Европа била защитена от гръцки гаф

Научихме се да издигаме стени, каза френски министър
19 апр 2015 07:53,
20
Европа била защитена от гръцки гаф
Снимка: Reuters

Гърция, а не Европа ще понесе тежестта на всички проблеми, произлизащи от гръцките финанси. Европа е създала буфери, за да се защити, заяви френският финансов министър Мишел Сапен, цитиран от Ройтерс.

"Ако се случи нещо неприятно, то ще бъде сериозно за Гърция, за гръцкия народ, а не за другите страни от еврозоната. Ние изобщо не сме в същата ситуация, в която бяхме преди четири или пет години", заяви той.

"Научихме се да издигаме стени, за да се защитим, да защитим банковата система, да защитим други страни, които могат да станат уязвими, ако нещо се случи в Гърция. Така че Европа е много по-силна. Европа се е защитила от сътресенията. Опасността е за Гърция", подчерта той.

Сапен направи изявлението си на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка.

"Гърция трябва да спазва правилата, които важат за всички страни в еврозоната. Гърция подписа не само меморандум, а и договори и е поела ангажименти. Тези ангажименти трябва да бъдат изпълнени", настоя финансит №1 на Франция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 9 години
И най-слабият съюз е по-силен от самостоятелна държава. ЕС е съюз на силни икономики, не му берете грижата.
9
9
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Маляките им го начуйаха на виронсониците от ЕС дето ги настискат да си продават държавните фирми на немски и френски инвеститори. Меркел дори гръцки острови беше вкарала в разговори ....
8
5
 
4
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
ха ха ха гърция е защитена от европеиски гафове
7
5
 
20
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Навсякъде по света се случват проблеми, но за България по-добър път от Европа няма! Гърците имаха късмета да не попаднат в руската сфера на влияние и се позамогнаха лъжейки по балкански, но всяка лъжа в един момент лъсва, а и те прекалиха! Едно време същото беше с Югославия - сърбите нещо много си бяха повярвали и ги навряха в *** г.з Всеки народ си заслужава съдбата!
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, само Гърция ли е заплашената? ахахаххаПитай немците дали само Гърция ще изгори ако се случи "нещо неприятно" :DНа свой ред да попитам дали франсето смята, че доверието в еврото ще се задържи стабилно в момент, в който е в криза?
5
5
 
16
 
! Отговори
Асоциална ... преди 9 години
... Европа забравя за всичките си "ценности", когато става дума за интересите на банките, финансовия сектор и на Олигархията, стояща зад тях.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да, да пробват с раша, ний вече ядохме от тая манджа
3
6
 
24
 
! Отговори
123 преди 9 години
Европа може да е защитена срещу гръцки гаф, но не е защитена срещу собствените си гафове.
2
9
 
24
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
И ПОНЕЖЕ ЕВРОПА НЕ позволява кражби кумонягите искат ЕВРАЗИЯ като че ли руснаците ще им дадат да крадът....
1
28
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БРАВО НА ГЬРЦИТЕ--ЯЛИ ПИЛИ И НЕПЛАТИЛИ ЩЕ НАПУСНАТ ПОТЬВАЩИЯ КОРАБ НА ЕС --ДОГОДИНА ЩЕ СА В ЕВРАЗИИСКИЯ СЬЮЗ НИЕ ДА МУ МИСЛИМ ДОКОГА С ЕС И НАТО

Спонсорирани публикации