Гърция с предложение за преструктуриране на дълга си

В Рига се провежда среща на Източното партньорство
21 май 2015 17:07, Анисия Иванова
3
Гърция с предложение за преструктуриране на дълга си
Рига. Снимка: Bulgaria On Air

Премиер Алексис Ципрас се очаква да представи на срещата на Източното партньорство в Рига предложение за преструктуриране на гръцкия дълг. Срещата се следи с особен интерес в Гърция.

Вестник "Нафтемборики" я определи като последен шанс на правителството на премиера Алексис Ципрас, за да стигне до някакво споразумение, преди страната да се изправи пред непосилните за нея финансови задължения през юни.

В събитието днес участват и представители на шест бивши страни от СССР - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Сред темите от дневния ред на срещата са изпълнението на Минските споразумения, евентуалната доставка на оръжие за Украйна, санкциите срещу Русия и гръцката икономическа криза.

На форума страната ни е представена от премиера Бойко Борисов и от външния министър Даниел Митов.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърчеата нямат никакво намерение да връщат пари - тяхната тактика е отлагане и отлагане.И ако имат късмет да се срине долара ще върнат шума.
1
9
 
15
 
! Отговори
Мастикус Ментос преди 8 години
Гърция пред фалит, заплатите там ще намалеят значително, но пак ще са два-три пъти по високи от в БГ-то. Българите трябва да проумеят че са най-битото с гегата и стригано насила стадо в ЕС. Но по-опасното от всичко е че то продължава да търпи гаврата върху себе си.

Спонсорирани публикации