НАП разкри фиктивен износ на 9 т брашно за Гърция

Фиктивният износ е най-често срещаната схема за измами с ДДС
Обновена: 27 фев 2017 18:13 | 27 фев 2017 18:00, Анисия Иванова
4
НАП разкри фиктивен износ на 9 т брашно за Гърция
Архив: Булфото

Звеното "Фискален контрол" в НАП пресече опит за фиктивен износ на 9 тона брашно за Гърция. При проверка на камион, превозващ брашното, фискалните инспектори са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила, и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи, съобщиха от НАП

Оказало се, че по документи в камиона трябвало да има 9 тона брашно, а на практика товарът бил едва 50 кг. Служителите от фискален контрол продължават работата си по доизясняване на случая.

Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само "по документи", като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 35 000 проверки на транспортни средства, като на 9900 са поставени технически средства за контрол.

В резултат на извършените контролни действия са наложени 254 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Бай брадър преди 7 години
Бреййй хванахте най-големите бандити с 9 т. брашно за 2000 лв....
3
0
 
2
 
! Отговори
Нагли преди 7 години
Еее тези яко нагли бе, 50кг ги пишат 9 тона хахаха. Искаме само да разберем коя фирма и какво ще и се случи, и дано не се разминат метър
2
0
 
3
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 7 години
да върнат заплатите които са взели
1
0
 
8
 
! Отговори
2333 преди 7 години
Браво на НАП и сега Оскар ли да им дадем?

Спонсорирани публикации