Слънчев бряг – притегателен за поданиците на Кралицата

В Ибиса пък било най-скъпо за британците, сочи проучване
Обновена: 15 апр 2017 08:02 | 14 апр 2017 19:45, Петя Славова
52
Слънчев бряг – притегателен за поданиците на Кралицата
Снимка: архив, Булфото

Средните цени за британските туристи са се повишили в цяла Европа, отчасти поради по-слабия паунд. Проучването разглежда цените в потребителската кошница през март месец. То установява, че потребителската кошница от ежедневни стоки струва 37 паунда в Слънчев бряг, докато същите стоки в Ибиса - най-скъпата дестинация, струват 131 паунда, съобщава британската BBC.

Разгледани са 10 туристически разхода в 19 европейски морски дестинации. Проучването започва от разходи за обяд, вечеря и напитки до слънцезащитен крем. След Слънчев бряг, стоките са най-евтини в Алгарве, Португалия - малко над 58 паунда на ден, следвани от Коста Дел Сол в Испания с 61 паунда. Същите стоки струват 119 паунда в Соренто, Италия и 117 паунда в Ница във Франция.

Според Post Office Travel Money че ниските разходи в българския курот, са благодарение на цените на хранителните продукти в Слънчев бряг, пише "Монитор".

Средните цени за британците в 19-те курорта са нараснали със 17% до март тази година. Отчасти това се дължи на слабия паунд след гласуването на Брекзит, но също така и на нарастващата популярност на някои курорти. Най-големите покачвания на цените са в Задар, Хърватия с 44%, крайбрежието на Лисабон, Португалия с 29% и в Крит, Гърция също с 29 %.

В същото време, цените в някои дестинации падат, това са Слънчев бряг със спад от 10%, Мармарис в Турция с 4% и Пафос в Кипър с 0,5%.

В допълнение, трябва да се има предвид, че могат да се наблюдават големи различия в цените между подобни курорти в рамките на една и съща държава.

Например, туристите в Испания могат да очакват да платят с 25% повече за ежедневни стоки в Коста Бланка - 76 паунда, отколкото в Коста дел Сол с цена от 61 паунда. 89 лири ще струват същите неща в Майорка, което е с 47% по-скъпо от Коста дел Сол. А Коста дел Сол остава с почти една трета по-евтина дестинация от Ибиса, където ежедневните стоки са 131 паунда.

Най-евтините пет курорта през март за британците са - Слънчев бряг, Алгарве в Португалия, Коста дел Сол в Испания, Мармарис в Турция и Пафос в Кипър.

Най-скъпи за тях са - Ибиса, Соренто в Южна Италия, Ница в южна Франция, Задар в Хърватия и Крайбрежието на Лисабон в Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
само анг из----мет идва в бьлгария алкохол и наркотици с това ли ще сегордеем
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поданиците на кралицата са алкохолизирана *** като всички западняци.стойност имат само парите им за нашите мутри в хотелския бизнес и алохолните босове от рода на цар киро
31
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Такива поданици на Кралицата само да искате,Имал рожден ден поредния алкохолизиран англичанин на Слънчака и някой авер му набутал пиратка в *** , пали му я и тя гръмва! И след това тоя го карат да му шият заддника с 8 шева.
30
0
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Ама нали е престижно и готино да завършиш висше образование в България и да се уредиш да миеш чинии и клозети на ДЕМОКРАТИЧНИТЕ граждани.
29
0
 
2
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Най-евтината КРЪЧМА-държавица за англичаните сме.Дойдат, напоркат се, изповръщат си червата и се прибират.А ние им чистим лай-н-ата!
28
4
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
Вземете им паричките лятото и ги пратете обратно. Без никакви задръжки.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги поданици на кралицата,Молим Ви да не серете на плажа, по улиците и в обособените зелени площи.Благодарим Ви за разбирането.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедата е, че при нас идват НЕ свестните англичани, а някакви аутсайдери и гаменчета, които във всяко общество ги има. Те и на социални помощи да са в Англия, пак им излиза супер евтино на Слънчев Бряг. Напиват се и вършат щуротии,понеже на Острова това няма как да мине. Тук какво да ги респектира?- Страната на неограничената свободия. Уважаващите себе си англичани туристи ходят поне в Гърция. Където ще си починат нормално, но и забавленията са на ниво.
25
2
 
4
 
! Отговори
турист преди 7 години
Почивката е когато смениш обстановката и се абстрахираш от условностите. Идеалното е чужденци да пълнят нашите курорти, ние да почива в чужбина. Дано !
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А НЕ! КЕ ОДАТ У МАЗНАТА ГРЪКОИНДИЯ НА КАМЪНАКА!!!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време,когато бяхме на почивка в Испания,едно младо момче от Англия почина от наркотици,беше шок,испанците казаха,че имало и други такива случаи,явно затова са въвели по-строги правила в Испания.
22
2
 
11
 
! Отговори
X,Y,Z преди 7 години
Имали наивници вярващи на подобни ПЛАТЕНИ СТАТИИ,те англетата не ходят никъде освен Слънчев бряг-гоУем майтап да сравняваш Ибиза със Слънчака!!!!
21
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алкохолиците ги изгониха от Майорка и те се насочиха към нас. Там въведоха строги правила, че вече им писна от алкохолния туризъм.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NQMAME PRETENCIII NE SCHTEM VI NI MORETO NI BANSKO NI BYLGARIQ IZBEGAXME VIE DERZAITE C 20 LV NA DEN
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MESTQ DREME MI ZA LAINQNOMORIETO
18
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Vie kakvi pretencii imate na cialata mrasotia i prostotia. Badete blagodarni i na tova.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOITO ISKA NENORMALNA VAKXANALIQ DA ODI NA SLYNCHAKA
16
0
 
18
 
! Отговори
Englishman преди 7 години
Тук свободенправи вко иска. Пикае на сентър на скуеър ноу проблем. Псува на полицай ноу проблем. ПЛаща кеш за фифти кинт купува всеки голтак.
15
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Банско едно от заведенията,където всички отмарят след ските една бира е 8лв храната по 20лв. Англичаните пълнят до горе всеки ден пият и хапват. Това е само за следобедна закуска. Вие какво ги играете? Лютеница и в хотела? От такива като вас икономика,не се прави :))
14
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много по весело е на морето с Англичани и Немци! Вие повечето сте бастуни бедни и пресметливи. Не ставате за купон. Даже трябва да забравяме влизането на българи по курортите. Да не се излагаме излишно. Хората нямат вашите предразсъдъци те се забавляват и се пребират да бачкат. Това е. Просто е.

Спонсорирани публикации