Бъдещето на ЕС и Холандия след изборите

Къде ще бъде поставен балансът за европейската интеграцията?
16 мар 2017 12:15, Екип на Bloomberg
4
Бъдещето на ЕС и Холандия след изборите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Високата избирателна активност в Холандия не само е дала подкрепата си за управляващата партия, но и за всички онези системни партии, които се придържат към демократичните ценности. Това коментира доц. д-р Румяна Коларова от СУ "Св. Климент Охридски" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ от ключово значение сега е къде ще бъде поставен балансът по отношение на европейската интеграцията. 

Лидерът на антиислямската Партия на свободата Герт Вилдерс не е нов политик, коментира още тя. На изборите 2012 той претърпя поражение, а през 2010 влезе с по-голяма подкрепа на политическата сцена, допълни доц. Коларова.

"В холандската политика е характерна появата на нови партии, които обаче изчезват, когато бъдат интегрирани в правителството. В случая при Вилдерс особеното е, че той няма как да бъде интегриран в правителството, тъй като неговите позиции са изключително радикални", допълни тя. 

Според доц. Коларова привлекателността на радикалните алтернативи за сметка на политически приоритети и програми все повече ще отслабва. 

 Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
Типично точно за тази женица. Недоволна е от резултатите и си дрънчи както си знае. Като на Мирче Кришан краставицата ...
2
1
 
3
 
! Отговори
Free преди 7 години
Nema belgiiski i luksemburgski zaplati za bulgarite, nema bulgaria v eu. Ima hyper visoki patni taksi i hyper visoki mita za eu!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не се стигне до събуждане и промяна в приоритетите на управляващите традиционни демократични партии, едва ли ще отслабне привлекателността на т.нар. екстремистки партии и движения в цяла Европа. Скандалът с Турция мобилизира обществото и повиши избирателната активност. Печеливш по привличане на подкрепа за съжаление е Вилдерс и това е важният извод от тези избори. Европейските граждани са отвратени от политиката на ЕС и своите правителства в последните няколко години - разултатите са факт