Rabota.bg и УНСС среща студентите с работодателите

Очаква се 10 хиляди студенти да посетят събитието
Обновена: 11 май 2017 16:46 | 10 май 2017 08:40,
1
Rabota.bg и УНСС среща студентите с работодателите
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Rabota.bg, заедно с УНСС, днес ще проведат събитието "Кариера УНСС 2017", което ще срещне студенти с най-големите компании от реалния бизнес в България. Основната цел е да помогне на студентите да си намерят по-лесно работа след като завършат образованието си.

"Днес се очакват около 8-10 хил. студенти, които ще посетят нашите 30 щанда. Самото мероприятие стартира още през 2015 година, като през годините то се утвърди като бизнес форум, който се приема с голям интерес от студентите и докторантите", разказа за събитието Даниел Парушев, президент на студентския съвет на УНСС пред Bulgaria ON AIR.

Основен въпрос, който бе поставен по време на разговора беше променя ли се тенденцията и младите хора на България избират ли да се реализират в родината ни?

Росица Радоева от Rabota.bg  коментира темата, като потвърди, че все повече млади българи избират да завършат в чужбина, но се връщат обратно тук, за да приложат наученото и да продължат кариерното си развитие у нас.

"Определено има доста голямо търсене на кадри в различните сфери на дейност, забелязва се и конкуренцията в търсенето на кадри да става все по-голяма. Този факт се дължи на това, че на пазара има все по-малко квалифицирани кадри и компаниите търсят начини как да ги привлекат", информира Радоева.

Някои от начините, които се изброиха в студиото на Bulgaria ON AIR бяха карти с отстъпки за фитнес и зимни и летни почивки.

По думите на Росица Радоева освен изброените начини и доброто заплащане, фирмите използват и т.нар. "employer branding" - метод, чрез който да се предложат на кадрите, които биха се припознали в дадената компания и средата, която тя може да им предостави.

Събитието дава възможност на хилядите студенти и докторанти от университета да се срещнат с представители на най-големите компании от реалния бизнес в България. Идеята на проекта е да се създадат реални предпоставки за ускоряване на връзката между бизнеса, университета и професионалното развитие на студентската общност на УНСС.

В рамките на "Кариера УНСС 2017" ще бъдат направени няколко десетки презентации на топ компании. Студентите, търсещи работа или стаж, ще могат да представят своите CV-та на предпочитаните от тях компании, както и да проведат кратки интервюта с представители на HR отделите им.

С какви работодатели ще се срещнете

"Кариера УНСС 2017" ще събере на едно място големи български и международни компании, предлагащи стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Компании от сферата на ИТ, телекомуникации и BPO, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки ще се включат на събитието.

По време на събитието ще получите кариерни съвети, консултации как да подготвите CV-то си, как да се представите най-добре по време на интервю и още много, в специално отделен за целта кът. Нашите специалисти по кариерно консултиране и подбор на персонала ще ви очакват, заедно с представител от HR отдела на Horizons Bulgaria

Организатори на събитието са Студентският съвет и Rabota.bg (част от Investor Media Group), с подкрепата на Междууниверситетски център за развитие на кариерата.

Форумът е под патронажа на Ректора на УНСС – проф. д.ик.н. Стати Статев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: унссRabotabg
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации