Ангелкова: Ще променим облика на Слънчев бряг!

Лисват кадри, ще внасяме спешно от трети страни, каза министърът
18 май 2017 21:40, Анисия Иванова
26
Ангелкова: Ще променим облика на Слънчев бряг!
Снимка: Булфото

Промяна на облика на курорта Слънчев бряг е сред целите, които си е поставило Министерството на туризма в рамките на този мандат. На среща с представители на туристическия бранш в курорта ресорният министър Николина Ангелкова заяви, че всеки трябва да спазва задълженията си, за да има ред и да бъдат гарантирани сигурността и комфортът на туристите в Слънчев бряг.

По думите на Ангелкова статутът на националните курорти е специфичен: "Необходимо е да има еднакви правила, свързани с инфраструктурата, благоустройството, рекламата, разходването на средствата".

Още по темата

"Мога да ви уверя, че както сме коментирали и по време предишни срещи, ще продължим с премахването на незаконните обекти. Ако обстоятелствата го налагат, ще бъдат и затваряни, за да не се извършва търговска дейност", подчерта министърът.

Тя каза още, че "туризмът е ключов сектор, затова за нас топ приоритет е изграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг". По думите ѝ всички процедури са в достатъчно напреднал етап, за да може скоро да стартира работа по отсечката.

Ангелкова коментира, че един от най-големите проблеми е липсата на квалифицирани кадри. В тази връзка тя съобщи, че миналата седмица на среща с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков е предложила техническото време за регистрация на сезонни работници от трети страни за работа в страната до 90 дни да бъде намалено.

Ще бъде създадена организация за по-бързото обработване на документите и регистрацията да се извършва в по-кратък срок от нормативно заложения, който е 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
6
 
! Отговори
До номер 9 преди 6 години
От коя по-точно държава ще ги вземеш бе ***? Кой ще дойде да ти бъде роб за 300 евро , а ти да си купуваш мерцедеси , свърши тая, *** прости, откраднали едни пари, вдигнали на мястото селската си колиба един коптор наричащ се хотел и ще ми се правят на бизнесмени, а доскоро *** на двора!
20
2
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
То за тази работа се иска и малко акъл, който вие нямате !
19
2
 
8
 
! Отговори
До 19, :-) преди 6 години
За какви ТРЕТИ страни говорите !!!!! За Над 21 страни в Африка минималната запла е 480 ? , и в ПЕТИТЕ страни получават повече. Давам пример с ПАПУА-НОВА ГВИНЕЯ там минималната заплата е 350 ?, като имате на предвид, че те ходят още с кокали в ушите и устата като украшения и канибализмът още е на почит там. Затова не знам ние към КОЙ НОМЕР СВЯТ ПРИНАДЛЕЖИМ.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е българското море.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсвали квалифицирани кадри?! За т***лпата квалифицирани кадри тия които могат да усвояват без да ги фепят еврофондове и липачи на стиропор. Както самия той каза ставайте овчари!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aвганистанците и сирйците са най - подготвените и квалифицирани кадри,за възнаграждението което са готови с охота да дават родните плажни "бизнесмени"
15
2
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Няма такова чудо,от комунист да се пръкне стойностен чорбаджия.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами заплатите са точно за хора от ТРЕТИЯТ свят така че ще СА ДОВОЛНИ!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така де! То щото е пълно с "квалифицирани" чужденци, чакащи на опашка за работа при новоизлюпените ни "бизнесмени".
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая не е нормална! Халюцинира нещо. Морете ни прилича на жк. Факултето + жк. Люлин в София. На жк. Столипиново + жк. Тракия в Пловдив. И подобни комбинации на градовете ни, но не и на Море. Какви квалифицирани кадри търси тая? Да лъжат будалите ли? Каква диплома трябва да имаш да щавиш хората? Щото за лъжец диплома не се иска. Ей тая е пример! Министър... бе я си....
11
2
 
3
 
! Отговори
Europe преди 6 години
Davai, kako...pravi camping za shatri na plaja za vodni pazalki...vodni ski, kitesurf...
10
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не липсват кадри, грозотио! Липсват роби, които престъпниците-работодатели по морето да експлоатират по 16 часа дневно за 560 лв.!!!
9
2
 
4
 
! Отговори
Paul преди 6 години
O, dano ne valj hich dajd, da ne sa izdavi turist potoka i vnosnite rabotnici v lokvite na sunnyto...
8
1
 
5
 
! Отговори
Gardebe преди 6 години
Oha, dano doidat ot koreiskite sladki soldatki s belite batushki i chervenite kostumcheta...mmm personal dream!
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива убити, като вас нормално е бизнеса да търси алтернативи. Ако трябва и от вън ще взема кадри къв е проблема. Като повече говорите , отколкото бачкате .
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това малко ми прилича на репликата на Хитлер през 30 - те: "Дайте ми 10 години и няма да познаете Германия!"
5
1
 
7
 
! Отговори
Loulou преди 6 години
O, sha stroiat zakonni konteineri i palatki za personala na plajnite turisti..:-) bravo!
4
2
 
6
 
! Отговори
Eisar преди 6 години
Strelbi za narkomesta na parkomesta...Strelbi za adresni registracii na migranti...Oooo....turistiiiiiKolko e lesno za turistite v zakonnite konteineri na Harmanlii...
3
2
 
24
 
! Отговори
Хахахаха преди 6 години
Някой със точност помни ли от колко време уравляват герб? Не са 1 или 5 години нали? Със сигурност ще променят облика на Слънчев бряг и ще заприлича на все повече на София - безобразно строителство със намаляащи зелени площи все повече всяка година....
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземете асфаутирайте и златни пясъци. Сложете малко големи биордове , че наближава курорт. Като някой селско паркче е в момента. Малко по красиви ги направете и подредени тея курорти. Като влизаш да се вижда добре .