"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?

Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компанията
21 апр 2017 11:15,
186

Европейската комисия каза, че е установила в резултат на доминиращото положение на "Газпром" в 8 страни, сред които и ние, че тези страни са плащали значително по-високи цени за газа.

Ние трябва да искаме тези надплатени цени да бъдат включени като отстъпка от това, което ще плащаме оттук нататък.

Това заяви Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Второто нещо, което трябва да изискаме в преговорите с "Газпром"е механизмът за реферирането на тези цени към западноевропейските да даде шанс на нашите индустриални предприятия да бъдат конкурентни на западните, посочи Трайков.

"Формулата за приравняване на цените изобщо не е засегната в предложенията на "Газпром". Те не казват, че ще отворят договора за предоговаряне, защото знаят, че ако това стане ще участва и Европейската комисия", посочи Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме уникален шанс да не преговаряме лично с "Газпром", а преговорите да преминат през Европейската комисия. Той допълни, че за да се направи ясна преценка за изискванията към енергийния доставчик, трябва позицията на Служебното правителство да стане достатъчно публична и да достигне бизнеса.

"При едно добро договаряне и изготвяне на ясни изисквания има реален шанс за намаляване на цената на газа", обясни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
18
 
! Отговори
11 преди 6 години
Браво, а някой да се сеща за секретните договори на Р. Овч.?
105
9
 
5
 
! Отговори
Кво ви е виновен преди 6 години
Путин, или Кремъл?!Като нямате акъл герберите за две стотинки да предоговорите цените - визирам спотове.Само с плюене по Кремъл може и Айше, и то се пеняви, но не управлява БГ. То се водят преговори за тази работа, специалисти, експерти.Не става с плюене и шамарчете.То требе и акъл!То не бехте първи приятели с Ердоган, че искате Турски поток, то не беше плуене.
104
5
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Различни светове ...Мдааа, различен е твоят свят в диспансера.
103
8
 
11
 
! Отговори
Различни светове ... преди 6 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
102
6
 
9
 
! Отговори
Дека е ГЕРБ преди 6 години
Много интересно 8 години управляват ГЕРБ и се правят на ощипани моми. Ми нали за това са министрите за предоговаряне на цени и условия.За тази работа требе и акъл.Пляскаха шамари на руснаците, накрая добре, че им опростиха глобата за Белене.Ако бях на мястото на руснаците никаква прошка. Най-високите цени за БГ.Южет поток не им требе, Белене не им требе, накрая тарикатите и шамари удряха, само че един шамар 1 милиард, не го платиха ГЕРБ.
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Газпром" - дългата ръка на Кремъл.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския политик е голяма работа,от всичко прави пари!Да са ни живи и здрави до закриването на България!Скоро ще е!
99
1
 
0
 
! Отговори
korapche преди 6 години
horata vi osvobodili ot sultana i ostavili kokalire si po bg zemi ne za vaklite vi kosi...a da kupuvate skapia im gaz i da go gorite na gazovi svestichki v tehna pamet.
98
7
 
8
 
! Отговори
иво преди 6 години
Газпром - 30% руско участие , 70% собственост на американски банки !!!!!
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една статийка,едно гръмко заглавие и се пооооочна една в коментари не е за разправяне!!Кой в нашата държава не ни дои бре????Кой??Лидл,Билла,ЧЕЗ,ЕВН,американската Марица,Дънди,...............чет и брой нямат,вие за 2 руски фирми "Газпром" и "Лукойл"сте се хванали и само да ви подадат и я почвате!!!"Шел"-а не ни ли шляпа,а??Колко спечелиха от веригите си,колко пари спечелиха от дупченето на Черно море,а??Ама тях не ги виждате!!И те са същите,ама мълчите!!Защо??Защото ха сте се обадили,ха ви ЕМ!!
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтамовСтамов, гледай сега. Ето това е хубавото на ЕС.Сега ще купуваме газ не за 5лв, а за 55лв и отстъпката ще ни е еднаква за всички.И то точно това е проблема на Русия и затова роптаят срещу ЕС.Че една българия, украйна, румъния или Литва, Латвия и Естония, вече няма да са им дойни крави.
95
0
 
1
 
! Отговори
olsta преди 6 години
zafui horata sa vi podarili nevski zlaten kupol, da im se molite, da im celuvate raka i da im kupuvate skapia gaz vo vek i vekov.
94
6
 
4
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Естествено. Така Кремълското джудже "наказва" българското "неподчинение". Не е лошо, мазните *** да си отворят очите. Не тези като Овчаров. Той отдавна трупка милиони, от това, че е предал на *** собствения си народ. Той си е руска комунистическа ***. Не. Имам в предвид посивелите главици които махат розички и се сополяват пред "Корни" Нинова. Другари, плащате от жалките си пенсии яхтите на Вяхирев. Разберете най накрая, че животното "руска обич" не съществува.
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анти ГЕРБОт друга страна ние денонощно хулим Русия, но искаме евтини горива------------Това какво общо има?Да им дадем да ни еббат тогава, белки намалят цените?
92
6
 
8
 
! Отговори
Стамов преди 6 години
Не може всеки ден индивиди като бившите плевналиев митов и цяла кохорта пишман политици да се правят на русомразци и всеки ден да плюят по русия и газпром да им пълни гушите украинците бяха привилигировани но след майдана им също им резнаха квитанциите а и договора им за транзит изтича след година две та и там ще играе брадвата
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не напротив ВСИЧКИ ВИЕ обичате Русия и си сваляте гащите за тях, ама после ви било скъпо парното и т.н.Ами глупави сте, ама не го осъзнавате. Русия винаги се е възползвала от България - ВИНАГИ!А Р.Овч. баш този договор неискаше да покаже на народните представители по времето на Станишев, когато му искаха подписания от него договор...Сега сещата ли се колко пари са лапнали тия мазните комунисти, САМО от този договор? 40% разлика в цената значи МИЛЯРДИ левове щета на БГ бизнеса и домакинствата.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИНДУСТРИЯЯЯ! КУПУВАШ ПОВЕЧЕ ГАЗ ,ПО -ЕВТИН ГАЗ КУПУВАШ МАЛКО ,КАТО БЪЛГАРИЯ ,СКЪП . МЕЖДУНАРОДНИ ПРАВИЛА ,МЕЖДУНАРОДНИ .БЕЗ ИДНУСТРИЯ ,НЯМА ИКОНОМИКА ,ИМА КОЛОНИЯЛИЗЪМ -
89
1
 
5
 
! Отговори
Стамов преди 6 години
Да газа е по скъп от примерно германския но , едните копуват газ за пет лева а другите за 50 естествено е отстъпката да е различна друго едните се пазарят за цената а другите колко ще гушнат под масата трето всички договори с газпром са с гриф строго секретно .някъде да са публикувани договорите? После идват договорките в бг с вътрешните играчи кой на кого продава после пак копува някой да е чел за това ьок и накрая шараните на ченгела така и с рафинерията в бургас така е и с тока лекарства
88
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сьбаряите паметници и ще видите каква хубава отстьпка ще получите
87
1
 
12
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Ами то и веригите бензиностанции в България продават горивата на по-високи цени от реалните и какво. Нима ще ни върнат надвзетите пари. От друга страна ние денонощно хулим Русия, но искаме евтини горива. Ами да си ги внасяме от САЩ тогава. Те ще бъдат в пъти "по-евтини" от руските. Ама че сме нагло племе.

Спонсорирани публикации