Очаква ни силен летен сезон – с французи и австрийци

"200 000 са пристигащите от тези страни", уточни Румен Драганов
30 май 2016 11:07,
53
Очаква ни силен летен сезон – с французи и австрийци
Снимка: Архив Булфото

Очаква се летният сезон тази година да бъде силен и да има повече туристи у нас от Франция и Австрия. Такава прогноза направи председателят на Института за анализ и оценки на туризма Румен Драганов.

Още по темата

По думите му това се дължи главно на оттеглянето на почиващи от Гърция, Тунис и Египет заради геополитическата обстановка.

"Ние бяхме позанемарили този пазар и не му беше обръщано вниманието, което трябваше да бъде обърнато. Около 200 хиляди са пристигащите чужденци от тези страни", обясни Драганов пред "Фокус".

Той уточни, че голямата изложба в Лувъра миналата година е била предпоставка за увеличаване на интереса от страна на Франция.

По същия начин стои и ситуацията с Австрия. През последната година имахме гостуване на австрийски туроператори по линия на австрийското посолство. Те направиха така, че да има по-голям интерес към България и ето го и резултата, допълни експертът.

Румен Драганов добави, че през изминалия сезон заради санкциите, които бяха наложени върху Русия и съответната реакция на руското правителство, българският бизнес загуби 150 хиляди туристи. Той увери, че тази година ситуацията е различна, тъй като бизнесът и Министерството на туризма са положили усилия България да си възвърне руските туристи.

Експертът допълни, че от 1 юни започва работа единната система за туристическа информация, като служители на НАП ще проверяват броя на осъществените нощувки, както и реалният брой на почиващи у нас.

По думите му увеличението на туристи ще доведе и до осветляването на сивия сектор, който през 2015 година заемаше 70% от бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
мистерия преди 7 години
Това силните сезони по морето и качествените туристи, са като светлото бъдеще в България...Мнозина са чували, но никой не го е виждал. Стига толкова легенди и фалшиви прогнози. И тази година тръгва със същата измама, като всякак друга, как сезона ще е уникален, за да могат лапнишараните , да наемат прескъпите бараки ,сергии и кофти ресторанти . Докато плажовете приличат на селски битак, никога няма да има добър летен сезон.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето Станишеф щеше да отваря витрини във Сънито. Рускини бол, ама ББ му подля вода. Сега ще се надяваме на някое и друго чадърче.
33
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
От къде да си взема карта за български трудещи се за 21 дни за почивка на море на пълен пансион закуска, обяд и вечеря за двама родители с две деца за 60лв?
32
1
 
4
 
! Отговори
хохолите преди 7 години
До БлядкоАми заминавай за "свободна и просперираща" Украйна! Никой не те спира, отиди и виж отблизо как живеят там!
31
0
 
6
 
! Отговори
detelina преди 7 години
Аха, очасквани, затова , хотелите на Сънито още не са отворили, а са празни, и празни ще си останат.А, да не говорим за персонала, който се търси. с тези 400 лева за 12-14, 16 часа,така наречените собственици, ще си работят -сами!Да ни е честито!Както казваше -Тато!
30
0
 
4
 
! Отговори
Джон Силвър преди 7 години
Най-после на нашето райско Черноморие ще почиват качествени туристи а не като ония *** ,които ходят да се плицикат в гръцко и в несвяст оплюват едни от най-прекрасните плажове на света.....БЪЛГАРСКИТЕ !
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наесен равносметката ще бъде плачевна ..мафията не плаща а и наще не им се работи...само черномурните ц гани ще са доволни. а може и някой атентат да ни органиират за да изплашат туристите
28
0
 
2
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Браво ! Сключихте ли договор с техните ,,Социални грижи,, ???
27
1
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
ти бургаска батка ли си или варненски гларус селю-сулев, та не си ходил по света да видиш хората кви плажове имат! Стига с това ***-морие - дори тъпите панелкаджии разбраха колко е ака-но
26
1
 
7
 
! Отговори
хаххаха преди 7 години
ми нека и те пробват нашите фе/кални бани, няма само ние да си ги консумираме! Аз лично мисля за 4-ти пореден път да посетя "закъсалата" Гърция и да злорадствам колко им е "смо-тано" морето
25
0
 
5
 
! Отговори
Нанайци преди 7 години
Бла, бла,бла!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя заедно с министърката се състезават кой по-голяма глупост да каже!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравихте да добавите,че това вероятно са френски и австрийски пенсионери.Плащат си евтиния ол инклузив и не харчат и стотинка извън хотела.Много от тях са толкова напред с деменцията,че дори не знаят къде се намират,важното е да има асансьор за инвалидната количка и придружаващите ги социални асистенти да им пъхат навреме лъжицата в устата.
22
7
 
4
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
А дано, че аман от руските *** алкохолици.
21
3
 
7
 
! Отговори
Мари преди 7 години
Само да не си тръгнат бързо, бързо!!! Персонала дали знае чужди езици?
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано има повече елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка и сериозни успехи с чашката. Дано има силни състезания по спортно пиене - спринт и маратон и балконинг.
19
3
 
6
 
! Отговори
Я преди 7 години
Какви французи и австрийци бе - искаме си сладките чехкини, рускини и полякини !
18
1
 
4
 
! Отговори
спинозен комар преди 7 години
Хубаво е лятото да бъдеш на море,всичко е наред и купона си тече,никой никъде никъде не може да ме спре,да се чувствам добре.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родните бизнесмени могат само да си мечтаят за силен сезон.
16
0
 
14
 
! Отговори
Тед преди 7 години
Ами тъкмо се бях запътил към нашето море ама като гледам така няма да има място за мене, така че ще ида на Гръцкото там са го закъсали, щом не се хвалят като Вас. Ако всички направим така може би хотелиерите ни ще имат един по-добър сезон и ще си изяснят по-добре статистиките за това от къде колко туристи имат.

Спонсорирани публикации