Петролът отново излезе на червено

Цената на черното злато се понижи с 3% въпреки доброто си представяне
Обновена: 1 сеп 2015 12:20 | 1 сеп 2015 11:20, Виктория Тошкова
7
Петролът отново излезе на червено
Снимка: Ройтерс

Цените на петрола се понижиха с почти 3% на азиатските борси във вторник, а инвеститорите покриват къси позиции и събират печалба от ръста на цените на петрола сорт Брент и на американския суров петрол с 8% в предишната сесия, съобщава Ройтерс.

Както цените на Брента, така и на американския суров петрол се понижиха с почти 2% за барел малко след започването на търговията, преди да се възстановят отчасти по-късно през сесията.

„Голяма част от спада се дължи на покриването на къси позиции“, казва Бен Ле Брун, пазарен анализатор в OptionsXpress в Сидни. „Може да има известна печалба за хора, които са избрали дълги позиции“.

Американският суров петрол West Texas Intermediate отбеляза общ ръст от 27,5% през последните три дни, което е най-голямото му тридневно увеличение в доларово изражение от февруари 2011 г. насам и най-голямото процентно повишаване в рамките на три дни от август 1990 г.

Скокът се дължи на коментари от ОПЕК, според които картелът е готов да разговаря с други производители, за да постигне разумни цени на петрола, както и от низходящата корекция на американските данни за производството от Администрацията за енергийна информация (АЕИ) на САЩ.

Още по темата

Коментарите на ОПЕК може и да са един вид политиканстване, но наистина сочат, че много производители вероятно търпят загуби на тези нива“, заяви ANZ в доклад за пазара във вторник.

Индикациите на ОПЕК за евентуални съкращения може да са начинът, по който картелът иска да се справи с износа на суров петрол от Иран, когато бъдат вдигнати санкциите, казват от Phillip Futures във вторник.

Ревизираните данни на АЕИ от понеделник показват, че вътрешното производство на петрол в САЩ е достигнало пика си от малко над 9,6 млн. барела на ден през април, преди да спадне с повече от 300 000 барела на ден през следващите два месеца.

Американските запаси от суров петрол се понижиха с 1,5 млн. барела до 449,3 млн. барела на ден през миналата седмица, се посочва в анкета на Ройтерс сред анализатори в понеделник, взета преди представянето на данните за американската индустрия.

Въпреки спада на американския добив световният пазар на петрол все още е пренаситен със суровината и понижение на производството в САЩ е много вероятно през 2016 г., казва Morgan Stanley в свой доклад във вторник.

Цената на петрола сорт Брент за доставките през октомври се понижи с 1,47 долара до 52,68 долара за барел, или с 2,7%, след като в предишната сесия се вдигна с 4,10 долара, или 8,2%. По-рано във вторник цената му се срина с 1,99 долара за барел.

Американският суров петрол за доставките през октомври поевтиня с 1,43 долара, или 2,9%, до 47,77 долара за барел, след като в предишната сесия поскъпна с 3,98 долара, или 8,8%. По-рано през в днешната сесия цената му се понижи с 1,97 долара за барел.

Инвеститорите следят внимателно ключовите американски данни, включително петролните резерви, производството и продажбите на автомобили, които по-късно във вторник ще дадат допълнителна насока на цените.

Официалните данни от Китай, изнесени във вторник, показват, че производственият сектор през август се е свил с най-бързия си темп за последните три години, което засилва опасенията за здравето на втората най-голяма икономика в света.

Всичко за цената на петрола четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: цена на петрола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименИма голяма спекулация. .сащ сриват цени на природни ресурси и валути. За прясно напечатана зелена тоалетна хартия изкупуват ресурси те на целия свят. Никакви инвестиции в американски ценни книжа и акции. Инвестирай в страната си...Бойкот на долара. ..ето че започва срив. .Русия и Китай вече не изнасят капитали в сащ. .диверсикацията на селското стопанство е в ход в Русия. .скоро ще се само задоволява. .смята да уви личи броя на отглеждани *** на 70 милиона .
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И петролът и Пентагонът....на червено са. Юанът е червен както е известно.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Производствените разходи на Саудитска Арабия са 4-10 US. Иран още не е почнал да залива пазарите. Българите страдаме от руската компания Лукойл и продажните политици, купени от Кремъл. "Братушки"
2
4
 
5
 
! Отговори
коко преди 8 години
Общо взето всички играчи губят от ниските цени но има едни дето не са на червено а вече на ...кафяво.Голямата бензиностанция
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас винаги е на зелено.

Спонсорирани публикации