Предимствата на "дългосрочен наем на автомобил"

Oбичайният срок за наемане е между 3-5 години, коментира експерт
Обновена: 6 юни 2017 07:09 | 5 юни 2017 20:53, Екип на Bloomberg
23
Предимствата на "дългосрочен наем на автомобил"
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът за предоставяне на услугата дългосрочен наем на автомобил все още е малък по мащаб, а компаниите в сектора не са ориентирани в толкова голяма степен към клиента. Това коментира директорът на Привиа Васил Василев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му обичайният срок за наемане на автомобил е между 3-5 години, през които моделът е все още актуален. В Германия стандартният период е 4 години, през който всеки модел се обновява с нов, коментира той. 

При ползването на услугата дългосрочен наем на автомобил се заплаща единствено увехтяването на автомобила - от нов до употребяван, коментира още Василев. 

"Цената, която клиентът заплаща е разделена на две -  авансово плащане, което варира между 10-15-20% от стойността на автомобила и месечна вноска", каза той. 

"Най-често срещан е аванс между 10-15 хил. лева и месечна вноска от 700-1200 лева", посочи директорът на Привиа.

Василев подчерта още, че рискът, който поема компанията, давайки автомобила под наем, е калкулиран в авансовата вноска. "Автомобилът е с пълна сервизна гаранция през целия период на наема", добави той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този модел не е за Източна Европа. Тук балканеца е свикнал да кара един таралясник поне 30 години.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе най- си се казва амортизация ;)
18
0
 
9
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Ууууу-вехтяване?Знам какво е Ооо-вехтяване.
17
1
 
9
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Тази схема е потходяща в България само за фирмите с държавно участие и за служители, роднини и любовници на тия от "голямото добрутро" които не си плащат те, ами разни бордове и комисии. 2006г. купих на жена ми чисто нова кола с лизинг 1г. Първите 2 обслужвания минаха при отор. сервиз, от тогава заебах и гаранцията. Нямам нужда от нея. До сега и се е повредило само регулатора за налягането на сп. усилие. НИКАКВИ други повреди. И консумативи сменям и това е. На 172000 е вече, и пак такава ще купя
16
0
 
19
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Така като чета статията и си правя проста сметка...Става дума за Lamborghini, Maserati или некоя *** Panamera. За 500 лева на месец се изплаща нов авомобил...а тия дават под наем за 700-1000!!! Само ще е Ролс! Иначе кой ще им обръсне сливата..така де кой ще ги бръсне за слива!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да допълня тези, които отбелязват плюсовете на оперативния лизинг - в дългосрочен план може и да излиза малко по скъпо, но си е друго да имаш фискиран месечен разход за автомобил, за който дори не се интересуваш, дали има, или няма гражданска. Караш си нова, добре поддържана и сигурна кола , нямаш непредвидени разходи и си свиркаш. Има готини оферти за компактни и икономични коли, които излизат около 400лв на месец с 20% 1-ва вноска и 20%остатъчна ст-ност. В близко бъдеще ще има и по-достъпни
14
0
 
11
 
! Отговори
Далеч преди 6 години
Испания-наемът на колата е малко по скъп от месечната вноска за същият автомобил закупен на изплащане на месец.Всичко по подръжката се поема от фирмата дистрибутор,данъци,пълно каско,масла,филтри....Разликата тук е, че ако имаш фирма или се самоосигуряваш данъчната система позволява да се отчита като разход и накрая на годината колата ти излиза без пари.Винаги имаш нов автомобил без да се притесняваш за поддръжката и начални вноски както пише в статията Не съществуват.
13
0
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Ама нали се сещаш, че пета серия Баварец в Англия е 399 лири на месец и понякога има оферти до без депозит? А и в Англия всеки месец се регистрират между 350к и 500к нови автомобила. Просто няма място за сравнение с България. А иначе, сумите, за които говори този господин са си направо космически за нашия пазар като цяло. Трябва да взимаш чисти над 4000, за да си позволиш тази схема. Не че са малко на брой тези заплати, но крайно недостатъчно.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам какви са договорите в България но в Англия когато взимаш нова кола под наем с дългосрочен договор ( 3 години) всички сервизи,масла ,гуми и тн. се поемат от фирмата която ти я дава под наем.
11
0
 
1
 
! Отговори
от 12 поправка преди 6 години
"...с течение на години..."
10
3
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Нека и аз се изкажа. Повечето от вас, коментиралите по-долу - не сте прави. Дайте си сметка, че по въпросната "схема" реално не спираш да плащаш всеки месец с течение на годината една сериозна сума пари и в този ред на мисли се превръщаш в пермаментен донор за автопроизводителя. Ако толкова искаш да имаш веднага колата, която искаш а нямаш нужните пари - взимаш норм,ален кредит и си я изплащаш, а после си я ползваш още доволно дълго време. Това е къде къде по-оправдана инвестиция.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти знаеш ли че когато взимаш кола под наем не те карат да си сменяш ти маслото а те ти то сменят и ти правят сервиза?
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората на запад не си харчат парите за глупости. Карат 3 г нова кола после връща и пак нова. Защо да я купува ? Така или иначе я сменя всеки три години!!!
7
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Сега сметни колко ще струва поддръжката на колата ти за 5 години и сравни
6
2
 
38
 
! Отговори
Инжинер преди 6 години
Моля пишете някъде, че статията е платена реклама, а не независим журналистически анализ. Не е честно спрямо нас - вашите читатели. Аз за горе долу същата начална вноска и около 500 лв/м моята си я купих чистак нова. Карам я 4 години след като съм я изплатил и не е мръднала още. За 10-15 бона можеш да вземеш сравнително нова кола втора ръка и да си я караш спокойно.
5
3
 
21
 
! Отговори
ДО 5 преди 6 години
Приятел ,Тази Реклама е за Държавни Служители - Министри и Децата им .Не е за теб да плащаш от заплата 500 лева . Тези коли се плащат от Данъци от Държавата .
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОКПрости сметки според числата от статията. Наемам кола и плащам аванс плюс месечни вноски за 5 години при минимума зададен.10000+60х700=52000лв.Както каза колегата от първи пост това са пълни глупости.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер изгодно е за фирмите. Вместо да го купи взима го под наем. Наема е 100 % разход . След 3 години връщаш и взимаш нов.
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даваш толкова пари, и накрая си пак без кола.
1
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Кое по-точно? Напълно нормална практика в някой страни като Германия.

Спонсорирани публикации