Загубите на превозвачите ни – необратими

ЕК не може да ни компенсира, настоя превозвач пред Bulgaria ON AIR
26 фев 2016 10:22, Анисия Иванова
13
Загубите на превозвачите ни – необратими
Снимка: БТА

Правителството през последните години не си е свършило добре работата, за да избегне повторна блокада от гръцка страна. Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Христо Христов, собственик на голяма транспортна компания.

Той изрази съмнения, че проблемът ще бъде разрешен с намесата на европейските институции.

"За жалост са ограничени механизмите, с които може да се действа чрез ЕК", коментира Христов. "Няма как да бъдем компенсирани на практика, още повече от държава, която не е позволила блокадата", допълни той.

Загубите на българските превозвачи нарастват с всеки ден и щетите за бизнеса са вече необратими. Христов обясни, че превозвачите са разговаряли с гръцките фермери и са ги посъветвали да блокират техните вътрешни инфраструктурни обекти.

Те обаче твърдо са решили да блокират съседните граници с цел ЕК да им обърне внимание и да повлияе върху гръцкото правителство.

"Според мен най-правилното решение е да има санкция за неспазване на основните принципи на ЕС, в които влиза и свободното предвижване на хора и стоки. Гръцкото общество трябва да разбере, че блокадата има отражение и за тях. Нашите щети няма да бъдат компенсирани. Можем да заведем дела в гръцки съдилища, но най-много да налеем пари в тяхната съдебна система", заключи Христов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

2109 гледания   |  Още видео
Гласувай: Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
23 гласа


13
Напиши коментар Коментари
0
 
2
 
Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Ами тази "топла вода беше открита" още 2008 година! Кво чинехте до сега? Има начини но нямат воля, нито превозвачи, нито правителство....
0
 
3
 
Отговори
еделвайс преди 2 месеца
Какви компенсации и каква защита от ЕС чакате?! Илюзия! ЕС колко време налага санкции на Русия?! И то за какво?! И как ви компенсира ЕС заради контрасанкциите?! М?! Ех че наивници! Борите се уж, ама както Санчо Панса и Дон Кихот в притчата за вятърните мелници.
9
0
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тотална безпомощност на ЕС пред шепа гръцки фермери ,КОИТО ЯВНО В СЪГЛАСИЕ С ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СИ ПРАВЯТ ТЕЗИ НОМЕРА,ЗА ДА ПОСТИГНАТ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ!!!

Разберете хора,всичко е добре съгласувано,между правителство и фермери.

НО НИЕ САМО ТРЯБВА ДА ИМ БЛАГОДАРИМ,ЗАЩОТО И СЛЕПИЯ И БЕЗМОЗЪЧНИЯ У НАС РАЗБРА,КАКВО Е МЯСТОТО НИ В "ЕС" - ТОПКА ЗА ПОДРИТВАНЕ И ОТ СЪСЕДИ "ПАРТНЬОРИ" И ОТ "ИНСТИТУЦИЯТА ЕС".

ВРЕМЕ Е ДА ИМ ПОКАЖЕМ,КАК ИЗГЛЕЖДА БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ!!!

АКО СМЕ С ДОСТОЙН
8
0
 
5
 
Отговори
vlady преди 2 месеца
Гръцките фермери следва да блокират арменската епархийска катедрала "Свети Григорий Просветител" в Атина и да представят исканията си пред архиерея на епархията епископ Хорен Дамаджиян.
7
6
 
3
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 3

Бате Бойко, или България като цяло, ако опита да действа в европарламента наравно с другите и да налага интересите си както Унгария, или недай си боже Англия!!! (българите да се сравняват с Англичаните) изобщо няма да се занимавата с нас. България е в ЕС по настояване на САЩ заради НАТО, на нас гледат като навлеци. Моментално ще ни изритат и САЩ ще ни присъединят към Турция.
6
0
 
1
 
Отговори
ko40 преди 2 месеца
Kato SA takiva kavali garcite, kato pravite dogovori slagaite i takiva klauzi. Golqmo trudno
5
1
 
7
 
Отговори
упорит профан преди 2 месеца
Не ни остава нищо друго освен да запушим границата с Турция!
Тогава туркофоните ибрикчииски в ЕК ще опищят орталъка и мигновено ще намерят решение!
4
0
 
6
 
Отговори
ko40 преди 2 месеца
6to pravite biznes s malqki. Sami ste si vinovni, PRI polojenie 4e ne e za parvi Pat. Kato kupuvat OT nas da si idvAt s transporta
3
1
 
19
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми що така бе? Турция ще я компенсират за бежанците 3 милиарда, даже вече 5 станаха. И ние даже ще платим вноска. А Турция не е члена на ЕС. Какво прави България в такъв скапан съюз където всеки изднудва всеки и вече се разпада, а ние сме отличниците по навеждане.
2
3
 
21
 
Отговори
Елемаг преди 2 месеца
Незабавно излизане от ЕС,навсякъде такси от турци и гърци и ще им дойде акъла на всички!!!
1
0
 
33
 
Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 2 месеца
Да чакаш от грък компенсации е все едно да чакаш от умрял - писмо. Факт !


Още за жените