Решено е! Ще има данък "Уикенд"

За служебните коли и имоти над 5 хил. лв. вече ще се плаща ДДС
Обновена: 8 окт 2015 06:46 | 7 окт 2015 22:02,
101
Решено е! Ще има данък "Уикенд"
Снимка: Булфото

Данък "Уикенд" ще има. Това реши кабинетът днес. Служебните коли и имоти на стойност над 5 хиляди лева, които се използват и за лични нужди, вече няма да бъдат освободени от ДДС, пише bTV.

Фирмите ще трябва да отчитат пред данъчните доколко служебните активи се използват за лични цели.

Тепърва ще се определи методиката, по която да се изчисли, колко от данъка да бъде внесен в хазната.

Още по темата

За мярката се заговори във връзка с многото случаи, в които покупки се правят през фирми, за да не се плаща за тях ДДС

Министрите приеха и ограничението за разплащанията в брой. От догодина на ръка ще даваме до 5 хиляди лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
7
 
! Отговори
похвално преди 8 години
Колко мутробизнесмени карат такива луксозни евтини коли? И колко пък ги регистрират като товарни автомобили?....
70
4
 
7
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Отново опит за поредно изтръскване на джобовете на малките фирми и дребните собственици ! Ба си наглостта. Така могат да действат само провинциални ***, които цял живот са спали в обора, а сега им е паднало да деребействуват...... То на олигарсите им дреме на долоподписания.... да му мисли народеца....
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123а знаеш ли откога се регистрират Кайени като товарни коли и къде е бил "тиквуня" тогава?
68
1
 
7
 
! Отговори
до 84 преди 8 години
от твойта заплата!
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ТАЗИ ЛОГИКА ПРЕЗИДЕНТА НИ НАПРИМЕР ПЪТУВА В СЪБОТА ЗА НЯКЪДЕ И ГО ГЛОБЯВАТ С ДАНЪК "УИКЕНД? ОТ ЗАПЛАТАТА МУ? ИЛИ КАК?
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕдна кетъринг фирма какво регламентирано работно време има за доставки? Още много такива примери могат да се дадат, има много фирми, които нямат регламентирано работно време.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До азЧакай бе тез дето си купуват коли за 100-200 хиляди. Тогава защо прага е 5 хиляди бе? Те тва е да си .... Иначе си говори колкото искаш простотии без да мислиш.
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопДа типичен БГ манталитет. То вярно че в БГ 90% от фирмите са мутренски но все пак ако си работил цял живот и си постигнал нещо с много труд по добре си карай москвича че да не дразниш тез дето ги мързи да си мръднат пръста.
63
1
 
7
 
! Отговори
koko преди 8 години
dano da se s4upi klimatika na nakoi deputat v sabota.togava da vidi kak se stoi na studeno do ponedelnik.
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ам що го направиха туй ДДС,нали да се краде.Сложете и данък на ДДСто че са краде по яко.
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До азЗа жалост си далеч от истината. Истината, е че тези които го правят това ще продължат да го правят и това основно ще засегне малкия и среден бизнес. Ще го кажа по друг начин хората, които карат коли за 100-200 хиляди лева, ще си регистрират фирми, на които им е позволено да имат дейност и през уикенда, кажи ми по какъв начин законово ще може да се докаже, че този човек ползва колата за лично ползване тогава?
60
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рапона шета ли през почивните дни, шета. Плаща ли нещо? Да, ама не, казваше един подлец. И от колко коли му е кервана, 4-5. За него нищо за другите данък. Ама роботел, държавни дела. Мачлето и измъчения му тенис работа ли са? Не са. Нали закона важи за всички. А министрите му, същата работа. Какво искате от държава в която законите не са за всички а само за плебса!
59
3
 
11
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 73АЗ НЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ. А БАНКИТЕ СА СИ ЧАСТ ОТ ЮДЕИСКИТЕ ВЕРИГИ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ФИНАНСОВИ ВЛАСТЕЛИНИ ЗНАЯТ ТАЙНИТЕ И КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА НАШИТЕ БИВШИ ОТ БКП И ГИ ДЪРЖАТ В ПОДЧИНЕНИЕ, КАТО ПАРАВАН.
58
2
 
19
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 72НЕ МЕ РАЗСМИВАЙ! ИВАН КОСТОВ СИ ДОВЪРШИ ЗАЕДНО С ЦАРЯ ЗАДАНИЕТО ПО ПРИВАТИЗАЦИЯТА. ДРУГАРИТЕ ОТ БКП И ЧУЖДЕНЦИ НАГРАБИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20-50 ХИЛ. ДУШИ, А НИЕ ОЩЕ ИМ РЪКОПЛЯСКАМЕ И ИМ СЕ РАДВАМЕ.
57
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единсвеното правителство, което разбираше от икономика и което постави проевропейска насоченост на държавата беше на И.КОСТОВ! Всички други бяха мимикрия на комунистически бездарници, а върха беше назначаването на мутра за мин.птедседател!" Е, нЕма такава държава"
56
4
 
11
 
! Отговори
42 преди 8 години
ВСИЧКО ТОВА В ИНТЕРЕС НА УРОДЛИВИТЕ ЛИХВАРИ И БАНКИ, ДЪРЖАНИ ПО СВЕТА ОСНОВНО ОТ ЮДЕИТЕ. БАНКОВА ПЛУТОКРАЦИЯ УПРАВЛЯВА СВЕТА И СИ ДИРИЖИРАТ ПОЛИТИЧЕТАТА, ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ И ОБЩЕСТВА РАБОТЯТ ЗА ТЕХНИТЕ БАНКИ И ЗАСТРАХОВАТЕЛИ.
55
5
 
16
 
! Отговори
пЕшО преди 8 години
Значи като може да заобикаляме, лавираме, нарушаваме и правилата да не важат за нас всичко е ОК и всички са добри. Но има ли правила, които трявба да се спазват веднага плюваме, който и да е той е лош разваля ни харабийката !
54
4
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 години
Хубаво е да има такъв данък. Един вид компенсация е. След като Тиквуня и компания допуснаха възможността да си купиш луксозна кола за десетки и стотици хиляди левове и да я регистрираш като "товарна", за да й ползваш ДДС и да не плащаш 10% данък върху разходите й, а да си я ползваш като лична и да си обикаляш с нея. Само границата от 5000 доста ниска ми се струва.
53
4
 
32
 
! Отговори
аз преди 8 години
Какво се правите тук бе? На всички ни е ясно заради кои се прави това. Заради тези дето си купуват през фирмите автомобили за по 100-200 хиляди, регистрират ги като "товарен", но си бръмкат по заведения и по екскурзийки с нея, и му точат ДДС-то веднъж при покупката, веднъж при горивото, веднъж при ремонтите и т.н. и веднъж като не си плащат данъка от 10% върху разходите му, за сметка на баламите от малките фирми, които си взимат кола втора употреба и плащат за всичко, свързано с нея.
52
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се учудвате на ненормални решения? Кой е нормален в това правителство? Да не говорим за Падишаха от Б който се е вживял в доживотен управник на малка и ограбена от него България. От 15 години не живее нормално, обграден от подлизурки и охрани, "познаващ" живота ни от това което му се докладва а то 99% е изкривено. Тъй като краде както и тези около него, парите се разпределят по приятелски, те все не стигат. За икономика и не мисли, не може човека. Остава да се взима от където може.