Калпави политици ли ни държат далеч от еврозоната?

Еврозоната – неизбежна, но дали е добра алтернатива за нас
Обновена: 13 мар 2017 17:09 | 13 мар 2017 17:00, Екип на Bloomberg
40
Калпави политици ли ни държат далеч от еврозоната?
Снимка: Reuters

Валутният борд е това, което някои наричат "чакалня". Ние тази чакалня сме я изчакали. ​Не просто трябва да започнем да мислим за влизане еврозоната на държавно ниво, но и доста сме закъснели поради много фактори. Това заяви финансистът Андрей Пръмов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира дали е време България да стартира процедурата по присъединяване към еврозоната.

"Основният фактор е това, че отдавна сме изконсумирали потенциалните негативни ефекти от членството в еврозоната. Ние станахме по-големи католици от папата. Каквото можеше да ни се случи, се случи".

За учудване на всички България в последните години успява да се справи с публичните си финанси дори и когато няма правителство или когато има служебно правителство, каза още събеседникът.

"Единствената причина да не сме в еврозоната са нашите политици".

Какви са основните правила, които трябва да се спазват, за да се избягват валутните рискове? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
КОЙТО СИ МИСЛИ: преди 7 години
..че заплатата ще му я дигне Партията , Президента или Държавата -----просто е *** !Такъв филм--НЕМААААААААААААА....!
26
1
 
3
 
! Отговори
ПРОСТО КАТО БОБ!!! преди 7 години
ЕВРОЗОНАТА , НИЩО НЕ ВДИГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВДИГА ГИ ,ЧОРБАДЖИЯТА !!!!!А , ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ , СА ВИНАГИ НА ЗАГУБА ЗАЩОТО ТЕ СА МЯСТО ЗА КРАДЕНЕ ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА и ОТ ....ЕВРОФОНДОВЕТЕ!Затова , не ге И фалират!Пример----БДЖ и Здравеопазване!!!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na tezi SoroSSki galfoni-moga da kaza, ce neizbezna e samo smurtta...
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След влизането ни в ЕС целия обществен живот се завъртя около политиката, а най-големите звезди са политиците. Вече никой не говори за спортисти, бизнесмени, актьори и т.н. само политици, политици, политики...и Гришо. Жалко е! Прави са островитяните и ние требва да бегаме!
23
4
 
10
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Защо ако хляба сега е 0.70 стотинки на село трябва да стане 0.70 евро цента? Сигурно е че в цялата работа намирисва желание за подтисничество и подчинение и обедняване на народа. Ако не е така да ми излезе прижка на ***. Защо не се питат хората? Аз не съм съгласен, какво например ми пречи на мен че нямам евро в джоба? Нищо не ми пречи. Я си гледайте работата бе гъзе лизци!
22
0
 
7
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 7 години
Пхахаха...на теб - ще помогне само тиха евтаназия!
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората искат някой да им обясни:-Каква е ползата от влизането в Еврозоната и приемане на еврото?.-Какви ще бъдат и как ще се преобразуват цените,защото като познаваме нашите търгаши,повечето ще решат,че трябва да станат милионери за една нощ!-Как ще се отрази това на доходи от пенсии и заплати?Иначе тия мазни приказки с полу-обяснения и полу-истини,работа не вършат!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Hello.а.ф.
19
3
 
6
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 7 години
Знам...кофти ти е ...заптиенце...боли те седалищния мускул - след толкова ритници!Виж предния ми коментар - за разлика от злобните ти ( крайно бездарни) плюнки..аз съм писал "по темата"! А ти стана па*чавур*ата на форума :-) така е - който се е опитал да ме захапе - умира в гърчове от натравяне :-)
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиганинПрав си. Затова трябва да се преминем към рублата или поне борд към рублата.
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубла, рублата трябва да се приеме.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като папагали повтарят едно и също било неизбеждно неизбеждна е само смъртта
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
референдум и тогава коментирай причината
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се оказа че яйцето е на кокошето дупе - какъв зор за нашите политичета! -Защото скоро ще се окаже, че истински членове на Европейския съюз са само тези от еврозоната - те ще си правят Съединени европейски щати - Останалите страни вън от еврозоната - кучета ги яли - Може даже да им спрат помощите
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питайте обикновения италианец как му хареса да влезе в еврозоната. България е по-бедна от тогавашна Италия. Обикновеният човек няма да спечели нищо.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С приемането на еврото, мойта тънка сметка в банката няма и да я потърся./ЩЕ Я ДАРЯ НА ЛЪЖЛИВИТЕ И КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ ЗА ТИЯ 27Г. ТОРМОЗ /Но от следващия ден часовата ми ставка ще е в ЕВРО. ИЛИ ,ЩЕ ТЕГЛЯ КРЕДИТ ЗА ЧАСТНОТО СИ ЗЕМЕДЕЛИЕТОВА ЩЕ МЕ РАДВА.И ЩЕ МЕ ДВИЖИ,ДА ЖИВЕЯ. щЕ ПРОЙЗВЕЖДАМ НАЙ КАЧЕСТВЕННАТА ПРОДУКЦИЯ
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калпави политици ли? Ми не! Печени са. Печени мошеници. Много са добри, що се отнася до това да си защитават собствените интереси. Държавата, кучета я яли. Ден година храни. След като мутрата-пожарникар, скъта някой леф, време е и другарката Нинова да се понатъпче. Затова и пръска толкова обилно пяна напоследък.
10
3
 
10
 
! Отговори
Циник до Надя преди 7 години
Има...но не у нас!Конрад Аденауер...не е станал милионер, макарче немската каца е бая по-дълбока от нашата!
9
5
 
23
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Абе как може да има толкова ограничени *** като теб не мога да разбера.ква русия кви братушки..аз му разправям какво съм видял и как реваха холандците и още реват от еврото че ги съсипа,тоя русия братушки..абе може ли да сте толкова зомбирани тъ..па..нари бе!?!..баси и случаите.А аз съм руски хакер нали,или пък съм путин..Тц тцтц...ква я мислихме ,ква стана..много п..роздъ народ многоо..
8
1
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Апропо - калпавите политици!Зависи от гледната точка - не виждам от тях никого пред бюрото по труда - или социала!

Спонсорирани публикации