Една от най-влиятелните бизнес дами в Арабския свят пред bgonair.bg

Прочетете интервюто с д-р Шаика Ал Маскари в събота на сайта на Bulgaria On Air
29 май 2015 12:14,
0
Една от най-влиятелните бизнес дами в Арабския свят пред bgonair.bg
Снимка: bgonair.bg

Филантроп и бизнес дама с позиция в един подчертано мъжки свят, д-р Шаика Ал Маскари разказва пред международния редактор на Бълагрия он ер Мартина Ганчева за своята борба да пробие статуквото и да се превърне в първата жена в ОАЕ, която е 100% собственик на компания.

Д-р Ал Маскари твърди, че от малка е научена, че половата дискриминация не съществува, а предприемачеството, независимо от пола, изисква кураж, ангажираност и усърдие.
 
Д-р Шаика Ал Маскари е носител на наградата на Американската търговска камара "Най-добра жена-предприемач в Близкия изток" за 2012 г. и на бизнес отличието на Глобалния форум на мислителите за 2014-а. Завършва геология в Лондон, има докторска степен от Университета в Индиана. Работила е като инспектор за Abu Dhabi National Oil Co. - единствената жена служител сред 9 000 мъже.

Днес Шаика е председател на Al Maskari Holding – организация, която обединява бизнес-интереси, свързани с нефт, газ, възобновяеми източници на енергия, минно дело, здравеопазване, хранителни услуги, сигурност и медии с офиси в Близкия изток, Турция, САЩ, Европа и Сингапур. В холдинга са ангажирани 270 000 души от 14 държави.
Едно от предприятията на Шаика - Johnson Controls и Global Communications, има продажби в размер на 42.7 милиарда долара само за миналата година.

Шаика, която има двама сина, дъщеря и шест внука, е осиновила над 2 000 деца. Помага на хиляди хора чрез фондацията си. Тя е жена на действието - истински кръстоносец в похода срещу стереотипите.
 
Цялото ексклузивно интервю на Мартина Ганчева с д-р Шаика Ал Маскари ще можете да прочетете тази събота на www.bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации