eMAG е готов да се защитава и пред ЕК

Ще обжалва в съда наложената от КЗК глоба за 4,6 млн. лв.
27 май 2016 20:25, Надежда Бочева
25
eMAG е готов да се защитава и пред ЕК
Снимка: архив, Ройтерс

Сайтът за електронна търговия eMAG ще обжалва в съда последната санкция, наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Компанията информира, че ще предприеме освен това всички необходими действия, за да представи казуса пред Европейската комисия.

Вчера КЗК съобщи, че налага глоба от 4,6 млн. лв. на собственика на eMAG - "Данте Интернешънъл" и две издателства за нарушения в рекламните кампании "Черен петък" (28 ноември 2014 г.), "eMAG – най-лесния начин да поръчаш – най-сигурния начин на доставка - милиони начини да се зарадваш" (3 – 24 ноември 2014 г.) и "Две години eMag.bg" (8 декември 2014 г.).

Решението на КЗК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-десетдневен срок от съобщаването му на страните.

"За трети път Комисията за защита на конкуренцията санкционира eMAG, като този път на компанията се налагат 9 глоби. За нас това е решение, което не приемаме, тъй като е неправилно и необосновано", е становището на eMAG.

Според компанията "eMAG се санкционира за това, че предлага добри и атрактивни за пазара цени и същевременно качествени услуги, носещи ползи на потребителите – елементи от бизнеса ни, които активно комуникираме".

"Ще продължим да инвестираме, за да създаваме добавена стойност за потребителите и за българския онлайн пазар", декларира в отговора си търговецът.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно. Горещо се надявам да осъдят България и да разпуснат най-накрая това недоразумение КЗК, което явно само работи по поръчки.
15
3
 
14
 
! Отговори
Мамалига преди 7 години
Кой нормален ще инвестира в ***, след като се вижда, какви поръчкови атаки се правят.
14
4
 
9
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Каква точно добавена стойност сътворяват? Добрият търговец прави чудеса за БВП, но не добавя ДС. Добрият търговец е нашата хвалба какво, колко качествено, и в колко бърз срок го произвеждаме, но не добавя продукт, добавя печалба.
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз много отдавна магазините ги използвам за мострени зали. Влизам, харесвам,пробвам, записвам модела на това което ми харесва и вечерта си го поръчвам по интернет. До седмица е при мен. От магазини на млади и преуспели глигани не пазарувам.
12
11
 
15
 
! Отговори
асд преди 7 години
Всъщност Емаг продава на едни от най-ниските цени ( когато има промоция ( а те имат за щяло и за нещяло ) имам 2 чивта обувки от там , телефон и още 4 неща който в момента на поръчката са били с най-малко 30% сръвнение с всички останали сайтове.
11
1
 
44
 
! Отговори
Мухоморков преди 7 години
КЗК е яко корумпирана и изпълнява поръчки.Само за сравнение: Тия дни "Лукойл плати рекордната глоба от 250 000 лв. за обгазяването на Бургас", която както и да я погледнеш е около 16 пъти по-ниска от глобата на еМАГ.
10
16
 
20
 
! Отговори
Иманчо преди 7 години
Ама кой нормален човек ще си купи нещо от този магазин ?!? , Че там всичко е по- скъпо от останалите магазини.
9
1
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Май го нахакаха в на дебелия макета и той сега се разправя с тях през комисията.
8
4
 
30
 
! Отговори
777 преди 7 години
ИСКАТ ИНВЕСТИТОРИ, БЕДНИЯ НАРОД ИСКА ДА КУПУВА ИЗГОДНО...НАКРАЯ ГЛОБИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО
7
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 7 години
Ми Ставри щом ти си си купувал от тях телефон значи са огромни. Лукойл само завода им е колко Люлин бензиностанциите и пристанището са си башка.
6
16
 
17
 
! Отговори
ставри преди 7 години
До КрайТе хич не са дребосъци.Пазарувал съм от там телефон, който беше без упътване и меню на български , което е в разрез със закона.Писах и до тях и до КЗК-нищо не можели да направят.Според мен-малка им е глобата
5
25
 
24
 
! Отговори
Девил преди 7 години
На тоя цифромански сайт с калпаво обслужване (и без офис в Бг - това не мога да го разбера как става) беше крайно време някой да му напука канчето!
4
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е от КЗК-то нали трябва да помагат на Техномаркет, който вече е в орбитата на ДПС. Наистина в Емаг са най-добрите цени, но това не помага на обръча от фирми.
3
0
 
14
 
! Отговори
ss преди 7 години
Якото е, че не са бг фирма и ония ще има да дажат наще ке има да вземат и така ...
2
35
 
40
 
! Отговори
1 преди 7 години
Най-ниските цени в България са ,в ЕМАГ.
1
2
 
71
 
! Отговори
Край преди 7 години
Брей тия Емаг били по страшни монополисти от Лукойл от Чез и EVN взети заедно бе. Комисията за защита на конкуренцията ги изпращя с най-големата глоба до сега. Направо ги закри. Е те така се пази конкуренция - мачкай дребосъците до изличавене.

Спонсорирани публикации