Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.

Икономист: Държавата да се намеси и да регулира пазара
31 авг 2015 15:30,
103
Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.
Снимка: Reuters

С 11 до 13 стотинки са поевтинели масовите горива по бензиностанциите през август вследствие на спада в цената на петрола на международните пазари, пресметна в ефира на България Он Ер финансистът Емил Хърсев.

Още по темата

По думите му държавата има един буферен фонд - държавните резерви на горива и с тях тя може да интервенира на пазара.

"Ако тръгна да организирам тази интервенция трябва да намеря кой да транспортира горивата до всяка една точка, до всяка една бензиностанция в страната, никой търговец няма сили да прави това, производителят си го организира, но държавата може да организира тази мрежа с всички, които продават горива и тогава да си организира интервенцията", каза той.

Според него ефектът би бил 10% по-евтини петролни продукти от чужди производители.

Вижте повече във видеото на България Он Ер

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушайте какво ви казват най-младите шофьори като BG. Те всичко знаят и от всичко разбират и само те са прави, а ние не сме.
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че може държавата да се намеси и да намали цената на горивата. Но нали си имаме правителство- то да си решава проблемите.
86
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Държавата ще направи нещо когато някой сръчка държавниците да свършат нещо полезно. Но медиите с малки изключения са на Делян Пеевски, и нямат интерес да го направят.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не говори за картела със заплатите по частните фирми и как се режат заплатите и посредници мамят.
84
0
 
6
 
! Отговори
DM преди 8 години
Майтапа настрана,ама веднага след проверките колата летеше. За момент се почувствах в Германия. Сега пак е куц кон!Всяко чудо за два дена и половина!
83
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре смятате, ОБАЧЕ без кръчмаря, пардон, без бостанджията! За да имате налице свободен пазар(свободна конкуренция), трябва да имате свободна държава. За да имате свободна държава, трябва да имате свободен народ. Свободния народ се състои от свободни граждани и свободни селяни. Бедния, необразования и глупавия човек не могат да бъдат свободни, те винаги ще бъдат ограничавани и винаги ще бъдат роби. Робите не притежават свобода!
82
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.01 евро за литър немски дизел преди 15 мин. платих....вие си смятайте колко плащате там...и не лукоил или Златев са виновни...а оня дето им позволява да го правят това...пак се сетете сами кой е той..подсказка малко...на един хамерикански празник се дълбаят негови братчеди и се ползват за фенери...
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При 100 долара за барел бензинът беше 3 лв
80
0
 
24
 
! Отговори
koch преди 8 години
при тази цена на петрола, не повече от 1.70, другото нагоре си е чист пладнешки грабеж.
79
2
 
19
 
! Отговори
BG преди 8 години
На английски има един израз, който се превежда горе-долу така "бебе на задната седалка". Описва ситуация, при която не знаеш какво му е на човека в колата пред теб (млад шофьор, призляване, бебе на задната седалка, друг проблем) и не трябва да предприемаш НЕТОЛЕРАНТНИ действия, които само ще доведат до влошаване на ситуацията и евентуално до ПТП. Масово по пътищата ни се предприемат точно такива действия от "големи мъже/мачовци". Такова нещо не съм видял в друга държава. Лоши и злобни сме. Факт.
78
1
 
9
 
! Отговори
BG до До 58 BG преди 8 години
Сам доказа с думите си, че повечето от народа ни са лоши хора и нетолерантни. Мина ли ти през акъла, че някои сме с няколко месеца шофьорски стаж и се съобразяваме с това. Понеже такива като теб са се родили научени моментално и веднага почна да раздаваш забрани кой да стъпва на пътя. Погледнете се в огледалото и осъзнайте действията си към околните. Тогава може и да ви просветне защо сме в това положение като нация. Добър човек не се става с лицемерие на коледната/великденска трапеза.
77
1
 
35
 
! Отговори
Да бе преди 8 години
120 долара барел - 2.55 бензин50 долара барел - 2.20.!?!
76
4
 
22
 
! Отговори
БИБИТКО преди 8 години
Лелеееее, утре щели да ми протестирате? Абе вие нормални ли сте бе ***? Ще извикам моите момчета от НСО да бият по два шамара и 2-3 пожарни от новите че ви охладим тиквите. Цецко го поръча за таквиз като вас да се не пените много. Ще ми карате с бензин евтинджос а аз как да внасям в офшорката, а? Там требе регулярно да влаза, гушка пълня. А Цветенцето как да зарадвам? Еййй, неблагодарен народ. Отървах ви от Ореха вие пак недоволни. Ще си мешаме капите утре, Ей!!!!!
75
6
 
32
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Какво плачете бе мушмороци? Вдигам ви стандарта а вие ще ми сравнявате с Австрия? Трябва да направя 10милиарда а В.Златев ми помага иначе пращам контролните и ще му се стъжни. Какво да ви свалям, петрола вече се вдига! Бехме във ваканция, самолета ми се счупи, не остана време да ви намаляне. Време нема, зает съм! А и Вие сте прости и аз съм ***. Как да се разберем?Не става. Трайте и не ме нервиргайте за да не ви го хакна 3 лева и малко изотгоре свет да ви се извие. Аре, че ще пра'им колесника!
74
2
 
24
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Трябва заплати и пенсии в България да са ниски ,защато така по-лесно ще бъдете управлявани като овце.Постоянно трябва да са натякаква че цената на тока трябва да скача че това били европейски изисквания,че и Гърците те били страшно зле и ако не слушате ще изпаднете в тяхното положение.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тая бензиностанция сипах веднъж 98 литра в Т4. За нейния резервоар пише около 80 литра. И не съм я бутал на отиване. Повече не съм стъпвал там.
72
1
 
44
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Тази статия дето е наводнила сайтовете , сериозна ли е .....Дизел на ОМВ в АВСТРИЯ 1.02 евро или точно 2 ЛВДизел на ОМВ в България ............................... 2.20 ЛВ20 стотинки по скъп дизел наливат българите , за заплатите и стандарта на живото няма да говорим , че с една заплата един австриец може да си позволи 3 тона дизелово гориво , а българина 300 литра Колесника дали се е прибрал или още лети из облаците и е далеч от проблемите на хората
71
1
 
24
 
! Отговори
Даола преди 8 години
В бензиностанция SHALL на "Цариградско шосе" ден след проверките качеството на всички горива беше супер. Вчера сложихме пак същото количество газ и той стигна за 3/4 от километрите. Веднага го бяха разредили, за да си приберат парички. Сега като намалят цените, какво ли ще сипват ?
70
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците винаги са ни имали за васална територия от която да смучат пари. Погледнете всички съседни страни на Русия какви са увяхнали от влиянието на Русия.
69
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 % от стойността се формира от цената на петрола уж, което значи че горивата в момента трябва да се около 1,80 лв. за литър. На Златев, Ликойл и Путин да им измрат алчните семейства. България е енергиен роб на скапаната Русия, както и политически такъв. За 5 леваа и *** си продаваме независимост на какво ниво. Пълно е с русофили, който за 5 лева сипят глупости цял ден, а после тичат да питат защо бензина им е скъп. Същото правят и политиците.. скапан народ.

Спонсорирани публикации