Предсрочeн вот в Гърция до края на годината!?

Ципрас прехвърля политическата си отговорност на кредиторите
28 апр 2016 12:00, Екип на Bloomberg
13
Предсрочeн вот в Гърция до края на годината!?
Снимка: Reuters

Предсрочни избори в Гърция може да има към края на годината. Според социологическите проучвания, ако изборите бяха сега, опозиционната партия Нова демокрация би спечелила между 6% и 8% преднина пред СИРИЗА. Това заяви журналистът Иван Петрински в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Третият спасителен пакет е необходим на Гърция да погаси заем от МВФ през юни и юли. Ако не го направи, рискът е отново да изпадне в банкова и финансова криза и неплатежоспособност", каза международният редактор на Bulgaria on Air Лъчезар Вълев.

По думите му това, което държи Ципрас на върха на вълната, е прехвърлянето на политическата си отговорност на кредиторите.

Според Вълев сега има три сценария пред гръцкия премиер. Единият е да приеме допълнителните условия на Европа и да наруши предизборните си обещания, като така ще се изправи пред засилващата се популярност на опозиционната партия Нова демокрация.

Втората възможност е свикване на бързи избори, а третата - референдум. Журналистът заяви още, че представителите на гръцкия туристически бизнес са силно притеснени от бежанската криза в страната и големите надежди са, че споразумението между Турция и ЕС ще проработи.

Повече може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърция ! една измислена държава! Държавата която винаги в какъвто и да е съюз да участва е ВИНАГИ първата предала партньорите си ! Винаги без изключение ! Ние българите сме го казали ! - Гръб на грък не давам! изключителни предатели ..но какво може да се очаква от една държава ***?!
10
0
 
3
 
! Отговори
еди преди 7 години
Така е - хитрата сврака с двата крака, то не бяха лъжи , то не беше популизъм ! Като му предлагаше Русия помощ защо се отказа , знаеики че не може да се бори с ЕК ????
9
5
 
4
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Българите отново предпочитат Гърция за Великден - сигурно защото там е лошо и скъпо - ха-ха.
8
5
 
9
 
! Отговори
ГРУЮ преди 7 години
Гърците отдавна не са в европейският съюз.Там европейско знаме не се вее,освен задължителните по институциите.Просто използват съюза и когато му дойде времето ще отидат в друг съюз,който и да е той.Ще оцелеят,ще са добре,и пак ще я карат както си знаят.Тоз народ има история има и бъдеще,държат се и са много хитри.От такива качества обаче са лишени техните съседи.
7
1
 
0
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Петрински има много здраве за прогнозата си.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е по-зле и от башите бе.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не познаваш явно комунисти. При тях лабаво нема. А тоя е мека Мария.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега Гърция три пъти е фалирала с огромни дългове , като отказва да ги връща . Още при Турското робство са взели от султана заем и след време са казали , че не могат да ги върнат . Да ама те балъците свършиха и сега великия Ципрас си го получи .
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излизай по-скоро от Еврозоната, не се мотай. Това колебание ще ти коства главата.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли?
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЯЛОТО ГРЪЦКО НАСЕЛЕНИЕ ГИ ВИДЯХМЕ КОЛКО СТРУВАТ КОГАТО КАЗАХА НЕ НА ТОВА ДА СИ ПЛАТЯТ ДЪЛГОВЕТЕ НА БАЗАТА НА КОИТО РЕАЛНО ИМ Е ЦЕЛИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ!!ГЪРЦИЯ МОРАЛНО Е МЪРТВА ДЪРЖАВА И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПОМЕНИ В СЛЕДВАЩИТЕ 100 ГОДИНИ !!!!!!!!!!!!!