Успелите хора са движени от целите си, а не от това да правят просто пари

Грант Кардон: Винаги има някой, който расте, без значение от ситуацията
4 май 2015 13:56, Екип на Bulgaria On Air
4
Успелите хора са движени от целите си, а не от това да правят просто пари
Снимка: Bulgaria on Air

Винаги има някой, който расте, без значение каква е ситуацията в икономиката и дори в условията на криза, коментира в интервю за предаването Клуб Investor.bg с водещ Ивайло Лаков мотивационният лектор Грант Кaрдон*. Експертът коментира още, че парите биха могли да бъдат мотиватор, ако са дефицит.

"Ако нямаш и отидеш в магазина, в който ти искат пари, за да нахраниш децата си, парите стават главна мотивация. В бизнеса, ако искаш да се разраснеш и се нуждаеш от пари, това също е висока мотивация за пари. Една личност, за да бъде много успешна трябва да има определени отговорности, да преследва някаква цел. Всъщност това е причината много богати хора да продължават да работят и да стават още по-богати. Това са хора, движени от целите си, не от желанието за още пари. Когато една фирма продължава да расте, както и аз, който искам да покрия повече страни и сега идвам и в България, излизам извън локалното, регионалното и започвам да преследвам по-високи цели“, коментира Кардон.

Той изтъква още, че освен финансовите стимули, от значение за успеха са и отговорността към обществото, към лични постижения, към хората от най-близкия кръг и т.н.

Кардон признава, че нежеланието на част от най-младите да бъдат активни и да търсят работа, е сериозен проблем в много страни по света. По думите му тенденцията може да бъде преодоляна чрез даване на личен пример и представянето на процесите, свързани с работата като игра.

-  Цялото интервю с Грант Кардон може да гледате в предаването Клуб Investor с Ивайло Лаков във вторник - 5 май 2015, от 21 часа в ефира на Bulgaria On Air. В него Кардон разказва за детството си, както и за това как успешно може да бъде продадена дори чаша вода.

-  На 14 май 2015 Грант Кардон ще е водещ на специален семинар в София - “Бизнес и живот по 10”, в който ще разкрие каква е разликата между успеха и провала, валидна във всяка сфера на професионалното и личностното усъвършенстване. Bulgaria On Air е е медиен партньор на събитието.

* Грант Кардон е международен експерт в бизнеса и продажбите. Той е автор на 4 бизнес книги и персонализирани програми за търговски обучения за компании от Fortune 500, малки бизнеси, успешни хора и предприемачи.

Кардон, динамичен, високо-търсен международен лектор, пленява публиката със своя практичен и забавен стил, засягайки теми на нашето съвремие, свързани с продажби, маркетинг, брандиране и предприемачество, очертавайки какво се изисква от хората, за да преуспеят в днешната световна икономика.

Той е автор от бестселър листата на Ню Йорк Таймс, който редовно гостува във Fox News, Fox Business, NBS и MSNBC, с коментари по редица теми, засягащи икономиката, бизнеса, лидерството, както и въпроси, засягащи средната класа.

Като домакин на популярната Cardone Zone, която можете да видите в YouTube, Ustream, SoundCloud и iTunes, Грант предлага на слушателите съвети и стратегии по финанси, бизнес и кариера. Шоуто тече на живо, давайки на зрителите възможността да видят Грант в действие и да се свържат с него в Twitter.

Мотото на предстоящия семинар е “Успехът е твой дълг, ангажимент, отговорност“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
koito ne krade niama da qde ,tova biznesmen v bg bezochliv nagal komunist kapitalist chorbadjoa samo kurshuma.
2
1
 
2
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ПРАВЯТ САМО ПАРИ НАСТОЯЩИТЕ КАПИТАЛИСТИ.
1
2
 
0
 
! Отговори
хм преди 8 години
И за къф си дошъл тука ,като нещеш пари ?

Спонсорирани публикации