Споразумението с US централите няма да стабилизира НЕК

Георги Миков: Бюджетът няма да се натовари от кредита на НЕК
Обновена: 28 май 2015 14:02 | 28 май 2015 13:40,
3
Споразумението с US централите няма да стабилизира НЕК
Снимка: bgonair.bg

Споразумението с американските централи няма да стабилизира финансовото състояние на Националната енергийна компания, а е само една стъпка към заздравяване на системата. Това коментира в ефира на телевизия България Он Ер бившият изпълнителен директор на НЕК Георги Миков.

Според него вдигането на цените на тока за крайните потребители е задължително. Той оправда и исканията на електроразпределителните дружества за повишаване на цените.

Държавният бюджет не би трябвало да се натовари от кредита на НЕК, но банките ще търсят държавна гаранция при отпускането му, уточни Миков.

Според него България не трябва да се ангажира с плащането на задълженията на търговските дружества, независимо, че е техен собственик. В момента задълженията на НЕК са между 700 и 800 млн. лева, каза Миков. По думите му ако дружеството не успее да изплати дълговете си, споразуменията няма да бъдат подписани, а заемът ще бъде разсрочен.

Чуйте целия разговор с Георги Миков във видеото на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИНА преди 8 години
искам коментар по темата че двата американски теца фактурират таксата за зелена енергия на НЕК, а не както тец 2 на себе си, т.е. извършват допълнителна кражба от няколко стотин млн годишно извън другите им кражби. само сопата ще ги оправи АМА МНОГО ГОЛЯМА СОПА И ТО НАКОВАНА С ГВОЗДЕИ
2
2
 
6
 
! Отговори
гого преди 8 години
Петър Илиев да си ходи!!! Той е от отбора на Вальо Топлото!!! Изключително незнаещ, *** на властващите и корумпиран! С такъв "специалист" нищо не се постига! А към него се прибавя и Христо Георгиев-помияра, който Б.Б. тури в Съвета на директорите!!!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да го стабилизира защото нек и бех са напълно излишни структури, които отдавна трябваше да се закрият но ако се закрият ще се нанесе вреда на източването!

Спонсорирани публикации