Предложение: Протестът в "Бобов дол" – платен отпуск

Няма да се завеждат персонални искове срещу стачниците
14 окт 2016 20:31, Анисия Иванова
16
Предложение: Протестът в "Бобов дол" – платен отпуск
Архив: Булфото

Предложението на работната група, която участва в преговорите в Мини "Бобов дол", е било прието на заседанието в предприятието, което все още продължава, съобщи омбудсманът Мая Манолова.

Предложението е валидно до сряда, когато ще се заседава в Министерството на енергетиката, за да се вземат някои по-цялостни решения, свързани с бъдещето на рудника, уточни Манолова.

Още по темата

Тя посочи, че ръководството, представители на синдикатите и работниците са се обединили около шест точки. Те се отнасят до следното: работниците, които днес трябваше да са втора и трета смяна в рудник "Бабино", да се водят в платен отпуск, а трите дни, в които рудникът не е работил заради протестните действия, също да се броят за платен отпуск за всички онези, които са участвали.

От понеделник ще започне да се подготвя за добивна работа третият участък на мините, за да се осигури фронт на въгледобив.

Участниците в срещата са постигнали съгласие и да не се завеждат персонални искове срещу участниците в стачните действия.

"Каза се истината, и едната и другата страна. Тонът беше нормален и конструктивен", посочи Манолова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че има декларирана готовност и от страна на Министерството на труда и социалната политика, и от Министерството на енергетиката, че ще се направи всичко необходимо за продължаване на въгледобива.

В случай, че това се окаже невъзможно, има съгласие исканията на миньорите, свързани с трудово правните взаимоотношения, да бъдат изцяло удовлетворени, допълни омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
8
 
! Отговори
ехх преди 7 години
А ако тези клети хора си захвърлят личните карти и отидат на вратите на някой мигрантски лагер ще има ли право държавата да не ги приеме. С какво са по-различни от мигрантите, които също са захвърлили документите си за самоличност. Заедно с жените и децата си по шосето пеша към лагер. ГЕРБ е партия на предатели и не могат да разберат, че трябва да мислят за своите, а не за чуждите. Сега управляващите си измиват ръцете с думите, че мината е частна, но тези хора са плащали данъци на държавата.
12
1
 
10
 
! Отговори
mirko82 преди 7 години
Добър вечер уважаеми зрители,спите ли?!?Само в България е възможно към хора,които си искат заплатите да се завеждат работодателски искове.Скоро гледах казус като този в Русия и няма да ви казвам какво се случи с робовладелците там,когато се намеси Путин!Ама кой ли аптал го интересува какво става по света?Нали си пие ракията вкъщи и псува наред?!? :)
11
2
 
9
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИЯ БАРОВЕЦ: преди 7 години
КАК ТАКА, ТИЯ МИНЬОРИ ШЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ЗА М.АВГУСТ И СЕПТЕМВРИ НА КУП ,БЕ......??!!АЗ , ТАЯ МИНА СЪМ Я КУПИЛ , ЗА 1-ЛЕВ ,БЕ......!!!С КВО ДА ПЛАЩАМ СЕГА...??!
10
2
 
0
 
! Отговори
Зъбльо преди 7 години
Ти не си никакъв трънчо, а си най-обикновен пънчо!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждаме.Изкъртило ти е суроватката в канчето.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фотото кърти.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трети номер, що не ходиш да таковаш кака си, да се учиш, а?
6
0
 
17
 
! Отговори
КОГА преди 7 години
Кога ще влезе Прокуратурата в тази мина .Днес се изнесоха Доказателства за Огромно Престъпление при закупуването на Мината .Трябва ДАНС да се намеси .
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на стачниците! За три дни постигнаха велика победа - успяха да се преборят да не ги съдят, че са стачкували три дена!
4
2
 
23
 
! Отговори
СЛЕД 1989 преди 7 години
По- времето на стачките след бай Тошо , подкрепени от СДС , тези дни бяха признавани за Работни .Трябва Работниците да продължат , лесно ги разколебаха с Мая Манолова .Тя е взела пари от Ковачки за Участието си .Вместо Ковачки да лежи в Затвора за НЕПЛАТЕНИ Данъци и Осигуровки , пада стандарта и се казва че Миньорите няма да ги съдят .
3
6
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
*** с ауди....колко си *** *** да е жива и здрава да гледа и да се гърчи от срам какъв *** е изакала....
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хитър ход за да ги накарат да се разотидат и да спрат протестите. В превод това значи:"На ви малко трошици, да траете докато ние ви стъпим на главата и ви смачкаме напълно."
1
6
 
6
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 години
Бе как няма да се завеждат искове, бе? Колкото му плаща работодателя на ден като работи, толкова ама по десет трябва сега да плаща работника на ден, че не работи! А отделно да им вземат и от отпуската, да!