Струва ли си MBA образованието?

Ето какво мисли американската предприемачка и инвеститорка Барбара Коркоран
1 май 2015 18:43, Екип на Bulgaria On Air
7
Струва ли си MBA образованието?
Снимка: Bulgaria On Air

Всяка година много бакалаври, излизащи от бизнес университети, се чудят струва ли си да запишат магистратура по Бизнес администрация. В най-добрите университети в Америка като Харвард обаче двегодишно редовно обучение, включващо всички разходи, може да струва четвърт милион долара.

"Не смятам, че завършването на магистратура по бизнес администрация си струва, освен ако след това не работите за голяма компания и образованието не ви трябва като акредитив, за да можете да упражнявате силата си и да получавате повишения. Подобен ход е напълно оправдан”, сподели предприемачката Барбара Коркоран, която е основател на бизнес в сектора на недвижимото имущество.

"Ако обаче искате да започнете бизнес, от собствен опит мога да кажа, че това ще ви попречи. Пречи, защото учите теорията на това как да правите бизнес и разбирате завъртения език, който хората използват в бизнеса, но накрая нямате добра представа и не знаете как да се оправите в реалния свят, защото сте заети с ученето”, предупреди Коркоран по-предприемачески настроените студенти.

Коркоран заяви, че за започването на бизнес не са необходими знания в областта на алгебрата и математическия анализ. По думите и най-важните качества за реализирането на успешен собствен бизнес проект са бързата мисъл, познаването на реалната среда и бързата преценка за хората.

Какво още каза Барбара Коркоран вижте във видеото на Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: образованиеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Поп ГруюДаже не го прочетох до края, просто знам какво си мисли този лешояд!но пък гледаш руска ТВ и се възмущаваш, че украинците ядат деца нали? А и вечер преди лягане целуваш снимката на жужо.
6
1
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
до Поп Грую - точно попадение ! :) бих добавил и петнист "лешояд "
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,само че ММА.
4
3
 
5
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
"Ето какво мисли американската... " Даже не го прочетох до края, просто знам какво си мисли този лешояд!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MBA не е нищо друго освен излишни тъпизми за кариеристите на запад.Всеки уважаващ се специалист ще вложи тези пари и време в магистратурапо специалността или нещо, което да разшири знанията ти. МВА ще те научикак да комуникираш с хората за да ги юркаш докато ги изцедиш като лимон иги изхвърлиш от работа с думите - "Не приемай това уволнение лично, целияотдел е пред съкращение, а ти си един от първите защото имаш най-големизнания и шансове да намериш нова работа",... и други подобнипростоти
2
3
 
5
 
! Отговори
Отговорът е ... преди 8 години
... само един - Не!Master of Business Administration е англосаксонското наименувание, нова дума, за робовладелец, за експлоататор.Капиталистите не си цапат ръцете, а взимат от Пролетариата, и то задлъжнели, за тази *** работа.
1
9
 
3
 
! Отговори
axaxaxax преди 8 години
S edna duma ako iskash da ne ostanesh gladen uchi, ako iskash da stanesh milioner ne otivaj v universite. A se zahvashtaj s bachkane vednaga. Vremeto e pari a konkurentite ti ne spat.

Спонсорирани публикации