Българите все по-богати, според банкерите

Доходите на хората растели, уверяват специалисти
6 дек 2016 11:22, Петя Славова
111
Българите все по-богати, според банкерите
Снимка: архив, Reuters

Богатството на българите в банките се увеличава непрекъснато. Общият обем на богатството нараства и всички видове депозити се увеличават, обяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов.

Той добави, че доходите на хората растат, а безработицата спада под средното ниво за ЕС.

"Това са все сигнали, че българите живеят мъничко по-добре, но толкова малко, че трудно могат да го оценят", уточни банкерът.

Гостът в "България сутрин" определи изминаващата 2016 г. като изключително трудна за банките, които по думите му са имали двойна работа. Голямото натоварване е било предизвикателство за банкерите, но те са извървели успешно този път.

"Това е първата година, в която освен растеж на депозитите имаме индикации за възстановяването на кредитния портфейл. Порасна и печалбата на банките. Управляваме и контролираме близо 90 млрд. лева. Те са в отоговорността на близо 30 хил. души. Инвеститорите следят множество индикатори и ако някои от тях не са в рамка, те предизвикват вторични интерпретации", каза още Андронов.

В деня на професионалния празник на банкерите Петър Андронов посочи, че най-важната им роля е да градят доверие. Той уточни, че за външния свят банкерите са студенокръвни, но това всъщност не е така.

"Най-важната субстанция на нашата работа е доверието. Ако доверието след случая с КТБ беше изчезнало, нямаше да има депозити", каза още Андронов, според когото хората са разбрали, че това е специфичен случай, а не масов проблем.

Председателят на Асоциацията на банките добави, че най-доброто за бизнеса и икономката е средата да бъде стабилна и спокойна. "Най-важното нещо е да се инвестира в образование. Това е условие за успеха на всяка нация", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: банкидоходиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
9
 
! Отговори
38860 преди 7 години
Така е моята заплата не е мръднала от 2010 година - 750лв. Заплатите на върхушката растат псотоянно, обвързани с растежа на минималната - вече удрят 4000. Като се вземе средно аритметично, особено в проценти, излиза, че и аз забогатявам по банкерски. Да пресметнем ли от 2010 до днес цените как са нараснали или това банкерите не ги интересува? Защо мълчат колко хора просто не могат да обслужват кредитите си, нито да плащат редовно режийните? Предизборен банкерски цинизъм в угода не управляващите
81
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също смятам, че са заботели, защото виждам колко много коли има на пътя и в градовете. Просто е модерно да се оплакваш. Българина и милионер да стане пак ще се оплаква че няма пари за частен самолет.
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да сте видели колко народ чака вестниците с намаланията на хранителните магазини и обикаля да си купи нещо намалено с часове и това и за софиянци е валидно ? Просто прочета ли такъв коментар или коментар от вида на Борисов ,че българите са забогатяли си мисля ,че тези хора не че не знаят колко народ една свързва двата края ами за да оправдаят престъпната си политика към народа си говорят простотии. Богатите са само 10 % и те не си знаят парите а останалите са за ожалване. И колите дето шарят н
79
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен 102Кой да те чуе,особено като си прав...Референдум ли да спретнеш,или .ей парад?.....Тогава сигурно ще ти обърнат внимание.
78
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влезте в някой мол,но не гледайте хората,а колко човека има пред касите и какво купуват.Пред касите е почти празно.Влезте в хранителен магазин и вижте в кошницата на хората.Копуват най-евтиното,н ай-необходимото.Говоря за София.В провинцията е по страшно.Народът е много беден.Не се самозалъгвайте.
77
1
 
7
 
! Отговори
КЪМ ЧОВЕКА преди 7 години
А ти дали си човек е спорно ,защото говориш точно като политиците ,като акулите -бизнесмени в нашето мило отечество. Нима не виждаш че тези дето не спират да обикалят по магистралите са едни и същи и то обикновено са синчета и щерки на депутати,политици,бандити. Как и ти като Бойко виждаш това ,което явно ти изнася а не виждате просяците,бездомниците и тези които ровят из кошовете за ***. Просто нямам думи за такива простаци като тебе ,дето не виждат по-далеч от носа си !
76
0
 
10
 
! Отговори
До човек преди 7 години
Нещо не си в час. Ходят в Гърция, защото там е по-евтино от България. Това не е от забогатяване.
75
0
 
