Възможен e военен конфликт в Персийския залив

Експерет: Това ще оскъпи енергийните доставки!
7 юни 2017 21:22, Екип на Bloomberg
18
Възможен e военен конфликт в Персийския залив
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В залива ще има военен конфликт. Това заяви бившият търговски представител на страната ни в Персийския залив и председателят на Българо-катарския бизнес съвет Аспарух Карастоянов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Забележете, че Кувейт и Оман не подкрепиха тези санкции, т.е. останаха настрани", коментира Карастоянов.

По думите му тези две страни наблюдават процеса, знаейки, че и останалите имат връзка с терористични организации чрез финансиране, негласна подкрепа или намеса.

„За да направим обективна оценка, най-добре е да погледнем какъв е потенциалът на района като икономически ръст в последните години, когато цената на петрола спадна, както и в чия полза е това“, каза още председателят на Българо-катарски бизнес съвет.

„Едни военни действия в този район автоматично ще доведат до рязко покачване на цената на енергийните доставки -петрол и газ“, допълни той.

„Обикновено големите играчи на борсата подготвят събитие, при което те вече се готови, заели са фючърсни позиции и през фючърсите правят огромна печалба. Следващата крачка ще бъде временно успокоение, а после е следващата поредната атака.“, прогнозира Карастоянов.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Ще оскъпи зер ! Той,краварят, защо беше при арабите...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катар? Ще лекуват заболяване ли? Когато боллните и лекуващите се омешат кой ще погребва пациентите? То ясно, че за да имаме плодородна почва съотношенито на азот към въглерод трябва да е балансирано, а не просто 1:25, но когато въглерода е заместен със силиций е друго. Много непетролна с животински произход органика тябва да се вложи, за да се подобри.
13
2
 
5
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
много интересна война се заформя: Турция, Иран Катар и Сирия срещу Аудитска Арабия, Ирак и Египет. Зад едните седи Русия зад Другите САЩ и остатъците от така наречения Европейски Съюс ....юдо-масоните прецакаха Русия с Украйна, Русия им го върна със Сирияидва второ действие
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия спаси Сирия, ще спаси и Катар, а защо не и Турция. Нали когато гърците ги бяха над упили в Гръцкотурскат, руснаците спасиха турците? Но турците не помнят, защото са неблагодарни лицемери и се надуват като пуй ки, а много скоро ще отнесът калая!
11
4
 
10
 
! Отговори
Hazar преди 6 години
ционистките *** и ибрикчиите им ще се задавят с Иран и Турция
10
4
 
16
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Тази изрусена , дето сега е президент на Щатите такава каша забърка в Залива, ум да ти зайде! Насъсква едни терористи срещу други - сунити(араби) срещу шиити(перси-иранци). Ако се разгърмят, петролът ще хвръкне до небето, а ние ще мрем от глад. Тогава целият свят ще полудее, помнете ми думата.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много странен конфликт. Мюсюлмански братя едва ли са причината - СА и Катар воюват заедно в Йемен срещу шиитите, затова и близостта с Иран е съмнителна. Ако СЛУЧАЙНО се стигне до война, СА е 33 млн. души, Катар е 313 хил. граждани (с мигрантите 2.5 млн. души). Катар е правоъгълник със страни 50х150 км, СА е 12-та по големина в света. Без намесата на външни сили, СА ще анексира Катар за 1 ден и ще си увеличи БВП с 27%, а населението само с 1%. Анексията не може да стане без одобрението на САЩ.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен пък, конфликтът с Катар може да е медийна димка за увеличаване цените на петрола. Саудитска Арабия и Катар са сред най-богатите държави в света, нямат интерес да правят война. Катар има пактове за защита със САЩ, Великобритания и Франция, също и най-голямата американска база в региона. Саудитска Арабия направи поръчка за 110 млрд. за оръжия от САЩ съвсем скоро. Мисля, че всичко това е част от план за дестабилизация на Иран, който е съгласуван с Тръмп на скорошната среща и вече работи.
7
2
 
23
 
! Отговори
Чълмъ бей преди 6 години
Много експерт , много специалист , а лопатите ръжда хванаха .
6
4
 
16
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 6 години
Няма да има мащабен военен конфликт в Персийския залив.
5
17
 
4
 
! Отговори
монархист преди 6 години
Освен руснаците, кой да има друг интерес, освен да му плащат на Тръмп..., но той си отива
4
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият имащ интерес от вдигане цената на петрола е Русия. Нататък имащите мозък ще разберат.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кувейт и Оман сравнени с другите от конфликта са все едно да сравниш тинейджър с Майк Тайсън.Ще си натискат парцалите и ще се снишават.Кувейт вече се опариха и вече няма да има пустинна буря заради тях.Електромобилите са на мода.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от експерти
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарочиха Катар, но май и саудитците ще изгорят.