Радостна вест: Ще има нови работни места у нас

Шеф на US компания: Да се прави бизнес в България е лесно!
25 авг 2015 19:45,
190
Радостна вест: Ще има нови работни места у нас
Снимка: bgonair.bg

Работодателите в България са готови да разкрият нови работни места, показва проучване на Manpower. В Пловдив и Русе са регионите, където през последните три месеца са се появили инвеститори, които са готови да дадат работа на десетки безработни, заяви в ефира на България Он Ер Мария Темелкова от консултантската компания.

"В Русе и Пловдив има компании, които откриват и ще откриват нови работни места. В София и Варна тенденциите са също положителни, макар и с доста по-малки проценти", обясни тя.

Според Темелкова дефицитът на квалифицирани кадри ще определя заплащането през следващите години и заплатите ще се увеличат. Според нея добре квалифицираните хора ще успяват сравнително лесно да намерят работа, но хората не трябва да спират да се доразвиват и да придобиват нови знания.

По думите ѝ в момента най-търсени остават занаятчийските професии. "Това е работа, която може да се извършва навсякъде по света, дори и човек да не знае толкова добре езика", обясни тя.

Като радостна новина експертът очерта и тенденциите в производството в Пловдив и Русе, където се очаква и покачване на заетостта. Темелкова отбеляза, че остават актуални и позициите, свързани с обслужване на клиенти в сферата на финансите, човешките ресурси и техническата поддръжка.

"Това е така, защото в България все още се намират кадри, които знаят повече от два езика. Затова и аутсорсинг компаниите продължават да търсят персонал", обясни тя.

Директор на голяма американска аутсорсинг компания също потвърди пред България Он Ер за възможностите за развитие на бизнес в България.

"Предимствата на България са стабилността – икономическа и политическа, лесният достъп и културата. Важно е, че да се прави бизнес тук е лесно и за нас това е от голямо значение. Като компания досега не сме срещали някакви по-сериозни пречки и трудности", коментира К. С. Кумар, главен търговски директор на Sutherland Global Services.

По думите му трябва компанията да инвестира в служителите си, тъй като бизнесът не може да се развива без хора.

От компанията също обясняват, че една от основните причини да развиват бизнеса си у нас е това, че хората тук говорят чужди езици.

"Българите имат желание да се развиват, да учат нови езици. Искат да се представят добре и да постигат високи резултати. За нас е важно хората да са мотивирани, за да задоволяваме нуждите на клиентите си. За нас като хора, които се занимават с подбора на кадри, е изключително важно да развиваме потенциала на служителите.", коментира представител от отдел "Човешки ресурси" на компанията.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Adam Smith преди 8 години
Dobre kazano, Bulgaria e 4udesno mqsto za biznes. Samo nekadurnite tatari se oplakvat po cql den.
119
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 8 години
Подскачайте де!
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нови работни места с висока заплата от 400 лева. Ще очакваме сериозен ръст на бизнеса и повишаване на качеството на живота.Всичко е много лесноОстаналите пари до необходимия минимум от 900 лева чисто не ни интересува откъде ще ги търсите. Не слушайте приказките за чужбина и заплати от 2000 до 10 000 лева.Това са измами.НИе работим за просперитет.Ей това се разбира от тази новина - интревю.
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБавно, но системно се превръщаме в европейска държава. Образованите, талантливи и трудолюбиви хора ще имат място в нашата държава :)...След 100 години може би ще дойде светлото евроатлантическо бъдеще... :)
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До демократто само с писане по форумите не става, трябва и акъл.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойТака неречените "български юпита" - отговорни мениджъри по хигиената в public restrooms на запад по-добре да не се връщат.
114
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нямаме собствено производство. Преди 89та произвеждахме и изнасяхме продукция за милиарди без никой да инвестира. Защо не се създаде собствено производство, не от някакви си отживели патриотични националистични съображения, ами по принцип. Така нареченото инвестиране си е чисто заробване. Инвестира се в бедна страна, в страна от третия свят за да се поеме контрол над икономиката и, да се направи зависима. А *** се радват, че някой щял да "инвестира", да ги заробва.
113
0
 
4
 
! Отговори
До работник преди 8 години
Ти не си никакъв работник. Ти си балък. Ходенето до работното място е загуба на време бе, алаанкооллуууу.
112
3
 
20
 
! Отговори
демократ преди 8 години
И какво му е радостното на новината? Това, че отново ще бъдем "роби" на западни компании? Не е ли много по-добре да вземем нещата в свои ръце и да започнем да работим за себе си, вместо да разчитаме на западняците да ни "оправят"?
111
4
 
8
 
! Отговори
работник преди 8 години
Ние искаме работа и заплата, ама ако може да не работим, а само да ходим до работното си място.
110
2
 
36
 
! Отговори
Чичо Сам преди 8 години
Ние не искаме работни места, ние искаме пари. И сега е пълно с "работни места" за по 400 лв. Разкривайте си ги у САЩ като сте толкова работливи.
109
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗБОРИ идат и лъжите почват
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото само, че не са знаело за заплатата
107
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американски компании набират преброители на бежанците от арабският свят преминаващи през Балканите! За тия нови работни места ли става въпрос?
106
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 години само сладки обещания, думи ,думи . И някога беше "към развито социалистическо общество а днес " към светлото евриатлантическо бъдеще обсипано с евроатлантически ценности".
105
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Радостна вест: Ще има нови работни места у нас"ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХХААААААААААААААААА............................
104
1
 
23
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Десетки значи по-малко от сто, нали? Значи 99 се вмества в понятието. Та от 250 000, примерно, ще станат 249 901! Е, голяма радост обзе всички безработни, пък и чиновниците от статистиката. Току виж, утре цъфнат заглавия по всички медии, размер поне 86, "Безработицата намаля с цели 0.04%. Голямо постижение на правителството!!!" и подобни на това. Много радостна новина! Препоръчвам ви да ни поднасяте подобни "радостни новини" когато започнат да се откриват не десетки, а хиляди работни места...
103
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименабе ***,защо не попиташ и къде са 16 то милиарда отпреди 2 месеца
102
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей *** абе хората без хляб ги бяхте оставили ,всичкото зърно бяхте изнесли . И как предлагаш ти да се върне земята на искания и собственик ако има . А . П . К при това разграбено апк в което работеха безплатно войници ,студенти ,ученици но не и комунги
101
4
 
28
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Лесно е !!!! Няма държава,няма контрол,няма синдикати като в Сиера Леоне!!!УЖАС!!!

Спонсорирани публикации