ЧЕЗ инвестира 80 хил. лв. в модернизиране на мрежата си

Над 80 хиляди потребители са присъединени към компанията
Обновена: 5 дек 2016 14:11 | 5 дек 2016 14:10, Анисия Иванова
4
ЧЕЗ инвестира 80 хил. лв. в модернизиране на мрежата си
Снимка: Reuters, архив

"ЧЕЗ Разпределение България” АД инвестира 80 хил. лева в модернизиране на електроразпределителната мрежа и присъединяване на нови клиенти в област Враца през ноември, съобщиха от компанията. В Бяла Слатина компанията подмени 2 кабелни линии 20 kV, с което ще бъде подобрено електрозахранването на клиентите в района.

85 хил. лева инвестира ЧЕЗ за присъединяване на нови клиенти в Благоевград, а 40 хил. лв. бяха вложени за реконструкция на мрежа ниско напрежение в Ботевград. Реконструкция на мрежа ниско напрежение е извършена и в Самоков на стойност 30 хил. лв.

На територията на град София започна реализацията на 17 инвестиционни обекта на обща стойност 430 хиляди лева. В Югозападна България стартираха проекти за 103 хил. лева, а в Северозападна България – за близо 189 хил. лева. В София област ЧЕЗ инвестира 70 хил. лева.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лв. в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Само в електроразпределителната мрежа са вложени 845 млн. лева, като е подменена една трета от нея и са присъединени над 80 хиляди потребители, посочват от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za spravka, eletichestvoto, telefon nitě vruzki, ...daze meso, pile, v Bulgarija sa po skupi otkolkoto vuv Francie, i to 1=1.
3
0
 
1
 
! Отговори
Чез малко бандити бя преди 7 години
Чез малко бандити бяха преди,доста деряха кожата на Българина. Сега не знам как са, но чувам, че доста скъпи им са таксите за свързване.
2
0
 
1
 
! Отговори
1123 преди 7 години
Няма такава глупост - инвестиция за 80 х. лв. ???? Че само заплатата на шефа им е толкова!!!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Всичко това е хубаво !! Ха сега напишете друго писание, за това - колко пари смъква ЧЕЗ от гърба на "богатия"българин годишно? Колко плаща на държавата ни? И колко изнася в чужбина? Не ме интересува точно къде......

Спонсорирани публикации