Синдикатите и бизнесът скочиха на шефа на КЕВР

Готвят нови протести, не искат нови "преференциални" електроцентрали
Обновена: 2 авг 2015 12:23 | 2 авг 2015 12:23, Красимир Ангелов
36
Синдикатите и бизнесът скочиха на шефа на КЕВР
Снимка: БТА

Четирите работодателски организации и синдикатите поискаха заедно мораториум върху присъединяването на нови мощности, които продават ток на преференциални цени. Освен това те настояват и за реформи за намаляване на таксата "Задължение към обществото".

Още по темата
Както е известно, преди 2 дни КЕВР утвърди новите цени на тока, като енергията за предприятията поскъпна за сметка на минимално понижение за битовите потребители.

По време на пресконференцията си днес, бизнесът и синдикатите заплашиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени, през септември отново ще излязат на улицата за нови протести.

Освен това синдикатите и работодателите обявиха, че ще поискат оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов. Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България  Васил Велев припомни, че оставката на Иванов бе поискана още 29 юли, когато бе големият протест срещу увеличението на цената на тока.

"Новите цени на тока ще доведат до спад на доходите, загуба на работни места и ръст в цените на продуктите", предупреди Велев. По думите му у нас и в Дания бизнесът плащаме най-скъпата "добавка към обществото". "Ако не бъдат чути нашите искания, ще организират нов протест през септември", закани се той.

От своя страна лидерът на КРИБ Кирил Домусчиев обяви, че работодателите ще организират през септември много по-мощен и силен протест. "Бизнесът и икономиката са тези, които създават БВП на страната ни. Те плащат заплатите и на Иван Иванов, и на депутатите, и на вас, журналистите. Не случайно сме на последно място в Европа по икономика и сме най-бедни. Това е точно, заради схемите, които облагодетелстват много малък процент от хора. За това ще продължим да протестираме, докато не спрат злоупотребите и бъдат създадени пазарни принципи и правила в българската енергетика", категоричен бе Домусчиев.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес Иван Иванов обяви пред БНР, че протестите срещу новите цени на тока защитават корпоративни интереси по един брутален начин. Той определи като лъжа твърденията, че КЕВР взима популистки решения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ЕЙ БОГУ преди 8 години
абе тия *** ни правят на маймуни,един казва че се вдига тока друг казва че се намалява,крайно време е да изчезнат
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Гелът вкара лицето Иван Лихвата в панделата ще си купя пълна екипировка на Лудогорец, отделен е въпросът дали ще е нося.
22
1
 
7
 
! Отговори
....работника Гюро.. преди 8 години
КаНиСъиБе.....да скачат на бабата на Гергов ,Ковачки, Гоце, Кадиев и --Компания...!И, без това са на хранилка при "Комунистическите--$едри Капиталисти"!!!!!!!!!!!!!Егати престъпните синдикати ----в СЪЮЗ С РАБОТОДАТЕЛИТЕ -МОНОПОЛИСТИ!/...нито стотинка вече членски внос за Тях----СЛУЖАТ САМО НА МОНОПОЛА/КРАЙ НА ЛЪЖИТЕ И ЗАБЛУДИТЕ ИМ!!!!
21
0
 
10
 
! Отговори
Калигула преди 8 години
Виж ти то имало синдикати, когато трябва да защитават интересите на работника ги няма сега са рамо до рамо с работодатели
20
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Мутрите-работодатели искат по-ниски цени на тока,за да трупат допълнителни печалби и да купуват коли за по 100- 200 хиляди долара и да обикалят света като американски милиардери. Няма да стане,скапани ***!
19
0
 
