"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?

Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компанията
21 апр 2017 11:15,
186

Европейската комисия каза, че е установила в резултат на доминиращото положение на "Газпром" в 8 страни, сред които и ние, че тези страни са плащали значително по-високи цени за газа.

Ние трябва да искаме тези надплатени цени да бъдат включени като отстъпка от това, което ще плащаме оттук нататък.

Това заяви Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Второто нещо, което трябва да изискаме в преговорите с "Газпром"е механизмът за реферирането на тези цени към западноевропейските да даде шанс на нашите индустриални предприятия да бъдат конкурентни на западните, посочи Трайков.

"Формулата за приравняване на цените изобщо не е засегната в предложенията на "Газпром". Те не казват, че ще отворят договора за предоговаряне, защото знаят, че ако това стане ще участва и Европейската комисия", посочи Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме уникален шанс да не преговаряме лично с "Газпром", а преговорите да преминат през Европейската комисия. Той допълни, че за да се направи ясна преценка за изискванията към енергийния доставчик, трябва позицията на Служебното правителство да стане достатъчно публична и да достигне бизнеса.

"При едно добро договаряне и изготвяне на ясни изисквания има реален шанс за намаляване на цената на газа", обясни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации