БДЖ ще колабира, ако въпросите не бъдат решени

Държавата тотално е изоставила железниците, коментираха експерти
17 май 2017 15:00, Екип на Bloomberg
15
БДЖ ще колабира, ако въпросите не бъдат решени
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази година трябва да бъдат решени въпросите с железницата. Ако не се стигне до предоговаряне и до инвестиции в нея, тя просто ще колабира. Това заяви председателят на Синдиката на железничарите в България Петър Бунев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Не можем да кажем, че няма инвестиции, включително и европейски, в железопътната мрежа. В нея отново по европейски могат да оперират много превозвачи. Един от тези превозвачи е БДЖ, който има две поделения - БДЖ пътнически и товарни", продължи другият събеседник в студиото Симеон Ананиев от Асоциацията на българските жп превозвачи (АБЖП).

По думите му държавата тотално е изоставила българските железници. Те трябва да бъдат интегрирани в общата европейска железопътна мрежа и да станат част от мобилността.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
БДЖ е тласкано към колапс..нали се сещате защо -приватизация от точните хора
12
1
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
бдж е на загуба последните 20 и кусур години. заради такива като е тоя водкаджия синдикалиста.яли пили и сега търсят кой да плати сметката
11
2
 
11
 
! Отговори
на съд преди 6 години
Откакто беше министър председател Ив костов и каза че на България железница не й трябва всичко тръгна назад
10
1
 
12
 
! Отговори
Служител на БДЖ преди 6 години
Българина разбира от всичко и е компетентен по всички въпроси! Никой от Вас, дето сте коментирали тук сигурно не знае колко е тежък и ниско платен трудът на работещите в системата (не говоря за ръководните кадри, сменящи се поне по веднъж на година и назначаващи свои храненици). Проблемът е в лошото управление! Има толкова бъдеще и пари и в двете дружества! И не е вярно, че возят по 5 човека! Дано най-накрая мениджмънтът на холдинговата структура си заслужи парите!
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БДЖ трябва да бъде закрито. Аз не искам да плащам данъци за него! Това е фирма само за крадене и източване. Абсолютно не конкурентна на останалите . Не виждам защо продължава да работи. Някой ден ще се окаже че ние трябва да платим 1 милиард дългове ! Никой освен разни селяни не ползва линиите . Никой не е длъжен да им го поддържа.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Отличен коментар, колега. В този ред на мисли, не е ли време гнусният Ковачки да бъде запознат с оловото излизащо от цевта на изделието на Михаил Калашников?
7
2
 
10
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
БДЖ - Организация за екстремни превози ! Няма друга такава в ЕС и в близката околност!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БДЖ колабира отдавна!!Още при приватизиране и попадане в частни ръце на подопечните й и печеливши "Товарни превози",защото видите ли държавата е лош собственик!!Сега с "Пътнически превози" на дотация от бюджет трябва да се издържа целият им жп състав-ремонт на ел.мрежи и трасета,издръжка на железничари,поддръжка на гари,спирки и станции,поддръжка на прелези,кантони.......,защото частниците от другото сама лапат без да правят такива отчисления към държавата,а ползват ВСИЧКО!Грабеж,не колабиране!!
5
9
 
12
 
! Отговори
BG преди 6 години
БДЖ ще се оправи когато ... железничари почнат да си вършат работата ! Не по цял ден да висят и да си пушат цигарите по пероните а да започнат да работят ! В момента БДЖ е единствената останала комунистическа структура и железничарите още си мислят че пътниците са длъжни ! да се возят на влак независимо от условията. Да ама комунизма когато се чакаше по 20 г за лека кола свърши ! Има и частни автобуси които конкурират ! Ама другарите от БДЖ още не са се осъзнали. За това возят по 5 пътника/влак
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците имаха желание да инвестират в БДЖ. В замяна на субсидията, която дава държавата. Но гербаджиите ще ги прокудят, за да лапат те от нея.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, я пак.....бдж-ето щяло ка колабира!!!! Я виж ти, ИМАЛО все пак нещо в България, КОЕТО НЕ Е КОЛАБИРАЛО! Сигурно е последното. Е, лека му пръст!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Това е целта преди 6 години
Сега летището ще го вземат нашите хора, а с парите ще платят борчовете на бдж и с това вдигането на запорите. А след това започва разграбването на имотите на бдж
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като преебе летището и ни летище ни железница . превозвачи то остана ли нещо за превозване от железницита като конкуренцията изяжда пазара?

Спонсорирани публикации