Как ще се развиват дигиталните плащания?

София е сред най-"умните" градове в ЦИЕ
13 окт 2016 10:52, Екип на Bloomberg
2
Как ще се развиват дигиталните плащания?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните 2-3 години виждаме много бърз темп на развитие на безконтактните плащания в България. Мобилните плащания са нещо повече от това просто да използвате тнелефона си, те се включват все повече в електронната търговия. Това заяви Артур Туремка, изпълнителен директор на MasterCard за Балканите, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той обяви, че Mastercard предвижда от 2018 всички техни терминали да приемат безконтактни плащания. На българския пазар предстои да бъде въведена и нова услуга - MasterPass.

80% от българите са удовлетворени от нивото на дигитализация. Те обаче искат да видят повече дигитални услуги в областта на публичния сектор - здравеопазване, обществен транспорт и образование. 

По думите на Туремка София може да се причисли към т.нар. умни градове, тъй като промяната към дигитализация се извършва изключително бързо. 

Според него този процес трябва да се движи както от бизнеса, така и от държавата.

"Първо, разбира се, се движи от достъпа до технологиите и иновациите, но и от дигиталните гиганти и малките стартъпи. Но най-вече се движи от потребителите, които вече знаят повече и използват повече устройства", допълни Туремка.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Плащача преди 7 години
Яз па сам се мислел, дека умен град значело, че тама има умни ора, не като мене. Ама то кво било. А па яз кат си докарвам 600 лева на месцът, де да зема ощи, чи да плащам дигиталната? Тоз чиляк сигур ща даде.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново поръчкови материални за промиване на балкански мозъци!

Спонсорирани публикации