Българи и руснаци на морето, купуват имоти

Цените на ваканционните имоти ще са без промяна през 2017 г.
Обновена: 17 яну 2017 15:33 | 17 яну 2017 15:16, Анисия Иванова
17
Българи и руснаци на морето, купуват имоти
Архив: Булфото

Млади семейства с деца и възрастни двойки купуват апартаменти по морето. Студиа вече почти не се търсят. Над 40 на сто от купувачите в Созопол са българи, 45 на сто - граждани на Русия и бивши съветски републики, са наблюденията на Теофил Петров, изпълнителен директор на фирма за имоти.

Според годишния пазарен обзор на компанията 2016 г. е донесла стабилност на ваканционния пазар в България. Цените са се задържали без съществени промени, а интересът от купувачите е бил устойчив. Тези тенденции дават основания за оптимистични очаквания за 2017 г.

Между новите тенденции през 2016 г. е същественото увеличаване на дела на българските купувачи. В Поморие той е малко над 30 на сто.

Много от хората планират и целогодишно да живеят в тези жилища. След година или две се очаква те да са над 30 на сто.

Българските и руските купувачи обичайно разполагат с бюджет между 40 000 и 60 000 евро за апартамент с една спалня. Част от вече притежаващите малък имот в Созопол проявяват интерес към по-голям или към покупка на къща. Цените в тази част на Черноморието са между 200 000 и 250 000 евро.

Условията на ваканционния пазар в България ще бъдат благоприятни през 2017 г. и от гледна точка на конкурентната среда. След събитията в Турция за руските граждани югоизточната ни съседка вече не е опция за ваканционен престой. В този смисъл страната ни няма конкурент с идентични характеристики, каза Петров, цитиран от БТА.

По думите му без съществено движение остава пазарът в зимните ни курорти. Отделни купувачи се възползват от ниските цени, за да купят апартамент за собствено ползване. Пазарът е почти изцяло вторичен, а клиентите са предимно българи.

През 2017 г. ваканционният пазар ще продължи да се развива в умерен темп, но с позитивна посока. Вероятно е да има ръст в активността и броя сключени сделки на южното Черноморие, както и нови проекти. Цените няма да се покачват.

Възможно е делът на българите да нарасне допълнително, смята Теофил Петров. По думите му в предстоящите месеци страната ни има шанс да се позиционира по-добре на европейската карта на ваканционните имоти и да разшири профила на потенциалните купувачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Христина преди 7 години
Български граждани които имат деца от негърски родител или родител от друга раса, на такива деца Български документи да не им се дават. Трябва да се обичат хората, ама това може да доведе до етническо самоубийство ако Християнството не се разбира и прилага както трябва. За пример ромите са ги пуснали преди десетки години в България и сега са огромен проблем. Някой е решил да им направи добро, но с неговото добро сега други го плащат.
11
1
 
6
 
! Отговори
Русия е Братска Стра преди 7 години
Много загубихме заради Русофобските мекерета, които ни затриха Руските пазари. Дай Боже Русофоб да не управлява повече Бългирия.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUM"Тия руснаци луди ли са?"---Не са. Те много добре знаят, че ЕС е само в Брюксел и не се знае още колко време, а имотите са на Черноморието и за винаги.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като у нас населението намалява, логично е освободеното място да бъде запълнено. Най-добре е да се връщат млади българи от чужбина, но в близко време не виждам как ще стане това.Другият приемлив вариант - да се заселват тук потомци на българи, които в миналото са се изселили някъде или са останали в съседни страни при промяна на границите. Трети приемлив вариант - тук да се заселват християни от бялата раса от други народности.Другите възможни варианти не ни устройват.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в Русия *** от антифриз, в САЩ от метанфетамин. И двете са разновидност на нещо, което харесват двата народа. Руснаците обичат да пият, американците да се друсат. Направете справка колко американци умират от метс.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните не си плащали данъците в Банско, а рашките плащат ли по морето - никой не казва?
6
16
 
11
 
! Отговори
Заради Путин преди 7 години
Руснаци, ще повърна. Стойте си в Москва да ви рекетират бандите и да си пиете одеколона.
5
9
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Така ли правиш ? Защото скоро един кръчмар писа как банда руснаци влезли, на поръчали, изяли всичко, после направили спор, че не били разбрани и изобщо не са поръчвали полвината неща.И след като са толкова добре в Русия защо купуват на Запад, защо олигарсите си женят децата в Лондон ?
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кипър, Гърция и Франция са им приоритет. Тук са един промил от купувачите. А вие си ручайте жабетата. Колко руснаците били зле, колко били бедни. Нема такъв филм. Всеки западноевропейски хотелиер ще ви каже: руснаците са ексцентрични, но си плащат, не се пазарят и оставят големи бакшиши. Точка.
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде,сега трябва да чакаме зелените човечета!Повторение на украйнската грешка!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали ги съжалявахте руснаците,че били много бедни.Я ги вижте какво правят.Те не купуват само на нашето море.Купуват в цяла Европа и Америка.Май по-бедни от нас няма.А защо е така-вгледайте се в политиците и ще разберете.Има ли някой,който е бръкнал в кацата с мед и да не е загребал дълбоко с лъжицата/облизването на пръстите не е за тях/.
1
3
 
11
 
! Отговори
и бре курортееее преди 7 години
Наивниците свършиха.

Спонсорирани публикации