EРП-тата поискаха скок на тока от 1 юли

Повишението ще е с около 3-4 стотинки на киловатчас
102
EРП-тата поискаха скок на тока от 1 юли
Снимка: Булфото, архив

EРП-тата у нас поискаха скок в цената на тока от юли, съобщи bTV.

Изчисленията, според публикуваните от Комисията за енергийно и водно регулиране заявления, показват, че ЧЕЗ, Енерго-про и EVN настояват за повишение от 3-4 стотинки на киловатчас.

Дружествата искат по-скъп ток както през деня, така и през нощта.

Ако регулаторът одобри тези цени, абонатите на ЧЕЗ и Енерго Про биха плащали 19 стотинки на киловатчас ток през деня и 12 стотинки през нощта, а клиентите на EVN - по 18 стотинки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: токЕРПцена на тока
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
АМИ НАРОДА ДА НЕ ТРАЕ АМИ ДА ДРЬПНЕ ШАЛТЕРА НА ПРАВИТЕЛСВОТО---ЕСЕНТА ЩЕ ПОВИШАТ С 18 ПРОЦЕНТА ---ПАК ЛИ ЩЕ СИ ТРАЕТЕ БЕ РОБИ
60
0
 
1
 
! Отговори
хохо преди 8 години
Не съм привърженик на ГЕРБ, но ми мирише да опити за сваляне на правителство.Тук играе Р. ОВЧ.Просто трябва да "ликвидираме" КЕВР, ако вдигнат цените и с 1%. Още от декември 2014 икономическия член на КЕВР ни обясняваше как ТРЯБВА да се повиши цената на тока и топлото. Ако не го направи щи и видят сметката
59
0
 
3
 
! Отговори
НИКОЙ преди 8 години
за един месец плащам 60 евро ток и вода аз и жена ми, заплата 1200евро само моята, наем 400евро, за кво говорим а съм само барман :) хахаха
58
1
 
5
 
! Отговори
никой преди 8 години
стига сте се оплаквали ами бягаите, кво стоите и мрънкате, аз вече съм навън от месец и ми е супер. преди живях четири год. навън събрах лев и се върнах, отворих си бар за по-малко от година фалит, всички институции минаха за парички + големи сметки за ток, газ и вода. няма бъдеще за българите в БЪЛГАРИЯ, СЪЖЕЛЯВАМ, ФАКТ...
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да припомня: че при предходните протести за цените на тока, нашия предводител се удари по гърдите и се изказа както винаги неподготвен, с типичния за него стил: Ако трябва ще отнема лиценза на ЕРПтата!!!!Но понеже думите му нямат тежест, мноого малко след това се оказа, чя няма смелостта да го направи и реши да се оттегли, за да може енергийната мафия да му попълни още малко сметките.А връщането му на сцената си го подготви със собствените си протести в нс, като саботираше всяка една сесия.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Борисо пак ли ще си ходи?
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цената на електричеството и в Израел падна. Но народа не е заспал и не позволява монопола да ги рекетира. Правителството не изкарва закони в полза на енергийния монопол защото ще бъдат свалени от управление,В България народа страда и мълчи НЕ ЗНАЕ какво да прави.Щом сме избрали да си лазим като червии да не се сърдим че ни настъпват.
54
0
 
8
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Новите жилища които нямат подсигурено място се водят по план ателие, което ще рече който живее в тях ще плаща промишлен ток дори да не е чул в живота си за промишленост. С тази държавна наредба управляващите през 2006 са направили услуга на енергийния монопол по-лесно да рекетира народа Пределно ясно е че е практически невъзможно всяко жилище да има подсигурено и закупено паркомясто. Войната тябва да бъде не срещу ЕРП-етата а срещу правителствата. И Червени и Сини управления работят за МАФИЯТА.
53
0
 
7
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Държавата продаде направи роб народа си на енергийния монопол. Свалям шапка на ромите. Хора с акъл и без образование не са подават на държавния рекет, Енергийния монопол плаща на родните ни държавни законотворцида направят закони с които да изцеждат народа като лимон.Не ЕРП-тата а държавата е виновна. Всяко правителство дошло да краде прави услуги на мафията, изкарва уж "добри " закони за народа.Без война и съд на европейско ниво това няма да се оправи!
52
1
 
20
 
! Отговори
omainiq преди 8 години
Това ако го допуснем... хората сега едвам свързват двата края... не смеят да включат през зимата печката в контакта стоят на студено. Това е война срещу българите защото по последна статистика вече над 80% от населението на страната е БЕДНО
51
0
 
10
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Браво ,гърч и ниски доходи за простосмъртните в Българияа.
50
2
 
23
 
! Отговори
ЖОРО преди 8 години
АБЕ, БЪЛГАРИ ОЩЕ ЛИ НЕ СТС РАЗБРАЛИ, ЧЕ ЩОМ БАТЕ БОЙКО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, НЕИЗБЕЖНО СЕ ПОВИШАВАТ ДВЕ НЕЩА: 1-ВО СЕ ПОВИШАВА ЦЕНАТА НА ТОКА И 2-РО СЕ ПОВИШАВА ВЪЗРАСТА И СТАЖА ЗА ПЕНСИЯ.НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК НЕ СЕ ИНТЕРЕСЪВА ОТ НАРОДА, А САМО ОТ ТОВА КАК ДА ОГОДИ НА МАФИОТИТЕ.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо увеличавайте цената 10 пъти, какво си играете на 10-20%.
48
3
 
20
 
! Отговори
mathur преди 8 години
А ние искаме да си заминава това корумпирано правителство....
47
3
 
17
 
! Отговори
az преди 8 години
SKAPANI ERP-TA ako go napravite palim ofisite bokluci kradlivi
46
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите искат 1000 евро минимална заплата! Ха сега де!
45
2
 
5
 
! Отговори
BUL преди 8 години
do 2-3 god ste si pravime v mahalata vodna el centrala i slyn4evi kolektori i ste sporeme da im plastame na ERP. v momenta sybirame pari.
44
3
 
48
 
! Отговори
Рем преди 8 години
Писна ми вече с този жалък цирк - вместо проценти, дори и скапаните журналисти го пишат нарочно така, вместо проценти...Накрая Боко казва, че няма да са 20% а 'само' 10% и всички са доволни...Не знам при вас как е, но моята сметка за предния месец е същата колкото и през декември-януари.....Пак се почна с надписванията!!!!
43
2
 
42
 
! Отговори
Kor преди 8 години
Увеличението щяло да бъде само няколко стотинки..така написано звучи по-нетравмиращо за масата, но иначе си е 15-20% увеличение!Цената на тока от АЕЦ не се променя през годините, но цената за бита скача всяка година по 10-20%...Кел файда тогава от санирания и икономия като накрая плащаш още повече за ток?!
42
2
 
39
 
! Отговори
со-ва преди 8 години
Че това си е 30-40 % увеличение. До кога ще ги търпим тези външни и вътрешни кръвопийци.

Спонсорирани публикации