КЗК влезе в "Метро" и "Фантастико"

Служители на комисията търсят доказателства за нарушения
17 окт 2016 15:55, Надежда Бочева
15
КЗК влезе в "Метро" и "Фантастико"
Снимка: архив, Ройтерс

Служители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са започнали днес проверки в офисите на фирма "Метро Кеш енд Кери България" ЕООД в София, както и в дружества от икономическата група на търговска верига "Фантастико".

Тези действия на Комисията са резултат от проучванията по преписка, образувана след самосезиране, в което се съдържат твърдения за нарушения на Закона за защита на конкуренцията, информира КЗК.

Целта на проверката на място е да се потърсят преки и косвени доказателства за евентуално извършено нарушение в областта на забранените споразумения, решения и съгласувани практики.

В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, Комисията ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
18
 
! Отговори
Драгалевски крадец преди 7 години
И какво като влезе?Влизат,"пазаруват"като съдиите по една "кошница с плодове"и излизат.Кому е нужна и тази пушилка?
11
2
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Самото наличие на подобни клатикурници на заплата доказва ,че у нас пазарните отношения са мечта и никога няма станат действителност.А това е така защото партиините протежета са много повече от нуждите на страната
10
1
 
21
 
! Отговори
до ДО КОГА преди 7 години
Случайно да знаеш защо не всеки пазарува от МЕТРО? Случайно да си забелязал изискването на МЕТРО да пазаруват само фирми от него? Това, че цената без ДДС е по - голяма, не е случайно! Да, разбира се, много хора си пазаруват за дома от там, но първоначалната идея на магазина беше съвсем различна! "Радвам" се всеки път като видя "разбирач" да обяснява на всички колко било нередно нещо!!!
9
4
 
18
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
В САЩ цените в някои магазини също са без данък.... На касата се начислява данъка
8
3
 
29
 
! Отговори
До кога преди 7 години
До кога в Метро с големи цифри ще се пишат цените без ДДС и с малки цената с ДДС. До кога, ще се заблуждават хората, че в този магазин нещата са на добри цени след като на касата плащаме цените с ДДС. Честно ще е да е обратно и да не се заблуждават хората. това трябва да се види и оправи!
7
2
 
33
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
Фантастико-Супермаркети са 5 бр. ЕООД, собственици баща и син Николови,освобождават масово, назначават по 2-4 хиляди работника годишно, всички ревизии са минус 10 хиляди лева, съответно работниците плащат, заплати по 600-700лв,а работа много
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгерберастелите комунисти сбират пара предизборно. Първо пробват с натиск,ако рекетираният не поддаде,му пращат пълчищата нищоправещи пиявици от мап, ***, пап, кзп и ред други. Ако и това не даде резултат, следват или случайни обири,или посещение на танцьорките от балетошуробадженакорушветчийска формация ДенС.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистВдигнаха ги още в събота. Днес гледам и Петрол са ги изравнили. Събират за глобите на КЗК, ако изобщо се стигне до плащане...
4
1
 
31
 
! Отговори
IVo_1 преди 7 години
Що не проверяват тия от Кауф и Бил, че те все на загуба горките , как не фалираха не знам . Едната която проверяват е БЪлгарска (изцяло) верига и некъде явно им бърка по плановете. А другата работи на едро... явно някой някъде е успял да поръча каквото трябва за да се случи тази акция
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До колкото си спомням Фантастико беше единствената фирма супермаркет която излезе официално на печалба за миналата година. Така че наистина може да ги рекетират, но МЕТРО са доста зле и....
2
2
 
47
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До реалистСлучаите са различни. Разследването за горивата е за предизборна пушилка, а срещу метро и фантастико обикновен рекет.
1
0
 
53
 
! Отговори
реалист преди 7 години
И като намерят КАКВО СТАВА?!Лукойл от днес пак вдигнали цените.Нали бяха изкуствено завишени и имаше картел

Спонсорирани публикации