Много хора с успешни кариери се връщат към фермерството

"Хепи фрутс" обединява земеделски производители от Стамболийски и Съединение
16 дек 2016 12:17, Екип на Investor.bg
Много хора с успешни кариери се връщат към фермерството
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Много хора с успешни кариери се връщат към фермерството, не, разбира се, към Белчо и Сивушка, но с поглед на съвременен, модерен човек, който разбира потенциала и иска да съчетае една по-близка връзка с природата с нов бизнес, и с нови възможности. Реших, че овощарството е дейност, на която мога да посветя дейност и амбиция", споделя Асен Багашев, управител на „Хепи фрутс“ - юридическо лице на група земеделски производители в района на град Стамболийски и Съединение.

Багашев работи това, което харесва, и смята, че „малко други дейности могат да дадат удовлетворението да посадиш дърво, да откъснеш плод“.

"Всеки български производител помага на региона, в който работи. Смятам, че това правя и аз", казва още той.

По думите му инициативата е създала 20 постоянни работни места в Ново село, община Стамболийски. По време на кампания се наемат над 40 сезонни работници по временна трудова заетост, пояснява управителят на „Хепи фрутс“ и прогнозира разрастването на агрофирмата.

Сътрудничеството с голяма международна търговска верига позволява на ръководството на компанията да продава продукцията си системно и планирано, да прави прогнози, а на тази база да оптимизира производството и доставките.

За оценка на качеството на продукцията има вътрешна система за контрол в дистрибуторския център на дружеството в Ново село, където се пакетира продукцията.

„Хепи фрутс“ е инвестирала в най-новите технологии, машини за бране, сортиране и пакетиране.

„Имахме нужда от сериозен и надежден финансов партньор, който да подкрепи нашите проекти. Смятам, че намерихме такъв в лицето на БАКБ", убеден е Багашев. "Експертите на банката оцениха добрия потенциал и възможности за бизнес. Те са добри професионалисти, а аз мисля, че обичат и земята“.

Вижте видео по темата в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: предприемачество
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации