Все повече туристи от ОАЕ избират българските планини

Особено голям е интересът към Родопите
25 апр 2017 20:09, Анисия Иванова
14
Все повече туристи от ОАЕ избират българските планини
Снимка: Министерството на туризма

Туристите от Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявяват все по-голям интерес към българската природа и почивките на планина, особено в региона на Родопите.

Това пролича на щанда на България на най-голямото международно туристическо изложение в арабския свят Arabian Travel Market (ATM), което се провежда от 24 до 27 април 2017 г. в Дубай.

На борсата страната е представена с информационен щанд от 45 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Той е с акценти върху балнео- и СПА услуги, морска почивка и сити туровете.

Съвместно с министерството на щанда участват също "Ориндж тур" ООД", „Уин травъл“ ЕООД, туристическа агенция "Солвекс" ЕООД, „М.Б.С. Трейд“ АД и община Варна. Присъствието на страната ни в експото е по Програмата за национална туристическа реклама през 2017 г.

През последните години туристите от ОАЕ все по-често търсят оферти към България за исторически маршрути, културни прояви, фестивали и др., съобщиха от Министерството на туризма.

През 2016 г. страната ни е била посетена от 1615 граждани на ОАЕ с цел почивка и ваканция, което е близо 170% ръст спрямо предходната година. За периода януари-февруари 2017 г. този ръст е над 75%.

ATM е най-значимото международно туристическо събитие за региона на Близкия изток и Северна Африка. То е отворено за професионалисти и масова публика, като броят на бизнес посетителите надхвърля 39 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
Болди преди 6 години
Хубаво запомнете едно - АБСОЛЮТНО всеки мозлеманин който бъде допуснат да влезе на територията на Европейския Съюз е поредния джихадист! Т. нар. "Хиджра" е подмяна на коренното население чрез инвазия на територията му и постепенно числено превъзходство над местното население. Да се радва човек, че в страната му по какъвто и да било повод идват последователи на лунния култ към смъртта, позиращ за религия е дефиниция за лудост!
12
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Уахабити за туристи не ни трябват! Кой знае какви радикалисти ще идват на "почивка".
11
0
 
1
 
! Отговори
До 10 случаен преди 6 години
Какви българи? За какво говориш? Ти знаеш ли изобщо какво означава ОАЕ?
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за *** е добра словестна еквилибристика. Но е и признак на слепота. Как ще се почувстваш в български хотел, в който не сервират свинско, а басейнът е с работно време за жени отделно от мъже? Как ще се почувстваш, ако до такива хотели никнат джамии? Защото въпросните гости не носят само пари. Признак за нисък интелект е да не се оценява "цената на парите". Или с думи прости като за прости хора - колко ще ни струват на нас тези пари на камилари-фанатици.
9
6
 
4
 
! Отговори
случаен преди 6 години
До Анонимен-надявам се,че тези туристи от ОАЕ,... и какво ако се разхождат там ,те не са ли българи,даже бих казал по-българи от всеки друг-нямат и помен от гробовете на техни близки от1990г. назад,с какво ли не ги тормозиха ,ха имената,ха облеклото и те търпят не мразят за разлика от "истинските българи" така че не обиждай с намеци.....
8
3
 
5
 
! Отговори
случаен преди 6 години
До Започна се-на *** немож му угоди,парите нямат религия,те са еднакво търсени навсякъде,стига с тази глупава ганьова предубеденост,важното е да влизат пари,милиардите ,които чакахме от запада,май не дойдоха,по-скоро ни разсипаха,така че не плямпай напразно и още повече,като знам колко българи пътуват къмОАЕ напоследък...
7
4
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Абе къде туристи,къде терористи.....
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох доста неадекватни коментари!Уважаеми съфорумци, ОАЕ обидинява Дубай, Абу Даби и т.н. и е несметно богата държава!Коментарите, че туристите са опасни са неадекватни!Защитавайте Родината на сухопътната граница, със самолети не идват хората които коментирате!
5
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Добри новини. За разлика от антихристияните руснаци ,тези имат пари :(
4
4
 
21
 
! Отговори
Започна се преди 6 години
Започна се искямиския туризъм. Други пък преминават през границата без проблеми. Хиляди запълниха лагерите за ужким бежанци. Истинската България изчезва.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
no like
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се, че тези туристи от ОАЕ не се разхождат из Родопите с едни особени дебели колани на кръста и не прекаляват със социалните контакти с местното население.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са глупави туристите от ОАЕ - и шункарите избраха тези планини и вече 70 години продължават да излизат активни борци!

Спонсорирани публикации