Европарламентът решава: Таксите за роуминг с таван

Нововъведението може да стане факт от средата на 2017 г.
4 дек 2016 08:38, Петя Славова
19
Европарламентът решава: Таксите за роуминг с таван
Снимка: архив, Reuters

Да бъде въведен таван на таксите за роуминг на едро от средата на 2017 г. Това предлага Съветът на Европейския съюз (ЕС). Предвижда се на всеки две години те да се преразглеждат и така постепенно да бъдат премахнати.

За да стане това факт обаче предложението трябва да бъде договорено и с Европейския парламент.

В проекта за регламент са посочени максимални такси, които операторите могат да налагат един на друг за използване на мрежите им за предоставянето на роуминг услуги. Тези горни граници се отнасят до гласовите обаждания, кратките съобщения и използването на данни, пише "Монитор".

Съветът на ЕС предлага от средата на следващата година да се въведе горна граница на таксите за данни в размер на 0,01 евро за мегабайт. Предвижда се таксата да се понижи до 0,005 евро за мегабайт в средата на 2021 г.

За телефонни разговори максималната такса се очаква да бъде 0,0353 евро на минута, а за текстови съобщения — 0,01 евро на съобщение.

Все пак Брюксел дава възможност на операторите да събират и по-високи такси. Това ще става при невъзможност операторите да възстановят разходите си, като ще трябва одобрение от съответния национален регулатор. Дори и при изключенията обаче таксата на едро за данни не може да надхвърля 0,0085 евро на мегабайт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Брюкселроумингтакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
0.01 евро на мегабайте е повече от това за което ме цакат от моя оператор при надвишаване на лимита. Мдам. Ей за туй нямам мобилен нет на телефона. За чий.
13
1
 
7
 
! Отговори
Бай Гюро преди 7 години
Абе има ли още овце които да говорат па телафонията бре? Ората ви дадоа интернет а вие пълните гушите на талафонистите! Ех дева това племе недоевано! Шо да чекам да ми свалат роминго като може да си говорим с часове по скайпо и вайберо сас унуците у западо за 10 лв. на месец.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхкато гледам в обозримо бъдеще ЕС няма да го има поне в този му вид.къде го гледаш - по тв алфа или в листчето от руското посолство?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В ЕС има два вида граждани:Комунисти- които подкрепят и следват всяка идеологическа малоумщина,която излезе от ЕК и ЕП на ЕС(КПСС на СССР) стига "нивото им на стокова консумация да е високо".Свободни- които освен "налагне на идеологическа демокрация и евро ценности" се интересуват за развитието на свободния човек като личност,не само като "носител на висок потребителски стандарт за директна консумация"(ценностите на кучето) и "изпълнител на идейни директиви от ЕК и ЕП(КПСС на СССР)."
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж трябваше да премахнат роуминга напълно от м. юли 2017, сега само намаляват таксите на едро, щели да го преразглеждат на всеки две години, глупости. Явно някой трябва да продължи да *** и не му се ще да пусне кокала току-така. Колко ли шари на еврочиновниците, за да му позволяват да си разиграва коня?
9
4
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 10 анонимен Много сте ми интересни значи според такива като теб всеки който не е съгласен с брюкселските лентяи прави руска пропаганда не е лошо да разберете ,че хората са различни ,а не само от вашите или от другите.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхТогава що правиш руска пропаганда. И това за краставиците знаеш ли за какво се отнася? Май не знаеш но само квичиш.
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е с Русия роуминга да падне, че сега съдират кожи, щото не е в ЕС, а е водят като страна от Третия свят.
6
4
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 7 анонимен Мухахаха кой ти каза ,че Русия ми е любима просто ми е омръзнало високо платени чиновници да определят колко са криви краставиците.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхЕ то и любимата ти Русия скоро няма да е в тоя вид, а малко по-малка.
4
6
 
14
 
! Отговори
Изгорял преди 7 години
Заради тези роуминги, мобилните оператори въвеждат допълнителни такси, видоизменят договорите и обикновенните граждани плащат измишльотините на Евросъюза. Оликновенно се предоверяваме на мобилния оператор, разчитайки, че новия догово е същия като стария. И когато се усетите с някой друг лев отгоре, вече е късно. Така изгорях и аз.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха на кой му пука за роуминга ве алоу коя година е???
2
2
 
22
 
! Отговори
Димов преди 7 години
Е нали щяха да отпадат таксите от другата година?!? Или това касае само операторите, не и потребителите на"дребно"?!?
1
10
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха не е лошо брюкселските лентяи да изчакат резултатите от референдума в Италия и изборите в Австрия и тогава да решават за нещо си като гледам в обозримо бъдеще ЕС няма да го има поне в този му вид.

Спонсорирани публикации