Месото и рибата всеки ден били като спирането на цигарите

Пържолките чистили артериите
28 авг 2015 19:55,
23
Месото и рибата всеки ден били като спирането на цигарите
снимка: Dailymail

Всекидневното консумиране на 75 грама стек от месо и на 100 грама филе от сьомга е толкова полезно, колкото и отказването от цигарите, установиха британски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Ползите от подобна диета се дължат на аминокиселините - градивните елементи на протеините. Те помагат за заздравяването на клетките, тъканите и мускулите. Другите храни, които съществено помагат на сърцето са бобът, лещата, броколите и спанакът.

Учените от университета в Източна Англия установили, че богатите на протеини храни смъкват кръвното налягане и ни осигуряват по-здрави артерии, които държат настрана инфарктите и инсултите.

Те провели проучване, като били проследени седем амино киселини в организма на 200 британски жени.От изследването проличало, че онези от тях, които имали най-високи нива на тези киселини, били и с най-ниски стойности на кръвното налягане и с най-малко запушени артерии.

Редовната консумация на зеленчуци спомагала за по-ниско кръвно налягане, докато приема на месо отговарял за по-здрави и чисти артерии.

Ползите за здравето им били съизмерими с отказването от пушенето, намаляването на солта в менюто и увеличаването на физическите упражнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
До СимеонНе помня цената на скумрията, но си спомням, че баща ми хранеше бабините котки (около 20) всеки ден с такава риба. Акулата струваше стотинки, а цацата се връщаше обратно в морето....
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесно, не го знаехме, особено за ползата от рибата! Яжте с кеф: лаврак - 16 лева, сьомга - около 20-22 лева, но пък има рагу (гръбнак с ребра) от сьомга за 5.60 лева, пъстърва -10-12 лв, има и няколко още по-евтини - от по 36 и 40 лева!=====================Ние не се борихме за риба, ние се борихме всеки ден да има банани по магазините, а не само на нова година.Сега всички лапаме банани.
13
5
 
3
 
! Отговори
Симеон преди 8 години
Скумрия 3-7лв. Колко беше при любимият ви комунизъм?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесно, не го знаехме, особено за ползата от рибата! Яжте с кеф: лаврак - 16 лева, сьомга - около 20-22 лева, но пък има рагу (гръбнак с ребра) от сьомга за 5.60 лева, пъстърва -10-12 лв, има и няколко още по-евтини - от по 36 и 40 лева! Папкайте със здраве! кой в е крив, че не сте си направили банка с парите на честни ***, че сте градили България с безплатен бригадирски труд, вместо до учите английски и да станете стипендианти на Сорос. Изборът е бил ваш и на татко ви - "антифашист"...
11
2
 
2
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Ако бяха написали и нещо за пиячката, трябваше да кръстят изследването - Яли, Пили и се Веселили. Защо се веселили ли - ами обследвали са 200 жени все пак...
10
2
 
23
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Защо не направите по задъбочено проучване ,колко време ние българите можем да издържим на сьомга и пържоли?
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само луд или невежа вярва за нещо на англосаксонци. Хеле пък на учЕните им...
8
2
 
12
 
! Отговори
В края на преди 8 години
изследването станало ясно, че групата британски учени е предимно от индийци.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пие,не пуши,не яде месо и умря...здрав!
6
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платена спонсорирана статия. В месото има полезни но и много вредни вещества. Както и в много други храни. Просто трябва умереност.
5
2
 
16
 
! Отговори
33 преди 8 години
На тия британски учени кой ли месокомбинат им поръча да го "установят" това?! Ама пък готино - после ше делкат с фармацията.. А който има малко мозък - мисли, а не вярва на смешки!
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така си е, но за съжаление заплатат не стига, а темлешки пържолки се полагат само на полицейските кучета за награда пък сьомгата на кюфтенца една друга едра дама от ГЕРБ си хранеше кученцето.
3
0
 
34
 
! Отговори
за сланинката преди 8 години
Познавам един дядо който живя до 94 и всеки ден хапваше сланинка, даже и през лятото. Всичко е въпрос на умереност и баланс, ние не само ядем гадости а и прекарваме цял обездвижени зад компютъра.
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно е как една храна, която представлява гниеща плът, и мазнината й стои в твърдо състояние при телесна температура, може да прочиства артериите!!! Това е ЧУДО!
1
0
 
9
 
! Отговори
NOLF преди 8 години
до 1Бяла риба.