Газът поскъпва с близо 2% от 1 октомври

Цената ще важи в следващите три месеца
12
Газът поскъпва с близо 2% от 1 октомври
Снимка: архив, Ройтерс

Природният газ ще поскъпне с 1.97% от 1 октомври, реши окончателно Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание.

Решението на КЕВР е във връзка с подаденото от "Булгаргаз" заявление за утвърждаване на цени за ІV-то тримесечие на 2016 г., по които общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа.

С решението на КЕВР, считано от 1 октомври 2016 г., се утвърждава цена на природния газ, по която общественият доставчик следва да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, в размер на 286,60 лв./1000 куб. м., или 30.80 лв./MWh, без акциз и ДДС.

Новата цена на природния газ е с 1,97 % по-висока от досегашната за ІІІ-то тримесечие на годината, като увеличението е с 5,52 лв./1000 куб. м.

Към цената за IV-то тримесечие на 2016 г., по която общественият доставчик следва да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ, се добавя цена за пренос на природен газ по газопреносна мрежа ниско налягане в размер на 7.72 лв./1000 nm3 (без акциз и ДДС).

По този начин крайната цена, по която общественият доставчик следва да продава природен газ на клиентите, присъединени към мрежи ниско налягане, собственост на "Булгартрансгаз", е в размер на 294.32 лв./1000 nm3 или 31.63 лв./MWh (без акциз и ДДС).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
овеч преди 7 години
А Американската шистова газ не я ли разтоварват вече в Бургас?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са ви виновни нито американците, нито руснаците. Те си гледаът интереса, както могат. Проблема не са "Те" а сте "Вие". :-)Разбира се ако ви предложат дори цена НУЛА, ще искате да ви плащат, че потребявате газа им, нали така ;-). Как е било през турско - данък изхабяване на зъбите от ядене на агнешкото печено :-))).
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново под слънцето. Така е когато "държавната" тълпа взима решенията, вместо свободен играч, необвързан и нерегулиран от "държавата". Ако изобщо такова "животно" се намира "тодей".Гледам Хенри хъб и се смея на "държавниците". За сега, няма и причина да се говори за сериозно повишение. Не зависимо от "напечатаните" пари, предимно електронни.Цените са на нивото на 2003-а, при условие отчитане на инфлацията са значително по ниски от 2002-а. Началото на 2016-а бяха още по ниски. Вижте 2005/8
7
0
 
3
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Газът не поскъпва - комисията му вдига цената.
6
0
 
3
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Точлофикация София - крадец номер 1.
5
0
 
6
 
! Отговори
popa преди 7 години
баси , че то след изборите ще е ище повече увеличението
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ще помагат за плащането за АЕЦ-а който когато го спряха по цял ден трьбяха, че нищо няма да плащаме? По традиция най-голямата тежест се пада на най-бедните и нуждаещи се и нас.
3
0
 
13
 
! Отговори
ди 2 преди 7 години
След нова година с 13% демократично- евроатлантически.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарим ти Партийо любима, а тока кога ?
1
0
 
4
 
! Отговори
Chaufage преди 7 години
Ide znoina pol. zima...:-)

Спонсорирани публикации