Меркел иска голяма зона за свободна търговия с Русия

Перспективата е важна за Германия, рече тя
Обновена: 18 апр 2015 09:25 | 18 апр 2015 09:22, Веселина Йорданова
186
Меркел иска голяма зона за свободна търговия с Русия
Ангела Меркел. Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че въпреки политическите противоречия между Москва и Берлин заради ситуацията в Украйна, не смята да пренебрегва в перспектива икономическото сътрудничество с Русия, предаде ТАСС.

"Сега имаме проблеми от политически характер", призна Меркел, която участва в икономически форум в град Щралзунд, Северна Германия. Според нея тези проблеми може да се преодолеят по пътя на политическия диалог.

"Перспективата за създаване на голяма зона за свободна търговия с Русия е важна и за нас", посочи канцлерът.

Тя добави, че споразуменията за асоциация с ЕС, които бяха сключени с Молдова и Украйна, не са насочени срещу Русия, а напротив - те са крачка към създаването на това общо икономическо пространство.

Същевременно Меркел подчерта, че за да се постигне тази цел, трябва да бъдат приложени споразуменията от Минск. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ТОВА ГО КАЖЕТЕ НА НАШИТЕ демонКРАДИ,НЕ НА НАС.ОТ НАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ,ГОСПОДА ДЖУРНАЛИСТИ.
112
6
 
2
 
! Отговори
до 163 преди 9 години
"с приемане на TTIP една част от пазарите си отиват в полза на САЩ"Ама и една част от пазарите в САЩ си отиват в полза на Европа!Вярно, че американците са по-производителни и конкурентни от нас, но ние пък сме по-евтини.Хайде да не манипулираме едностранно.По-прицип по-отворени пазари носят повече ползи ЗА ВСИЧКИ.
111
1
 
9
 
! Отговори
днес преди 9 години
Ще се сетите! Ама по-късно..
110
4
 
25
 
! Отговори
да-м преди 9 години
Ами ще иска, щото с приемане на TTIP една част от пазарите си отиват в полза на САЩ. Не са и убегнали протестите в Дойчландия. Въпросът е докога с навеждането пред "големия брат"...
109
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маркс-енгелсНещо май грешиш за авторствмото на комунизма. Роза Люксембург и Карл Либкнехкт ядоха дървото в Германия, но Троцки и Бланк удавиха Русия в кръв. Май не са германците, не послъгвай...
108
1
 
3
 
! Отговори
Shebahan преди 9 години
ai, gorkata Angelinka...tejki bg metali sa visnali na nejnata i shiika O. Wolf i glutnicata metalni iztochni kolonialisti! :(((...da ne razvali gratis metalnite prihodi na alemanskata *** i druga industria :((((
107
3
 
24
 
! Отговори
бравос преди 9 години
докато бочката като малко дете бяга да подарява енергетиката туризма и пазарите на братска турция, вие ни предавате и не виждате далаверата на която ни отворихте; глад мизерия и пазари в средна африка с демократичните племена от излезли човекоядци. ашколсум и машала .
106
4
 
12
 
! Отговори
агата до 151 преди 9 години
Ако си мислиш че държави като Франция,Германия + Русия ще могат да управляват света жестоко се лъжеш.Вече не е едно време хоп тук хоп там сега всеки се въоръжи,и в момента света е на своя апогей.Вече доста държави произвеждат оръжия способни да воюват със силни държави нищо че купуват някой техники те ги ползват за научно сведение за своите идеали.Ако гледаш държави като България и по-малки и средни като нея няма да напреднат защото никой няма да им позволи
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Babata ot GDR mozhe i da iska, ama amerikancite shte i izvadyat dosieto na komsomolska sekretarka ako ne slusha!
104
3
 
52
 
! Отговори
тъй ли? преди 9 години
А сега ква стана тя!За пореден път България подкрепя ембарго и губи!До кога?
103
1
 
45
 
! Отговори
Край преди 9 години
Германия Франция и Русия да се разберат за НОВ Европейски съюз. Този съюз ще върне на Европа и бялото христянство ролята им да управляват света. Такъв ЕС ще има всичко и хора и технологии и ресурси. Дано и България си намери мястото в него.
102
6
 
44
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 9 години
самоче русия ще казва къде ще зоната а не тази дърта ***
101
3
 
49
 
! Отговори
ds преди 9 години
"Същевременно Меркел подчерта, че за да се постигне тази цел, трябва да бъдат приложени споразуменията от Минск"А сега, Фрау, кажи, украинците изтеглиха ли си тежките оръжия ор района на бойните действия, както пише в минските споразумения? Ако не, какви претенции ще имаш към тях?
100
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия я имах за сериозна,праволинейна,стабилна и т.н. страна в политическо и международно отношение.Каква стана тя?Оказа се ,че германците са тарикати,интересчии,без гръбнак,що се касае за печалби...Нас ни караха да загърбим интересите си или ще има глоби,а те решават всичко в свой собствен,националистически интерес.Ама ние сме *** и глупаците.Сигурно на тези горе яко им се плаща за унищожението на народът ни.ЖАЛКО ,ДОРИ ТРАГИЧНО ЗА НАС.
99
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MRAZIA GERMANIA I NEMSKIAT KAPITALIZAM.
98
0
 
13
 
! Отговори
до142 от 137 преди 9 години
А аз като такьв и пиша, вие имате чудесна поговорка-интереса клати феса или кдето шум там не можеш да свьршеш нищо
97
1
 
6
 
! Отговори
Rayski Gaz преди 9 години
Andji, kolko goliama da e zonata iskate i za kolko vreme? :) pokaji gps kartata, bitte! i kolko % svobodna ot allemani da e jelanata vi zona?vie nali do 2015 godina iskahte da imate DDR, a sega iskate vse DDR3 ?:)
96
2
 
51
 
! Отговори
ДО 137 преди 9 години
така е, ето чета Сьрбия снабди руския пазар с разсад от рози,плодови дрьвчета и т,н, като всяко едно сем-во закупува по няколко дрьвчета от всеки вид,,, я сметнете за какво кол-во става вьпрос,за колко работни места в сьрбия само в този отрасьл, ами ако са няклко отрасьла-няма безработица,Русия трьгна при нас с приятелски протегната рька-пьрво генергоресурси,после и порьчки , но някои са решили че тропане на америк,ботуши е икономически по-изгодно, Е сега ще купуваме от туурция,но
95
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно, но в големите германски медии такава гръмка новина се не вижда. Разковничето е, че новината е за вътрешно потребление за руските поданици. Днес.бг просто преписва наред.А паричните потоци между БГ и РУ са в полза на Русия, така че псевдо заплахите за нуждата от сваляне на санкциите не засягат БГ твърде много с малки изключения.
94
1
 
31
 
! Отговори
До Сандо преди 9 години
Какъв прах за пране от германия бълнуваш. Праха за пране си го произвеждаме.Всъщност това не е прах за пране, а имитация.Не гледай красивите опаковки. За колите си прав, но туристите им са оле-мале. С калкулатора в ръка. Добре, че са руските туристи, че плащат наедро. Само сравни как са облеени едните и другите.