След като Русия спря газа на Украйна: Няма драма у нас

Снощи е имало колебания в налягането по газопровода
25 ное 2015 20:13,
16
След като Русия спря газа на Украйна: Няма драма у нас
Снимка: архив Булфото

България не е застрашена от спиране на доставките на природен газ след като Русия спря подаването към Украйна. Това успокои енергийният министър Теменужка Петкова.

”Няма основание за притеснение за доставките на природен газ у нас и транзита към други страни”, каза тя на извънредна пресконференция в сряда вечерта.

Още по темата
Според Петкова налягането към момента е съобразно договореното. Снощи е имало колебания, надяваме се да не се дължат на кризата в Украйна, коментира министърът, цитирана от БТА.

Днес в Министерството на енергетиката е имало съвещания по повод преустановяването на газоподаването от Русия към Украйна. От анализа, който е направен, е установено, че към момента не са налице условия за промяна в режимите на работа на националната и транзитна мрежа.

Няма никакъв риск за газопреносната ни система и сигурността на доставките, подчерта министърът.

Според Петкова не са налице и никакви основания да се смята, че няма да се изпълняват дългосрочните договори за доставка на природен газ за България. Тя отбеляза, че в подземното газохранилище в Чирен има над 450 млн. куб. метра газ.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви от Китай, че налягането по газопровода до България е паднало. Той обаче беше категоричен, че страната ни има готовност да използва хранилищата си на газ.

”Ние трябва не само да запазим самообладание и спокойствие, но да дадем възможност на дипломатите да си свършат работата. Русия и Турция винаги са в конфликт, но и винаги правят най-големите си проекти един с друг. Колкото по-малко проявяваме войнственост и крайност в изказванията, толкова по-добре за стабилността на нашата държава, защото тя е важна за привличане на инвеститори", написа премиерът в личната си страница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не се притесняваме когато налягането падна, да се притесняваме когато изобщо спре ли?
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма и да има драма с газта. Само ако може другаря Борисов да обясни защо европата одобри турски опоток, а отряза България със южен? Някакво малко обясненийце да даде на раята? Ама да има поне едно смислено изречение в него. Поне едно. Такова интелектуално усилие буи издържал, ми се струва.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-30 градуса студ ще е образователен за украинското население. А когато едно образовано население е разгневено, нацитата ще трябва да се крият по храсталаците. Бих искал да чуая врещенето на украински седесар, докато го измъкват от храсталака и го влачат към въжето.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не протестирате пред руското посолство за скъпия г***з !?
7
1
 
13
 
! Отговори
Metal Man преди 8 години
Коя е тая дебелата на снимката?Та, по темата:Сега ще има масова кражба на газ от газопровода. После дъртата германска швабка ще оправдава украинските крадци, ще ги милва по главичките и ще им пълни мутрите с евро, само да ги накара да млъкнат малко.Няма респект! Всичко е търговия. Нямаш кинти - нямаш блага.
6
0
 
19
 
! Отговори
това нещо какво е преди 8 години
Бодряшки оптимизъм с цел запазване на спокойствие истината е ,че още е топло и консумацията е сравнително ниска за сезона иначе вече щяха да говорят за икономии и да се оглеждат от къде някой може да ни капне малко. Както винаги не са в час .
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOIKO BORISOV E UPLASHIL PUTIN,CE AKO NIAMA GAS ZA BALGARIA--BALGARIA SHTE BOMBARDIRA RUSIA.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага трябва да се намали транзита за правоверните те има от къде да цоцат
3
0
 
18
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
Ах колко хубаво изглежда нашата Министърка от снимката! Приятно пълничка и толкова безгрижна.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако падна налягане, значи украина е пак започна кражба на газ от ЕС.
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости! За какво давате пресконференция ако няма проблем. А проблема е ясен налягането пада и като падне на нула става кофти.

Спонсорирани публикации