Оръжеен търговец купи фабриката за стъкло на Цветан Василев

В. "Блиц": Купени са 56%, сделката е за 5 млн. евро
Обновена: 28 ное 2015 16:53 | 28 ное 2015 16:41, Анисия Иванова
14
Оръжеен търговец купи фабриката за стъкло на Цветан Василев
Снимка: архив, Булфото

Търговец на оръжие купи от Цветан Василев сръбската фабрика за стъкло за 5 милиона евро, пише в. "Блиц"

Компания ЦПР Импекс, чиято основна дейност е търговията с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от сръбската фабрика за стъкло в Парачин от българската фирма "Глас индъстри" на Цветан Василев за 5 милиона евро, съобщава белградският в. "Блиц".

По информация на вестника ЦПР Импекс планира скоро да поеме от българската фирма и останалите 44 процента. Засега е известно само, че новият собственик смята първо да съкрати 400 души от персонала, да разшири асортимента на фабриката и да сключи нови сделки.

Вестникът отбелязва, че директорът на ЦПР Импекс Петър Църногорац миналата година е бил арестуван по подозрение, че е нагласил търг за продажба на оръжие на сръбската армия.

Стъкларската фабрика в Парачин дължи над 20 милиона евро на банки и на държавни предприятия за доставени енергоносители и сметките й са блокирани от близо една година. През последните месеци фабриката бе заплашена от фалит и спиране на производството заради неплатените сметки.

"Глас индъстри" купи фабриката в Парачин през 2012 г. за 35 милиона евро. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 8 години
Нищо не е откаднал,а напротив-него го окрадоха, а тия 4 млр потънаха в джоба на Пеевски и сие.Обвинението на Цацаров-и той е кюпа-,че Ц.В. се канел да убие Пеевски ,с което е обявен за издирване в Интерпол е несъстоятелно.Разследването от международна компания установи ,че пари не са изнасяни,но резултатите се покриха,защото тогава ще лъснат истинските крадци и организатори на обира.Василев и Оманския фонд в момента съди държавата и бъдете сигурни ,че ще спечелят делото.Кой мислите ,че ще плати
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЗЛАТНАТА ТОАЛЕРНА ЧИНИЯ КУПИ ЛИ Я НЯКОЙ?
8
0
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Дето стъпи български крак ---- трева не никне ! През 12-та купил за 35 млн евро, изкарани със робски труд и пот на челото--- сега продава 56% за 5 млн. !! Остават му / на " Глас индъстри " /44 %, които пак ще продаде ! За колко ли ? А има задължения от 20 млн. И Църногорац трябва да уволни 400 души от персонала !! Сигурно само пазачи и чистачки .... И на практика да почне ново производство - трябва сигурно да изплаща и задълженията /поне голяма част от тях/ на "Глас индъстри"Те това е бизнес!
7
2
 
0
 
! Отговори
ай честито преди 8 години
ще има джобни пари за известно време
6
2
 
1
 
! Отговори
Kanada преди 8 години
До АнонименNe go tarsi nikoi - zatowa e taka
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този го търси Интерпол с червна бюлетина, а той си продава завода, купен с крадени пари от банката
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца Цветан Василев добре се ориентира, окраде 4 милиарда от банката, избяга в Сърбия, ше му хванете петите
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТозиЗа какво да го търсят? Знае се къде е. Само, че си имаме поръчкови прокурори, които са толкова т.ъ.п.и, че не могат и документи да подготвят както се полага. Друго си е при нашите корумпирани съдии. На местна почва всички магарии минават.
2
1
 
22
 
! Отговори
рядко кисел преди 8 години
българската дърважа трябва незабавно да предяви претенции към собствеността на фабриката. това нещо е купено с нашите пари и покрито с държавн дълг след фалита на ктб, който ние освен това трябва да изплащаме за втори път! А тоя *** да отиде една бригада до сърбия и да го докара в багажника.
1
2
 
1
 
! Отговори
имали дали преди 8 години
Мераклии за чифтета колкото искаш и пара бол къде да я дяват банките фалират ,но предприятията и земята под тях остават .

Спонсорирани публикации