Кои са най-иновативните сектори в България?

Тази година ще се проведе 12-ото издание на конкурса "Иновативно предприятие"
5 окт 2016 11:44, Екип на Bloomberg
6
Кои са най-иновативните сектори в България?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският бизнес все повече осъзнава, че за да бъде конкурентен спрямо другите пазари, той трябва да е иновативен. Това заяви Даниела Чонкова от Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й отличниците по иновации традиционно са високотехнологичният сектор и IT компаниите. Тя посочи, че има доста добри примери в мехатроникатаи други сектори. Чонкова подчерта още, че много фирми се принуждават сами да изграждат необходимите им кадри. 

Тази година се провежда 12-ото издание на конкурса "Иновативно предприятие". "Тази година акцентът е върху талантите, но запазваме и утвърдени категории като пазарно лидерство, иновативно новостартирало предпреиятие, качество на живот, зелена иновация и други. Наградите се определят от жури въз основа на въздействието на иновацията върху самия бизнес", обясни Чонкова. 

Конкурсът вече е отворен, крайният срок за кандидатстване е 15 октомври. 

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
СУ е на позиция 700-800 в световната класация на университетите ;)
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кое място в световната класация са нашите творящи иноватори университетеи.Не сме нито в първите 100,200,500 нито700 място.С това калпаво образование в среда пропита от корупция за иновативно мислещи българи забравете.Всичко е свързано.Да създадеш продукт печеливш ще те налазят иновативно мислещи мутри,професори крадящи идеи а може и да те осъдят за плагиатсво чрез фокуси с патентите.Затова навън там където има железни правила.В БГ е опасно и нездравословно да се занимаваш с иновации.
3
0
 
4
 
! Отговори
най-иновативен преди 7 години
е секторът - създаване на бежански център!
2
0
 
3
 
! Отговори
гтф преди 7 години
ае стига с тези кадри, ми естествено, че сами ще си изграждат кадрите. Задачата на университета е да даде основните познания, което и прави.
1
0
 
7
 
! Отговори
135 преди 7 години
Най-иновативни са ДДС измамите, телефонните измамници, нагласянето на обществени поръчки и купуването на гласовете на индийско-говорящите шведи...

Спонсорирани публикации