Разнообразяването на "менюто" от пенсионни продукти – позитив

Дискусията за мултифондовете обаче е оставена на заден план
1 юни 2016 10:00, Екип на Bloomberg
2
Разнообразяването на "менюто" от пенсионни продукти – позитив
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една от причините да бъде поставена дискусията относно пенсионните промени е направената препоръка от страна на ЕК, свързана с въвеждането на новите изисквания на директива Платежоспособност II, както и критиката на ЕК в посока преодоляване на макроикономическите дисбаланси.

Критичните бележки на ЕК в частта пенсионна система са насочени към инвестиционната политика на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и възможностите за инвестиране в свързани лица. Това каза д-р Хасан Адемов, председател на Комисията по труд и социална политика, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria по повод внесените от финансовия министър Владислав Горанов промени в пенсионната система. 

Свободният избор на осигуреното лице трябва да бъде доминиращ, което означава, че трябва да се намерят онези механизми и продукти, които да дадат възможност както за изплащането на пожизнена пенсия, така и възможността за унаследяване, коментира още той.  

Д-р Адемов подчерта, че включването на застрахователите в дискусията е от голямо значение.

"Те са традиоционни доставчици на такъв тип пенсионни продукти. Разнообразяването на менюто от пенсионни продукти е сериозен позитив на предложения проект и дискусията около него. Това ще допринесе за по-добрата защита на осигурените лица". Въпреки това обаче, дискусията за мултифондовете е оставена на заден план, а там е истинският избор - можеш да избереш със собствената си воля и познания в какви инвестиционни инструменти да влязат твоите приходи, коментира още той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
Защо осигуровките ми не отиват в НОИ,което да ми гарантира стабилна пенсия до дълбоки старини?За горница си имам вноска в частен пенсионен фонд.Иначе излиза че, с парите от осигуровките издържам две администрации,държавна и частна!

Спонсорирани публикации