1
 
! Отговори
към 96 - Скептика преди 7 години
Точно директивата беше банковите такси да са такива че всеки да може да има банкова сметка, за да може да ползва държавните услуги, които принципно в белите държави са по банкова сметка и където не ти взимат 4лв за превод от каса.
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Справка. 2001 година - 2 дебитни карти. 2007 - 2 кредитни и 6 дебитни.2016 - 1 дебитна, заради таксите. Наложи се да имам само 1 дебитна карта, защото преди плащах само 39лв/година за кредитната карта. А малко преди да закрия почти всички карти плащах (6 х 1.50 ле/месец за сметка са 9лв/месе или108лв/година. + 1 кредитна карта - 39лв/година или 147лв/година, колкото кабелната на месец)Няма такова дране при положение, че ниската лихва ми изяжда парите в банката.
73
0
 
3
 
! Отговори
Скептика преди 7 години
До Анонимен 84Само не знам какво стана с директивата на ЕС евсеки да има банкова сметка. Нещо май нашата мафия го неглижира?--Никой не може да има задължение да банкова сметка, т.е. да има отношение към една частна фирма. Това не влиза в никакви морални рамки. Никой не е длъжен и да се разплаща във вид на "пари".
72
6
 
1
 
! Отговори
човек преди 7 години
Стига сте плакали! Не виждате ли какво става по празниците!? Всичко живо, разбира се има и изключения, хуква да пътешества я в България, я в чужбина? Обикновено тези които най-много плачат, те са най-добре, ама не спират да лъжат и от тях, тези, които наистина са зле не могат да се оплачат.
71
0
 
0
 
! Отговори
трагедия преди 7 години
пропуснах 6 ДЕБИТНИ карти!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЪС СИГОРНОСТ НЯКОИ САМО БАНКЕРИ СА ПО-БОГАТИ ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ. И ТАМ Е ЕДНО БЕЗПРАВИЕ ,ТИЯ ПО ВЪРХОВЕТЕ НЯМАТ СТИГАНЕ ОТ РЕДОВИТЕ БАНКЕРИ ! ТОВА ОСРЕДНЯВАНЕ НА ДОХОДИТЕ Е ТОЛКОВА ГИБЕЛНО И САМО ЗАБУЛВА В МЪГЛА НИСКИТЕ ДОХОДИ НА 80 % ОТ НАРОДА. СВРЪХ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ВСИЧКИ ПО ВЪРХОВЕТЕ ВИНАГИ ВДИГА СРЕДНОТО НИВО НА ЗАПЛАТИТЕ И ПРОСТО ЗАЛЪГВА РЕДОВИТЕ БЪЛГАРИ. И ТОВА Е ИЗОБРЕТЕНИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ КЛАСА !
69
0
 
4
 
! Отговори
трагедия преди 7 години
Когато кредитните карти не бяха масово явление аз имах 2. Можех да си позволя със заплатата тогава, която бе доста по-ниска. Преди имах по 6 карти, с по малки суми пари в тях ако някой банка закъса винаги да има от къде да тегля. Сега имам само една, защото с тези такси ми крадат парите!Не знам кой забогатява. Но тези обикновените, като мен не са!
68
1
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Да аз мога за разлика от банкерите да ви кажа кои Българи са по-богати ! 8,5 милиона обаче са по-бедни отпреди !
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както пишеше в една умна книга ,най-долу са животните,после банкерите,следват хората и най -отгоре делфините.Т ук не са засегнати политиците,защото книгата не е от български автор.
66
2
 
3
 
! Отговори
и в южна е така преди 7 години
До АнонименАко си мислиш че в Южна БГ е по добре и взимат хората по 1000 - 2000 лв. Среднат аработна заплата в Пловдив е 500 -600 лв месечно онзи ден по ТВ го съобщиха една Силистра средната е по висока!
65
1
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Май банкерите са по-богати, благодарение на българите.
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да забогатяват някои на гърба на другите. Я погледнете колко свалихи лихвите банките! Кой *** ще си държи спестяванията в тях? Обикновеният народ няма пари в тях там са само парите на фирми и пенсиите които по задължение от Мутрите се рзплащат от тях. Мутрите си държът милионите в офшорки където да не може да се разбера колко милиона са откраднали. В парламата другарите за които гласувате всеки 2-ри има милиони в офшорка видяхте ли онзи Бисерният какви милиони има в офшорка?
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В същото време най-големият брой депозити - тези под 1000лв се стопяват, докато не се увеличават другите, т.е. да кажеш, че българина забогатява. Просто богатите стават по-богати за сметка на бедните, които стават по-бедни.Скоро ще има хора без банкови сметки, защото с тези такси ще е неизгодно да имат сметка. Само не знам какво стана с директивата на ЕС евсеки да има банкова сметка. Нещо май нашата мафия го неглижира?

Спонсорирани публикации