Руснакът обедня, не може да си позволи море

Заплатата му може да не стигне и за пет-шест дни в Сочи
29 юли 2016 08:44,
150
Руснакът обедня, не може да си позволи море
Сочи - перлата на руското черноморие. Снимка: Reuters

Почивката на Руското Черноморие се приема за относително евтина и достъпна. Но в сегашните условия пътуването в Крим, Сочи или Анапа би било разорително за жителите на голяма част от руските региони, пише вестник "Независимая газета", цитиран от "Фокус".

Компанията "ФинЕкспертиза" е оценила достъпността на почивките по крайбрежието на Черно море в руския му участък.

Икономистите са сравнили средните заплати със средната стойност на разходите. Анализите на резултатите са показали, че месечната заплата може да не стигне дори и за пет-шест дневно пребиваване на Черно море.

Най-често руснаците могат да си "купят" не повече от няколко дни по южните курорти, поясняват експертите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
7
 
! Отговори
Gero преди 7 години
До АнонименСАЩ ги харчат за размирици по света и въоражаване на терористи с който да се борят.Цените им са раздути, виждате модела на демокрацията - нещо което струва 10 млн. се отразява, че струва 80 млн ..Като имат толкова голям бюджет, защо самолетите им са смотани от Руските, защо ракетите им и торпеда са пъти повече не ефективни ??? Трябва им цял военен блок, за да се изправят пред Русия ... самички могат само да пълнят гащите.По- добре ли живеете с НАТО и САЩ в домовете си ?
119
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснака кога е бил богат та е обеднял. Изключвам разбира се олигарсите и партийците.
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пет-шест дневно пребиваване на нашето море,колко струва?Първо изчислете нашето,пък после чуждото.Не задруго,ами хората да не се заблуждават че,в Гърция е по-евтино,или е същото.А да ходят само на ,,Слънчака'', където ще останат доволни,понеже ще бъдат не само бити.
117
1
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Типично по българси да гледаме в чуждата чиния.А нашата, как е?Не ги мислете руснаците те са добре, а вие?!
116
9
 
4
 
! Отговори
Я гледай преди 7 години
До Човек А наш Болен иска да ни направи богати като руснаците.ХИ-ХИ.........
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти минавал ли си по Тракия? Вчера шофьори на камиони казаха, че по тези отсечки чак товарите им се разместват в превозните средства. Не рева срещу страната си, а срещу тези, които не могат / или не искат/ да направят качествено една магистрала. Кажи една, но от край до край? Аз искам да бъде както е навсякъде по света-направено солидно и трайно!
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като министър, Плевналиев организира строежа на магистрала Трагия за 250 млн евро.Преди него правителството на Симеон искаше да строи Тракия за 3 млрд евро !Повече от 30 години се крадоха пари за измислен строе на този път. Това приключи с построяването му!Същото беше и с метрото.
113
6
 
1
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
До 1201-Крым2-Крым А над това Пу))на водка трябва пари - а пари сега проблем.))А за "Курск"..... - надявам се че това е не шега(( .
112
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига рева бе, магистрала Тракия си е супер!Никога не си минавал по нея, а сега ще вземеш 1,5 копейки за тоя пост против България!
111
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военен бюджет за година:Русия - 10 млрд долараСАЩ - 385 млрд долараСмазваща разлика..."Как ще ги стигнат хамериканците ...?"
110
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхуйзаради *** като теб обедняват руснаците - да ви плащат от руското посолство, за да плюете по България.
109
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
USA имали 900 военни бази по света - така беше писал някой по-долу.Смяяятай колко са богати да издържат толкова бази !Това е повече от бюджета ба цяла Русия за 3 години!
108
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо тук българи защитават яростно Русия, а плюят България ?!Това не може да са нормални хора.
107
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия може да се опише и с 3 думи:-водка-Курск-КримВсичко във времето им е на катастрофа.
106
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам какво толкова се хвалим с магистрала"Тракия". Кажи-речи 1/3 от пътя София-Бургас е с некачествена настилка /ако това може изобщо да се нарече асфалт!/. Около Чирпан километри колите се тресат и кривят, та се чудиш с гумите ли нещо не е наред, какво ли? Търсиш спасение в едната, в другата лента и ето ти повод за катастрофи, достатъчно е да си отклониш за секунда вниманието и при висока скорост -магистрала е все пак, няма ограничения за лоша настилка- белята е налице! Европа ли??
105
3
 
12
 
! Отговори
От морето преди 7 години
Харесва им у нас на руснаците и украинците, главно климатът, хубавите плажове и сравнително доброто отношение на българите към тях. Но са взискателни туристи. През последните 1-2 години е доста мръсно по улиците, все така се опитваме да лъжем чужденците, като забравяме, че те ходят и другаде, и сравняват. С трици маймуни не се ловят, кога ли ще научим!
104
2
 
10
 
! Отговори
Костов преди 7 години
Да не говорим за възможността български граждани да летуват на нашето море, а ако могат - на каква цена. Дали някой летува повече от 5-7 дни, а? Дайте да не плачем на чужд гроб, а да си видим нашето дередже.
103
0
 
7
 
! Отговори
Впечатления преди 7 години
Сред руснаците има много богати хора, но не зная къде ще предпочетат да летуват тази година. В Бургас се настаняват в жилищата на свои сънародници, купили ги предишни години. Продават само по-некачествените апартаменти, добрите държат и ги дават на близки от Русия. Във всеки случай, по морето се чуват и срещат непрекъснато рускоговорящи. Има и малко поляци, германците не са много. Общо взето, обаче ресторантите са празни,скъпите магазини също. Печалбите не ще са големи.Това е положението.
102
0
 
0
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
До 114 всички гледни точки . Добре)) аз малко разбирам - какво е какво.)) Не съм на 34 години)
101
0
 
7
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
За малко повече от година в България почти нищо не можеш да усетиш от българските нрави! Поживейте тук малко повече и пак ще си говорим. Само че не само да си харчите парите тук , ами и да си изкарвате необходимите ви за живот средства тук!От друга страна- признавам относно климатичните условия, тук е много по-добре отколкото в Русия! Зима почти няма, лятото е дълго и не толкова горещо, колкото в Гърция, и няма резки смени на температурата!

Спонсорирани публикации