3
 
! Отговори
Кой преди 8 години
С ВЕИ-тата се ограбва НЕК и българските потребители на ел.енергия. Бизнесът не казва нищо за това , а иска да се свиват разходите на НЕК,ЕСО,АЕЦ,ТЕЦ МИ2,Мини МИ. Ще се унищожи енергетиката ни и ще ги приватизират за жълти стотинки,като ЕРП София, ЕРП София област, ЕРП Стара Загора, ЕРП Плевен, ЕРП Пловдив, ЕРП Г.Оряховица, ЕРП Варна ,ТЕЦ МИ3. Печелят частници и властници с ВЕИ.Частните ТЕЦ и ЕРП аутсорсват , създават безработица, не плащат данъци,а ние губим от Бюджет, НОИ, работа, пенсии!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Най-после намаление".Този е луд!Или мнооооооооооого ***.Намаление с цели 0.11%.Е ,цените ще скочат поне с 10% , ама нали има ***-гербендели , които не могат да броят до 10.А и скока на тока за бизнеса/доколкото е останал такъв/, ще бъде аргумент за замразяване на заплатите.
17
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Намаление за физическите лица...И кой мислите ще плати драстичното увеличение за фирмите?Та нали ще скочат цените за същите физически лица.И разликата ще отиде за американските Марици ,които всъщност са офшорки.Както и за фотоволтоиците , които също са чужди или на наши олигарси.*** народ , ей...
16
5
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
До МирославАз не мога да разбера това българско късогледство да се настройвате срещу работодателите, когато те са потърпевши от това което решава енергийната мафия! Но тя е недосегаема за вас, затова си го изкарвате на най-близкия! Работодателите и без това са натоварени с много данъци, такси, осигуровк и т.н, докато ония отгоре взимат седем цифрени комисионни и готово. Тези нови цени на тока за дребните работодатели са фатални!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демек септември ще стане юли,а юли май,като застъпи Мая в омбудсман,все пак думичката започва с ом по закона на Ом,ще разглажда закона перце по перце,нещо като омбудсманперцеоил,може и охи все с о,о,о,върти се земното кълбо като всички кълбета,и сме в кълбото и то с нас.
14
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
КЬДЕ СЕ СКРИ МИШОКА БОРИСОВ !!!!! ОЩЕ ЛИ РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ!!! ТОЗИ НЕГОДЯЙ
13
1
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
До Най-после намалениеИ наричаш 0,11% намаление!? Не, това е прах в очите. Че нали всички продукти ще се повишат и няма помен да остане от това намаление? Това е все едно да ти вземат цяла хапка, а за успокоение да ти дадат една троха!
12
4
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
До ПотребителАми потребителите също трябва да протестират , не само работодателите. Не разбирате ли че ако се вдигне тока за производителите, вдига се за всички чрез повишената цена на продуктите. Такива разсъждения от рода на "това не ни засяга, то е за бизнеса" са проява на пълно късогледство!
11
0
 
12
 
! Отговори
Потребител преди 8 години
Ще протестират ли "синдикатите", след като "работодателите" ще увеличат цените?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Киро Гела, ко са е оцъклил?
9
8
 
10
 
! Отговори
Най-после намаление преди 8 години
Най-после намаление цената на тока !Браво на Иван Иванов !Доживях да има спад в цената на тока !Говоря на нормалните потребители - физически лица.Мисля че е редно ние нормалните потребители да организираме един митинг в подкрепа на Иван Иванов !Да кажем НЕ на мутренския, ДС-бизнес. Дълги години мутренския бизнес краде от хората - "В продължение на 2 години бизнесът беше толериран в нарушение на правилата". Това си е чиста кражба в нарушение на законите, нали?
8
1
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
НА СИНДИКАТИТЕ ИМ Е ПЛАТЕНО ОТ ГЕЛОСАНИЯ ДОМУС ПАША !
7
4
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
РАБОТОДАТЕЛИ -ПРЕСТЪПНИЦИ !СИНДИКАТИ ПОСЛУШНИ ПЛЪХОВЕ !Е КАЖЕТЕ ЧЕ БЪГАРИЯ НЕ Е МАФИОТСКА ДЪРЖАВА !
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам таксата "Задължение към обществото" да се нарича за по-ясно "Задължение към САЩ" или "Краварски данък", за по-кратко.И без това парите отиват към краварските джобове , а не в обществото.Да не говорим , че тикварите приемат само себе си за общество.
5
7
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Вчера по телевизията бездарните ни журналисти бяха направили репортаж от една софийска хлебарница , та управителката се оплакваше че месечно плаща на ЧЕЗ за ток 3000 лв , не знам последно колко е увеличението , но ако е 10% ще станат 3300 ако е 20% ще станат 3600 , само че въпросната госпожа не каза и бездарната журналистка не я попита защото толкова и е акъла , колко продукция седи зад тези 3000 лв , колко и е оборота , ако 3000 лв е дневния , което е напълно възможно значи увеличението е 1-2%

Спонсорирани публикации