Възможно е да видим сливане на банки идните 12 месеца

Рискът се дирижира по-скоро от клиентите, отколкото от банките
4 окт 2016 10:52, Екип на Bloomberg
5
Възможно е да видим сливане на банки идните 12 месеца
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Доверието в банковата система се връща към институции, които са имали основание да бъдат подозирани в нередности, докато на системно ниво, то никога не си е отивало. Това каза главният изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му апетитът за нов риск се дирижира в момента по-скоро от клиентите, отколкото от банките. "Клиентите днес са много по-предпазливи, отколкото от периода преди кризата 2008-2009. Научиха се да работят с по-малко кредити, да управляват по-консервативно паричните си потоци“, отбеляза банкерът.

Банковият сектор в България е доста фрагментиран спрямо размера на икономиката, посочи още той. По думите му големите банки са по-рентабилни. Регулативните изисквания към една банка ще стават все по-тежки по отношение на капитал, системи за контрол и управление на риска. В това отношение малките банки биха могли да съществуват, но ще бъдат по-ниско рентабилни, смята Хампарцумян.

"Възможно е да видим подобни сделки в следващите 12 месеца", коментира още банкерът по повод на интереса на KBC Group към активите на OББ. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Клиентите днес са много по-предпазливи, отколкото от периода преди кризата 2008-2009. Научиха се да работят с по-малко кредити, да управляват по-консервативно паричните си потоци, отбеляза банкерът.Няма цял живот една и съща попара да ядем. Аман от финансови сривове и ненаяли се милиардери от банките.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак подготвят някакъв к-р капан.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този защо ни го натрисате? Той не е специалист.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде време да се берат горчивите плодове родени от лакомията на банките