По-евтина топла вода в София и Пловдив, по-скъпа във Враца

Работната група на КЕВР предлага по-ниска цена и в Бургас
13
По-евтина топла вода в София и Пловдив, по-скъпа във Враца
Снимка: архив, БулФото

Намаление на цените на топлата вода и парното от 1 юли предлага работната група към Комисията за енергийно и водно регулиране в доклад, публикуван на сайта на регулатора. За Враца и Плевен обаче предложението е за по-скъпа топлоенергия.

Още по темата
За София предлаганото поевтиняване е с 5.63% или 74,24 лв. за мегаватчас при досегашните 78,67 лв. за мегаватчас.

За дружеството в Пловдив експертите са изчислили намаление с 1,35% - от 69,58 лв. за мегаватчас на 68,64 лв. за мегаватчас.

Предложението на работната група е в Бургас цената на парното и топлата вода да намалее с 5,99% - от 54,4 лв за мегаватчас на 51,14 лв., а във Варна с 0,21% - от 70,17 лв. за мегаватчас на 70,02 лв.

За Плевен се предвижда увеличение с 0,46%, или цената от 1 юли да е 58,78 лв. за мегаватчас. Във Враца ръстът е по-сериозен - 2,68% - от 75,85 лв. на мегаватчас до 77,88 лв. за мегаватчас.

Окончателното решение за цените КЕВР ще вземе на закрито заседание, като преди това ще се проведе обществено обсъждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво сега? Последните два месеца сметките високи, а от първи юли рай. Мижи да те лажем
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На парно сме.. разбрали сме се двата входа да сме с постоянно пуснати радиатори на макс. Сключи се договор директно с топлофикация без мафиотските посреднически фирми.. максимум 100лв сме имали на месец...всеки сам решава..
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие *** ли сте? Как може да плащате за нещо,което не ползвате ??? Законите се правят от хора ,не го забравяйте !
7
2
 
3
 
! Отговори
врачанин преди 8 години
Личи си къде кмета е от БСП . Разбира се , че в северозападналия район и то в Враца. Там кмета , ако получи пари от Държавата за нещо до обяд, след обяд вече ги е откраднал . Дръжте си го и мизерувайте .
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На нас и тръбите са ни изолирани,а на Топлофикация и през ум не и минава,че неините тръби само заемат площ в апартамента ни. Нали медиите внушават на всички ползваш или не парно ти се начисляват разходи,имаш нямаш топломери сметките се изравняват незнайно как и ако не плащаш си некоректен . А тоя дето ползва топло савсем коректно му се намаляват сметките с написани на теб разходи. ЗАКОННО НАЛИ Е !!! Закона за едни майка,а за други мащеха.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.Трябва ло е да уточнят, че изнесените цени са без 20% ДДС.2.В София почват ремонти така че и по-евтина *** като я няма се тая.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4 от анонимен 3)))де да беше така лесно и да има съгласни))) всеки до като работи мисли че е всичко,ама като остане на пенсия,ще запее друго. а за да ми плащат рента от това ,че тръбите минат през апартамента,на тая тема се изписаха 3 кофи мастило и няколко дни предавания по тивито и нищо. парламента за какво е там,нали да ги брани от народа
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Ами да ти плащат че тръбите им минават през апартамента ти и печелят от това :),а иначе ако се съберете над 50% от входа ,можете спокойно да изключите абонатната и ТОПЛОТО остава на сухо !
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1как да се отървеш от тях с бойлер и 1-2 климатика,като имаш тръби в апартамента?
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как може да има толкова *** народ ???Купете си по един бойлер и по 1-2 климатика и ще се отървете за цял живот от мафията ТОПЛО !А парите ще си ги избиете ,още първата година !

Спонсорирани публикации