Въвеждането на е-винетки – шанс за БДЖ-то

Експерт: Нужни са инвестиции за 1 млрд. лева годишно
6 юни 2017 11:30, Екип на Bloomberg
3
Въвеждането на е-винетки – шанс за БДЖ-то
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въвеждането на електронната винетка и електронната тол система за тежкотоварните автомобили ще предостави сериозен шанс на българските железници да излязат от състоянието, в което се намират в момента. Това коментира членът на УС на Научно-техническия съюз в сектора транспорт инж. Ясен Ишев в ефира нa Bloomberg TV Bulgaria

По думите му над 90% от пътнико и товаропотока се движат на автомобилните пътища, докато при железниците ще наблюдава спад и дял под 10%. В същото време средствата, които се отделят за българската железница са толкова, колкото се насочват и за пътната мрежа, коментира инж. Ишев. 

"Ако искаме да подобрим пътната мрежа в България, са необходими инвестиции за минимум 1 млрд. лева годишно в продължение на десет години", коментира още той, допълвайки, че тази сума би могла да бъде постигната с електронните винетки и електронния тол. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
20
 
! Отговори
OAO! преди 6 години
Значи за да тръгнат железниците, трябва да пре?*еме другите сектори така ли? Ми по тази перфектна логика, дайте да си затворим автомагистралите и да съборим мостовете и тунелите ... оо ами те така или иначе го правят - чака ни СВЕТЛО БЪДЕЩЕ С БДЖ!Йеееей! Народа ликува!
2
1
 
21
 
! Отговори
Експерно становище преди 6 години
1. БДЖ да се управлява от либерални ентусиасти е много лошо.2.Докато БДЖ е още в средата на 20-ти век частните превозвачи имат автобуси често пъти на по-малко от десет години.3.Докато в БДЖ се краде нещата няма как да се оправят.4.Трябва да се спре сегрегацията според която само ромовете се возят безплатно в БДЖ.5.Азиатски компании за малко пари са готови им се възложи изграждането на скоростна железница която е важна за националната сигурност.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Славейче сладкопойно,ти,което не знаеш какво става в държавата ти и нейните фирми!!Сектор "Товарни превози" на БДЖ отдавна е приватизиран и е в ръцете на 3 фирми и ти чакаш те да отделят от печалбата си и да почнат да укрепват БДЖ-държавна/част от нея,която е все още неприватизирана/??Ами наивно!Просто печалбите им ще станат в пъти по-големи след въвеждане на тол-таксите!И лъсва истината кой и защо е заинтересован от въвеждането им!!Народ ще дотира с данъци и заеми,а друг ще ***!!Както досега!!

Спонсорирани публикации