Зелената енергия – бизнес с печалба и с принос за обществото

С финансиране от БАКБ "Смарт Енерджи Груп" строи соларни паркове в България, Румъния и Гърция
Обновена: 16 дек 2016 11:09 | 16 дек 2016 10:55, Екип на Investor.bg
7
Зелената енергия – бизнес с печалба и с принос за обществото
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Има нещо специално да произвеждаш енергия от слънцето – ползваш я, а не ощетяваш никого. Ползваш нещо, което никога не свършва. Повече от десет години се занимаваме със зелена енергия и използваме най-добрите практики в сектора. Ние решихме, че можем да дадем своя принос за обществото и в същото време да печелим добре", споделя Халил Демиртаг, член на борда на директорите на „Смарт Енерджи Груп“.

В партньорство с БАКБ фирмата реализира европейски проект, насочен изцяло към зелената икономика и по-специално към ВЕИ сектора.

Целта на „Смарт Енерджи Груп“ е да популяризира идеята за зелена икономика и зелена енергетика, за да разберат повече хора, както и институции, че това би могло значително да подобри качеството на живот и да опази околната среда от вредните емисии.

„Повече от десет години се занимаваме със зелена енергия и използваме най-добрите практики в сектора, посочи Халил Демиртаг. "Построихме соларни паркове в България, Румъния и Гърция. В момента с наши инженери и специалисти правим паркове в Турция. По този начин помагаме на всички държави в региона“, коментира той.

Успехът на „Смарт Енерджи Груп“ идва след много реализирани проекти, след което фирмата изнася ноу-хау от България.

„Аз се занимавам с всеки детайл в този бизнес. За мен професията е всичко, за мен тя е днес и утре", разказва Халил Демиртаг.

Вижте още по темата във видеото в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: предприемачество
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
31
 
! Отговори
JJIvanov преди 7 години
Няколко години проучвах черно море ..Нямаше реално производство на електроенергия от огромния брой вятърничеви генератори ..Чиста безплатна енергия даваха малките реактори в Козлодуй ..Фотоволтаичните станции вкл и фото соларните грдински лампички с е ползват от жестоки врагове за нанасяне на трайни пробиви в йоносферната охрана и ноосферичната защита ..комбинирани с жестоко вредни скенери рекламирани като бели уж енерго икономични лампи увредиха трайно климата вкл монтирани на автомобили
5
0
 
33
 
! Отговори
ззз преди 7 години
А и още: живота на панелите е около 7г. (по спецификация на производителя) , а у нас е предвидено над 20 години ползване.Още по-зле е положението с ветрогенераторите - пълна амортизация след 7-10г.Не съм против ЕКО енергиите но в ЕU всичко е изврaтено: Ценитите на фотоволтаиците са около 10пъти по-високи в сравнение с по-качествените (не е майтап) и по-нови технологично Китайски. Ако толкова се държи на ЕКО-то - да вземат по-добрите, а не да налагат EU-ите.А по-ЕКО от атомната енергия - няма!
4
0
 
33
 
! Отговори
ззз преди 7 години
И някой знайко ще обясни ли както как така някой фотоволтаици дават ток по 24ч. в денонощитео 365 дни в годината! Няма нощ няма лошо време и това тактично не се забелязва от проверяващите.А за ветрогенераторите - да проверят конгретно този в Елин Пелин в него няма генератор а двигател, захранван от близкия трафопост и въртящ се непрекъснато за, пред хората, а иначе тока от трафопоста директо се подава като вятърна енергия!
3
0
 
35
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Зелената енергия ще стане зелена когато и цената не е солена....
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бизнес с огромна печалба и скрито замърсяване на околната среда, по-тежко и от ТЕЦ. Напълно прав е коментар 1.
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А могат ли случайно да ни кажат колко се замърсява природата докато се произведат тези панели и колко ще се замърски природата след като излязат от употреба? Отделно, нали не си мислите че някоя лелка с *** мие тези панели (трябва да се подържат много чисти). Чистенето се прави с машини на дизелово гориво. "Зелена енергия" ли? Явно зеленото е цветът на лъжите

Спонсорирани публикации