Земеделието – възможност за интеграция на ромите

Мит е, че те нямат мотивация да работят, смята експерт
25 май 2016 15:30, Екип на Bloomberg
49
Земеделието – възможност за интеграция на ромите
Снимка: Reuters

Земеделието дава огромен шанс за интегриране на ромите. Ако държавата прояви далновидна политика, те могат да бъдат интегрирани, каза Цветан Цеков от АЗПБ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Когато тези хора бъдат обучени, това ще рефлектира върху създаването на по-висока производителност и предлагането на конкурентна продукция на конкурентна цена, обясни още той. 

По думите му предложението за въвеждане на еднодневни трудови договори е било опорочено, като се създават административни трудности. Локалните бюра по труда не обясняват на ромите какъв е принципът на работа. Това създава притеснения сред тях, че могат да загубят помощите си, каза още той.

Няма държавна политика за интеграция на ромите, каза от своя страна политологът Румян Русинов.

"Липсва последователност в политически действия – визия, стратегия, индустриализация и човешки капитал. По думите му е мит, че ромите нямат мотивация да се включат на пазара на труда. Проблемът е, че гореизброените предпоставки не са налице", каза той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Kalem yabalka преди 7 години
Nai-hubavo stava da imat redovno praktika i obuchenie v ms, ns, prezidentstvoto...kato sadish kapia, ne chakash karpuzi da beresh...:-):-):-):-):-)
23
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Най-после! Стига ги е издържал българския народ, със по 6-7 деца на социални помощи.. Работота трябва да им се дава, работа!
22
0
 
12
 
! Отговори
ами да преди 7 години
Значи те хем работят на полето хем помощи получават . Мисля си не трябва ли за помощите които ги получават да полагат някакъв труд . Това не са безвъзмездни пари , господата роми трябва да се явяват в социалните служби и от там да ги засилват някъде да се трудят . Сучат от две крави сладка работа хайде и ние да станем като тях
21
0
 
14
 
! Отговори
ес преди 7 години
ТОЗИ ЕКСПЕРТ Е ИЗКУКАЛ. НЕ СИ Е ПИЛ ХАПЧЕТАТА.
20
0
 
21
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
"ЕкспертУ" казва, че държавата има неадекватна политика. Да ми посочи една държава в света, в която интеграцията е успяла.
19
0
 
22
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
много по рядко се е случвало да мародерстват по селата по тошово време. Тогава не трябваше от 10 кладенеца вода да се носят за да се докаже че накой е виновен. Просто го ступввха в милицията и той си изпяваше всичко.
18
0
 
18
 
! Отговори
Продължание преди 7 години
До АнонименИ на другия ден всичките до един ще са с тежък махмурлук и съвсем няма да има шанс да свършат нещо.Та само, който не е виждал ром може да си мисли, че има някакъв шанс от тях да излязат земеделци.
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха! Поредният експерт, който май е виждал ром само на картинка! От всичко на света ромите най-много се плашат от работа. И по някакво чудо да успеят да ги закарат на полето, цял ден се лежат под сенките, ще се оплакват, че им е горещо, ще се пазарят за повече пари и в края на деня ако са свършили и половина работа, която биха свършили българите, пак е добре. Да не говорим, че може и някой друг инструмент да бъде набран...Освен това след работа ще минат през кръчмата да изпият парите.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да беее, да сте виждали *** да сеят и да копаят?! Много рядко!
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква стана тя, еднодневните договори измислени, за да може бай хем да работи, хем помощи да взима. Евала на "държавниците".
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
идва за деня за определен надник, на обяд почва да се пазари защо са му малко парите, следобяда ги взима, купува рИкийка, прави се на *** и на другия ден е махмурлия. Това са работливите мига-ни. Другите ако е за кражба света преобръщат, за работа - не го търси. Горецитираният "специалист" да къса дипломите си и да ходи да пасе патки.
13
5
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 7 години
Работеха , ама по...
12
0
 
26
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
"Експерта" трябва да го назначат бригадир-звеновод на звено , тогава ще запее друга песен.
11
0
 
26
 
! Отговори
Валя преди 7 години
Този като че ли е паднал от круша.За 30год.не се ли убеди че,ромите просто не искат да работят.Толкова ги мързи че, чак ги боли,всичко ако може да е на аванта.Грозна картинка.Хора в неравностойно положение като с болестта на "Даун "и аутисти градинари има но *** градинар "е те такова животно нема".
10
0
 
33
 
! Отговори
ист преди 7 години
Евреин и земеделци -мисия невъзможна. Цв. Цеков да отиде на село, и ще види къща с два декара двор на *, и нито един корен домати. Само бурени.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям смях,а бе тези псевдоучени сигурно живеят на Марс,няма друго обяснение за глупостите които говорят.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MINAVAL ROMA S KOLATA PREZ SELOTO DA IZKUPVA AGNECHKI KOGI, SELINAT MU KAZAL ZACHTO NE OTIDECH DA GLEDACH OVCE I CHTE IMACH KOGI. ROMAT OTGOVORIL, DA NE SAM LUD MNOGO RABOTA I TICANE. TI SELIAKO GLEDAI , A AZ POSLE CHTE KUPUVAM KOGITE OT TEB.
7
0
 
24
 
! Отговори
Алонсио преди 7 години
Алоууу експертът от мене да знаеш едно нещо: "колкото външна чешма работи през зимата, толкоз и бай-*** ще работи в земеделието".
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ареее пак към ТКЗС-тоЧестита ви Евроинтеграция Евроатлантици
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие *** с мотика виждали ли сте бе ? А и кой ша ни купи продукцията бе ? Като ни знаят какви сме и какви ги вършим ? Това посмъртно мяма да стане !!!

Спонсорирани публикации