България има какво да предложи на инвеститорите!

Трябват решителни мерки за промотиране, заяви посланикът на Дания
27 апр 2016 22:54,
17
България има какво да предложи на инвеститорите!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има толкова много да предложи на чужденците и инвеститорите, че държавата трябва да положи много решителни мерки, за да се промотира. Не само в Дания. Това каза посланикът на Кралство Дания в България Н. Пр. Кристиян Кьонингсвелд в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"България е страхотна страна. Не е много голяма, но въпреки това е чудесна. С много потенциал и по отношение на нови сектори", каза Кьонингсвелд.

"Имаме редица датски компании, които са на вашия пазар. Повечето от тях имат представителства тук", допълни посланикът.

"Факт е, че няма много датски инвестиции, но в последно време бяхме свидетели на доста важни такива. Много се радваме да видим, че се откриват нови компании и има движение напред", каза още Кьонингсвелд.

По думите му чуждите компании, включително и датските, поглеждайки към възможностите в България, трябва да огледат и особено важния въпрос за върховенството на закона, корупцията и организираната престъпност.

"Това са теми, за които дори и ние като посолство трябва да предупреждаваме компаниите, които навлизат на пазара. Тези проблеми могат да разрушат всяка инвестиция и добър бизнес", допълни Кьонингсвелд.

Вижте още по темата във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: чужденциинвеститори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13, КОИ СА ДАТСКИТЕ СТОКИ У НАС, ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ.
8
0
 
3
 
! Отговори
gtf преди 7 години
да, има много компании на нашият пазар, които обаче или предлагат нископлатена работа (вместо да плащат по 42, плащат по 4 евро на час), или продават датските стоки у нас т.е. ние нямаме никаква полза от тях.
7
0
 
2
 
! Отговори
men преди 7 години
несъмнено е така. белите хора се изселват а индианците като нема кой да ги храни и те ще си поемат по пътя. тогава вече сме наистина интересни. ЕС ще ни продаде за 50 прясно напечатани долара на квадратен киломътърм и да видите саудтиците, катарците и турчагите каква държавичка за чудо и приказ ще си нарпавят а минаретата ще стигат до небето.... а за чифутистан остава ерец израел от тигър до нил. на печелившите честито
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА , КОРУПЦИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ" СЪВЪРШЕНО ТОЧНО СЕ ИЗБРОЯВАТ ПРИЧИНИТЕ ЗА БЕЗБРОЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА И НАРОД ! ЛОШОТО Е , ЧЕ ТОВА СА ПРОБЛЕМИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ И КАТО ЧЕ ЛИ ИЗЛИШНО СПОМЕНАВАНИ , ЗАЩОТО ТЕ НЕ СЕ РАЗРЕШАВАТ ! ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО НЕ СЕ ОТСТРАНЯВАТ ТЕЗИ ПОРОЦИ ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ ? САМО ЩЕ СПОМЕНАВАМЕ ЛИ ТОВА НЕ ТРЯБВА ЛИ ОТВЪН ДА СЕ СЪДЕЙСТВА И ТО ВЕДНАГА ? ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ СА В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПОРАДИ ТЕЗИ АБСУРДНИ НЕДОСТАТЪЦИ !
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще предложи България? Евтина енергия? Евтини суровини? Евтина и образована таботна ръка? Интелигентни хора? Качествена инфраструктура? Работеща администрация? Какво????
4
0
 
2
 
! Отговори
ааа преди 7 години
Директно си го каза,че АКО ТОИ НЕ РЪКОВОДИ организираното беззаконие,организирана престъпност и организирата корупция не става нищо.
3
3
 
3
 
! Отговори
аааа преди 7 години
А всичко което можахме дадоме , и ХУБАВА ЯНА ЗА НА СТАЖ В ЕВРОПА ЗА ПРОСТИТУКА , А С ОСТАНАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ СИ ДАДОХМЕ ГАЗА ЗА АНАДОЛСКИ ЗАБАВЛЕНИЯ . Хайде подсети ни може да сме забравили някое ГНУСНО И ИЗВРАТЕНО ЗАБАВЛЕНИЕ което ще умили и зарадва ЕВРОКОМИСАРИТЕ славещи се с изтънчения си вкус
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България наистина има какво да предложи на евентуалните заблудени инвеститори.Най-добрите крадци, рекетьори, мошенници, луди убийци.............абе идвайте кво чакате на Калотина за да ви разкажат играта в Бантустан.
1
2
 
14
 
! Отговори
хихи преди 7 години
Директно си го каза,че при беззаконие,организирана престъпност и корупция не става нищо.

Спонсорирани публикации